Ne znate li koje toplice posjetiti, provjerite što nudi Zreče

Kada je riječ o toplicama, mnogi vole posjetiti nekoliko različitih toplica u potrazi za onima koje ispunjavaju sve njihove želje. Ista stvar je i s toplicama u Sloveniji. Izbor je stvarno velik te će biti teško odlučiti se za najbolje toplice u Sloveniji. A sve zbog toga što mnoge toplice nude jako puno različitih sadržaja, od bazena pa sve do raznih dodatnih usluga. Ako ste već posjetili nekoliko toplica u Sloveniji i još uvijek niste pronašli one idealne, neka vaša iduća destinacija budu Zreče. Mnogi upravo na njih gledaju kao na najbolje toplice u u Sloveniji, a kada vidite što sve nude, možda će postati i vaš favorit.

Ponuda toplica Zreče

Prije svega, toplice Zreče nude svojim gostima mnogo bazena u kojima mogu uživati i ljeti i zimi. Naravno, zimi je otvoren samo zatvoreni dio, dok ljeti možete uživati u svim bazenima u ponudi. A da je riječ o stvarno mnogo bazena govori i impresivan podatak o veličini ovih toplica, 1600 m2. Temperatura vode nije ista u svim bazenima tako da svatko može odabrati odgovaraju mu li više topliji ili hladniji bazeni.
No, bazeni ne predstavljaju glavni oblik opuštanja u toplicama te mnogi traže i razne druge sadržaje. Jedan od tih sadržaja su i wellness usluge po kojima će mnogi birati svoje najbolje toplice u Sloveniji. A Zreče tu ima vrlo jako adute. Naime, Zreče nudi posebni centar namijenjen upravo wellness uslugama, Idila. Raspoređen je u četiri tematska dijela unutar kojih se nudi jako mnogo različitih wellness usluga.

Odlična zimska ponuda

Zreče, za razliku od ostalih toplica, ima i odličnu pogodnost zimi. Vrlo blizu ovih toplica nalazi se i skijaški centar Rogla. Oni koji vole provoditi i vrijeme na skijama, mogu odlično kombinirati ove dvije destinacije te zimi uživati i u skijanju, ali i u opuštanju u bazenima ili korištenjem raznih wellness i drugih usluga.

Više informacija ovdje.

Mnogi odabiru destinaciju za odmor po broju biciklističkih staza

Brojni biciklisti prilikom odlaska na odmor odabrat će svoju destinaciju prema broju biciklističkih staza. Naime, mnogi biciklisti uživaju u bicikliranju po novim destinacijama, ali samo u slučaju ako ta destinacija posjeduje biciklističke staze. Biciklističke staze im omogućavaju sigurniju vožnju, a istovremeno im je vožnja ugodnija kad znaju da su na stazi te da se uvijek jednostavno mogu vratiti na isto mjesto odakle su krenuli.

Biciklističke staze u prirodi

Osim onih klasičnih biciklističkih staza u gradovima, pravi užitak predstavlja vožnja po biciklističkim stazama u prirodi. To nisu klasične biciklističke staze, već je uglavnom riječ o utabanim putevima kroz šumu, livade i slično. Tijekom vožnje tim biciklističkim stazama, orjentirat ćete se po raznim lokalitetima, a nerijetko se duž staze nalaze putokazi s preporučenim smjerom kretanja. Prateći te oznake, čak ni početnici u biciklizmu ne bi trebali imati problema s pronalaskom ispravnog smjera kretanja. Također, brojne biciklističke staze su kružnog tipa. To znači da ćete vožnjom po njima napraviti veći ili manji krug te se na kraju vratiti na početnu mjesto.

Karte biciklističkih staza

Mnoge poznatije biciklističke staze koje se nalaze oko nekih izletiša i poznatih lokaliteta su ucrtane na posebne karte. Te karte najčešće možete podignuti u nekom turističkom centru ili hotelu u blizini. Također, mnoge od njih možete preuzeti i putem Interneta te se na vrijeme pripremiti.
Razvoj tehnologije također ide na ruke biciklistima. Postoje brojne aplikacije za mobilne uređaje koje imaju u sebi unesene razne biciklističke rute te će vas putem GPS sustava voditi u pravom smjeru. Na ovaj način, čak i ako negdje zapnete ili zalutate, uz pomoć aplikacije brzo ćete se vratiti na pravi put. A korištenje ovakvih aplikacija pomaže vam u još slobodnijem kretanju jer ako putem primijetite nešto zanimljivo, možete jednostavno skrenuti s puta, a aplikacija će vam kasnije pomoći da se vratite na pravi put.

Više informacija ovdje.

