Slovenija nudi brojna skijališta unatoč maloj površini

Slovenija je zemlja s velikim izborom skijališta. Osim toga, dobro je povezana sa susjednim zemljama, kao što su Italija i Austrija, koje zbog male udaljenosti možete posjetiti u obliku jednodnevnog izleta te isprobati i skijališta u toj zemlji.

Zbog svega toga bitno je biti dobro informiran i napraviti si detaljan popis i plan svih skijališta kako bi odabrali ono najbolje za sebe. Skijanje u Sloveniji nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer je dio Alpa te ćete skijajući uživati u bogatoj povijesnoj baštini i prekrasnim prirodnim ljepotama. Slovenija ima dugačku povijest skijanja i bogatu tradiciju te je domaćin nekoliko natjecanja u skijanju. Skijanje u Sloveniji seže u 1689. godinu kada se može naći prvi zapis o korištenju skija na visoravni Bloke.

Skijališta u Sloveniji

Ako svoje zimovanje prvi puta planirate provesti u Sloveniji, a niste vrhunski skijaš, onda je skijalište Rogla za vas. Ne samo da je to vrlo pristupačna destinacija za skijanje u Sloveniji do koje je lako doći automobilom, već je i povoljna te se nude različite wellness usluge pa možete kombinirati skijanje s večernjim opuštanjem. Isto tako, nudi i mnoštvo zabavnih sadržaja za najmlađe.

Skijalište Vogel je za one nešto više iskusnije. Nalazi se na 1500 m nadmorske visine te je dio nacionalnog parka Triglav. Posebno je po tome što ima 19 kilometara uređenih skijaških staza te do ovog skijalište nije moguće doći automobilom.

Najpoznatija po organiziranju svjetskog skijaškog kupa i natjecanjima u skijaškim skokovima, Kranjska gora, jedno je od najčešćih odabira za skijanje u Sloveniji. Ima 20 kilometara uređenih staza i nalazi se na oko 1200 metara nadmorske visine.

Destinacija koja najviše obećava kada je u pitanje skijanje u Sloveniji je skijalište Golte koje tek počinje osvajati skijaše.Na svojih 1100 m do 1600 m nadmorske visine, nudi posebno lijepe staze i mnoge druge sadržaje kao što su wellness za odrasle i skijaški vrtić za najmlađe. Golte je najpopularnije skijaško odredište za Hrvate zbog svoje blizine.

Helly Hansen jako mnogo ulaže u istraživanja za stvaranje još boljih proizvoda

Tvrtka Helly Hansen jedna je od onih koje već dugi niz godina imaju odličnu reputaciju i prepoznate proizvode diljem svijetu. No, Helly Hansen tu ne staje već jako mnogo novca stalno ulaže u istraživanje novih tehnologija koje bi se mogle primijeniti na tekstilnu industriju. Sve to je s godinama pomoglo ovoj tvrtci da uvijek bude pri vrhu po broju prodanih proizvoda te da osigura povjerenje kupaca, od kojih se mnogi iznova vraćaju njihovim proizvodima.

H2 Flow tehnologija

Jedna od najznačajnih tehnologija koju je Helly Hansen predstavio u skorije vrijeme je tehnologija nazvana H2 Flow. Helly Hansen ju je predstavio 2012.g. u obliku posebne jakne koja koristu upravu to tehnologiju i koju je odmah patentirao. O tome koliko je ta jakna bila uspješna, govori i činjenica da je odmah dobila nagradu od Norveškog odbora za dizajn. Svojstva ove tehnologije reklamiraju se kao toplije, hladnije i lakše. U praksi to izgleda ovako. Jakna sadrži male jastučiče u koje ulazi zrak i skladišti se. Jako brzo se taj zrak u jastučićima zagrije i jakna će u vrijeme hladnih dana dugo zadržavati toplinu zbog tih jastučića. U slučaju da vam postane vruće, vrlo jednostavno se mogu otvoriti patentni zatvarači koji će taj topli zrak ispustiti u atmosferu i omogućiti hladnom zraku da ispuni jastučiće. Upravo zbog toga što ova jakna koristi ispunjene jastučiće za grijanje, vrlo je male težine te je ponekad i lakša čak 30% od klasičnih, zimskih jakni koje taj osjećaj topline pokušavaju stvoriti debljim slojem tkanine.

Helly Tech tehnologija

Helly Hansen u jako mnogo proizvoda primijenjuje svoju patentiranu Helly Tech tehnologiju. Radi se o posebnom vanjskom sloju na odjeći koji onemogućava prodiranje vode, ali s druge strane omogućava isparavanje znoja. Zbog te tehnologije, razlika u nošenju nekog komada odjeće iz Helly Hansen tvornice i nekog drugog brenda je više nego primjetna.

Više informacija