Sve se češće govori i o namještanjima mečeva u tenisu

Tenis se u zadnjih nekoliko godina sve više spominje i u negativnom kontekstu vezanom uz poštenje igrača. Naime, mnogi teniski mečevi izgledali su sumnjivo, a s druge strane prijavljeno je jako puno interesa za klađenje na upravo određeni ishod na kladionicama kakav se kasnije i dogodio.

Motivi za namještanje mečeva

Nažalost, tenis je za mnoge tenisače postao sport za koji je potrebno puno odricanja u životu, a koji im kasnije ne donese određenu imovinsku korist i sigurnost. Činjenica je da je tenis vrlo skup sport, od samog početka kad se krene s treniranjem pa sve do kasnijih putovanja po turnirima. Da bi se to sve kasnije isplatilo, tenisači moraju napraviti određeni uspjeh na turnirima kako bi za to dobili novčane naknade. No, oni kojima to baš ne polazi za rukom, imaju jako velike troškove, a malo novaca dobiju za pokrivanje tih troškova. Uglavnom je tu riječ o mladim tenisačima. I neki od njih vide namještanje svojih mečeva i klađenje na te mečeve kao izlaz iz te situacije i mogućnost zarade novca. Dokaže li im se da su bili uključeni u takve aktivnosti, vrlo vjerojatno će biti doživotno izbačeni sa daljnjih sudjelovanja na teniskim turnirima.

Dodatna zarada poznatijih igrača

Igrači koji se nalaze pri vrhu tablice, stekli su veliki popularnost pa ne čudi što se brojne velike tvrtke bore za potpisivanje sponzorskog ugovora s njima. Na temelju takvih ugovora, igrači osim kompletne opreme te tvrtke dobivaju i velike novčane iznose. Isto tako, brojne tvrtke angažiraju te popularne igrače u svojim reklamnim kampanjama jer znaju da će im to pomoći u prodaju njihovih proizvoda.
Budući da ti vrhunski igrači, koji tijekom godine dobivaju velike novčane iznose od pobjede i sudjelovanja na turnirima, a uz to i veliki novac od sponzorskih ugovora i naknada za reklamiranje, oni ne pomišljaju o mogućem namještanju jer bi si tako samo mogli uništiti karijeru.

Lako malena zemlja, Slovenija ima mnogo toplica

Slovenija je zemlja nešto manje površine, ali nudi jako mnogo toplica raspoređenih kroz cijelu zemlju. Upravo zbog toga su slovenske toplice česta destinacije mnogih gostiju iz susjednih zemalja, budući da bez obzira na kojem graničnom prijelazu ušli u Sloveniji, brzo ćete stići do nekih toplica.

Sadržaji toplica u Sloveniji

Toplice u Sloveniji nude jako mnogo sadržaja i upravo će ti sadržaji biti presudni kod svakog da mu jedne od njih postanu najbolje toplice u Sloveniji. Sve toplice naravno nude više različitih bazena prilagođenih plivačima svih generacija. Iskusni plivači uživat će u dubokim bazenima u kojima mogu nesmetano plivati i roniti. Oni nešto starije generacije cijenit će ponudu masažnih bazena. Ti bazeni imaju posebne prskalice koje snažno ispuhuju vodu i imaju odlični masažni učinak. Djeci će najbolje toplice u Sloveniji biti one koje imaju najviše atrakcija namijenjenjih upravo njima. U to spadaju neizostavni tobogani i akvagani kojima će se spustiti mnogo puta tijekom boravka. Zatim su to razni dodaci u bazenima, poput prskalica, kanti koje ih zalijevaju vodom i sličnog. Mnoge toplice imaju i posebne animatore kojima je cilj učiniti djeci posjet toplicama još zanimljivijim. Zato organiziraju razne nagradne igre i natjecanja za djecu, u bazenima i izvan njih.
Mnogi parovi dolaze u toplice jer osim kupanja mogu uživati i u raznim wellness uslugama. Tako se nude posebno prilagođene usluge za parove, od masaža, zajedničkog kupanja u aromatičnim spa kupkama, saune i slične usluge. Najbolje toplice u Sloveniji njima će vjerojatno biti one koje imaju veću wellness ponudu od onih koje se fokusiraju najviše na bazene. Na njihovu sreću, toplice u Sloveniji prepoznale su želje svojih posjetitelja i svake godine je wellness ponuda u toplicama sve veća. Danas se tako u njihovim wellness centrima nudi nekoliko različitih vrsta masaža, raznovrsna ponuda sauna i kupelji te mnogo drugih usluga koje će nekome puno značiti i zbog čega će baš te toplice promatrati kao najbolje toplice u Sloveniji.

Ono što je nekad u filmovima predstavljalo budućnost, danas se može kupiti

Svi obožavatelji serijala filmova „Povratak u budućnost“ se zasigurno sjećaju kako je glavni glumac, Michael J. Fox, u drugom nastavku, nosio vrlo zanimljive patike. Naime, kada je u filmu „otputovao“ u budućnost, tamo je obukao patike čije vezice su se same zavezivale. To je predstavljalo zanimljiv koncept, a Nike se pobrinuo da se taj koncept pretvori u stvarnost.

Nike Mag patike

Rezultat rada inžinjera i dizajnera iz tvrtke Nike su inovativne patike nazvane Nike Mag. Ove patike imaju dva zasebna mehanizma koji služe za zatezivanje vezica. Zato sve što je potrebno je obući ove patike, a mehanizam će automatski zategnuti vezice ovisno o veličini noge. Istovremeno, ove patike imaju zanimljivi dizajn i doista izgledaju potpuno drugačije od klasičnih patika.

Kupovona Nike Mag patika

Nažalost, ukoliko niste jedan od sretnika koji je osvojio Nike Mag patike, vjerojatno nećete moći doći do svog primjerka. Naime, Nike je ovaj model patika radio u suradnji sa zakladom MJFF (zaklada Michael J. Foxa) i jedini način za kupnju bio je donacija toj zakladi od 10$ nakon čega su svi donatori ušli u izvlačenje za osvajanje ovog modela patika. Radilo se o količini od ukupno 89 pari patika zbog simbolike, odnosno film “Povratak u budućnost 2”, u kojem su ove patike predstavljene, snimljen je 1989.g.
Zaklada je ovim putem skupila gotovo 7 milijuna dolara budući da je interes za dobivanje ovog posebnog primjerka patika bio ogroman. No, čak i oni koji nisu bili te sreće i osvojili ove zanimljive patike mogu biti ponosni jer su učinili dobro djelo. Novac koji je ova zaklada dobila na ovaj način, utrošio se na istraživanje Parkinsonove bolesti.
Ove patike pokazale su da se tehnologija itekako može dobro iskoristiti u proizvodnji obuće pa će biti zanimljivo vidjeti kakve nas sve inovacije čekaju u budućnosti.