Converse tenisice sinonim su za kvalitetu

Tvrtka Converse proizvodi raznu odjeću i obuću, no mnogi ih prepoznaju upravo po njihovim modelima tenisicama. Osim vrlo atraktivnog izgleda, sve tenisice odlikuje iznimna kvaliteta i dugotrajnost.

Modeli

Converse je poznat po tome što proizvodi tenisice namijenjene za razne ciljane skupine. Upravo zbog toga su njihove tenisice kod određenih skupina stekle određeni statusni simbol. Primjerice, od 2009., Converse proizvodi posebnu liniju tenisica za skejtere. O tome koliko su posvećeni tim modelima govori i činjenica da ta posebna serija ima i svoje ime, Cons. Isto tako, prilikom dizajniranja ovih tenisica, Converse surađuje s brojnim poznatim skejterima kako bi tenisice bile još bolje te kako bi udovoljavale svemu što skejteri očekuju od njih. S druge strane, ti skejteri ih reklamiraju pa su tim potezom suradnje svi na dobitku.

All-Star

Kada je riječ o modelima tenisica koje proizvodi tvrtka Converse, jedan model se uvijek mora spomenuti, a to je All-Star. Osnovni model izašao je na tržište 1917.g. pod imenom “Non-Skids” i bio je namijenjen košarkašima. Ove tenisice su izgledom bile nešto drugačije od ostalih tenisica tog vremena i postigle su popriličan uspjeh. Košarkaš Charles Taylor je od 1921.g. poprilično pomogao tvrtki Converse pri reklamiranju i prodaji ovih tenisica, a istodobno im dao i odlične savjete kako da poboljšaju tenisice. Converse mu je zahvalio na način da je tom modelu kasnije dodan i njegov nadimak i prezime pa je sada taj model tenisica poznat pod nazivom Chuck Taylor All-Star.

Ono što se tijekom idućih godina dogodilo je da su ove tenisice od tenisica za košarku postale tenisice za svakodnevno nošenje. Bilo je sve više ljubitelja ovih tenisica, posebno među raznim umjetnicima i glazbenicima. Upravo oni, odnosno njihova popularnost, je utjecala na još veći proboj Converse-a na tržište te se danas Converse tenisice mogu pronaći u mnogim trgovinama diljem svijeta.

Više informacija

Neke tenisice se prilagođavaju obliku vaših stopala

Prilikom izrade tenisica, proizvođači se sve više koriste tehnologijama iz raznih područja. To je prije svega vidljivo na uporabi materijala. Nekada se prilikom izrade tenisica koristilo svega nekoliko materijala, a danas proizvođači koriste jako mnogo različitih materijala i nerijetko kombiniraju više različitih materijala na jednom modelu tenisica. Upravo zbog toga, tenisice su danas sve naprednije te su mnogim profesionalnim sportašima, odgovarajuće tenisice određena prednost pred drugim sportašima.

Tenisice s memorijskom pjenom

Jedna od zanimljivih tehnologija koja se počela koristiti pri proizvodnji tenisica je korištenje memorijske pjene. Za nju ste možda već čuli jer se koristi i u razne druge namjene, primjerice kod madraca za spavanje. U tenisice se memorijska pjena postavlja u gazište. To omogućava da se tenisice potpuno prilagode svakom obliku stopala te je tako sami hod i trčanje u takvim tenisicama mnogo ugodnije. Memorijska pjena tako omogućava da se težina usmjeri na središnji dio stopala, a ne na petu, što je slučaj s običnim tenisicama. Na taj način ćete se puno manje umarati prilikom hodanja.
Proizvođač tenisica Skechers je jedan od prvih proizvođača koji je počeo koristiti ovu tehnologiju te počeo predstavljati tenisice s memorijskom pjenom. Njihove tenisice možete pronaći u raznim trgovinama ili u nekim većim specijalizranim trgovinama sa sportskom opremom, kao što je Hervis. Mnogi kupci se, nakon što jednom isprobaju i kupe tenisice s memorijskom pjenom, uvijek vraćaju kupovini takvih tenisica.

Ulošci u tenisicama

Neke tenisice imaju prekrasan vanjski izgled, ali samo gazište im nije vrlo udobno te nakon dužeg hodanja mogu izazvati bol u stopalu. No, postoji rješenje i za to. Moguće je kupiti uloške za tenisice te ih postaviti na gazište. Takvi ulošci su dizajnirani na način da pruže odličnu podlogu vašem stopalu, a posebno se preporučuju imate li problema s ravnim stopalima. Možete ih kupiti u mnogim trgovinama sa sportskom opremom.

Više informacija ovdje