Razne turističke agencije nude wellness vikend

Wellness vikend predstavlja boravak na određenoj lokacji tijekom subote i nedjelje, a uključuje smještaj, u većini slučajeva i hranu te uključeno korištenje raznih wellness usluga. Takve usluge možete pronaći direktno u ponudi nekih hotela, toplica i slično, ali možete pronaći i u raznim turističkim agencijama.

Uplata wellness vikenda putem agencija

Mnogi će se zapitati zašto bi uplatili wellness vikend putem neke turističke agencije, ako mogu to učiniti i direktno putem hotela ili toplica. Razlog je vrlo jednostavan. Turističke agencije uglavnom za nešto višu cijenu nude još i neke dodatne usluge koje možete iskoristiti. Kao najčešći dodatak riječ je o prijevozu na odredište na kojem ćete provesti svoj wellness vikend. To je odlična opcija ako želite biti potpuno slobodni, odnosno da ne morate razmišljati o vlastitom prijevozu.
Osim toga, turističke agencije često nude i wellness vikend kao dio nekog turističkog putovanja. Na taj način ćete, osim prijevoza i wellness vikenda na nekom odredištu, dobiti i turističkog vodiča i posjetiti zanimljive lokacije u blizini. To je odlična opcija da provedete stvarno ispunjen vikend, opustite se uz razne wellness usluge, a usput vidite razne zanimljive lokacije. Naravno, sve to bez ikakvog velikog razmišljanja. Jednostavno uplatite taj aranžman i sve brige oko prijevoza, organizacije i svega ostalog prepustite agenciji.

Direktna uplata wellness vikenda u hotelima ili toplicama

Pogledate li malo ponude raznih hotela ili toplica, često možete naići na ponude za wellness vikend. Tim ponudama vas oni žele privući kako biste vikend proveli upravo kod njih, a zauzvrat će vam dati na korištenje svoje wellness usluge. No, u ovom slučaju se sami morate pobrinuti za prijevoz. Onima koji vole putovati osobnim automobilom, ovakve ponude su često vrlo prihvatljive stoga i ne čudi što su ovakve ponude sve češče. A s njima su svi na dobitku, oni koji ih nude jer će zaraditi, a oni koji ih koriste će uživati u opuštanju.

Čitaj više

Sve više turista koji dolaze u Roglu odsjeda u bungalovima

Rogla se nametnula kao odlična destinacija u svim godišnjim dobima. Zimi mnogo domaćih i turista dolazi u Roglu prvenstveno zbog skijanja, a ostala godišnja doba rezervirana su za uživanje u prirodi i ostalim sadržajima. Za razliku od nekih drugih odredišta, Rogla uz nezaobilazne hotele i apartmane nude i još jedan zanimljivi oblik smještaja, odnosno smještaj u bungalovima. Bungalovi su postali sve traženiji, posebno među onim gostima koji dolaze u velikom broju. Bungalovi im omogućavaju prostrani smještaj, a nalaze se na odličnoj lokaciji te su jako blizu svih bitnim sadržajima.

Bungalovi u Rogli

Želite li boraviti u bungalovima u blizini izletišta Rogla, možete se odlučiti između bungalova Rogla i Gaber te Macesen. Svi bungalovi pružaju uslugu na razini 3 zvjezdice. Time možete biti sigurni da ćete dobiti uredne i prostrane bungalove, ali uz vrlo pristupačnu cijenu. Ovi bunglalovi su oko 300 m udaljeni od skijališta pa ukoliko ste došli zbog skijanja, ovi bungalovi će biti odličan izbor. Bit ćete jako blizu skijališta, a boravit ćete u prekrasno uređenim bungalovima. Dolazite li pak u neko drugo godišnje doba, boravak u bungalovima će vam biti jednako ugodan, a vrijeme ćete moći provoditi u prirodi koja ih okružuje ili obilaskom raznih zanimljivih lokaliteta u okolici.

Paketi

Smještaj u ovim bungalovima možete ugovoriti putem brojnim turističkih agencija. Kako bi ponudu učinile još zanimljivijom, agencije nude nekoliko različitih paketa te uz samu uslugu smještaja u bungalovima možete odmah dobiti i neke druge usluge. Paketi tako, osim smještaja u bungalovima, nude i popuste na skijaške karte, korištenje određenih usluga u nekim hotelima u okolici i slično. Isto tako, može se odabrati i smještaj u bungalovima s doručkom ili u obliku polupansiona ili punog pansiona. Takve usluge ugovorene su s određenim restoranom ili hotelskim restoranom koji morate posjetiti kako biste mogli iskoristiti te usluge.

Dodatno

Saune su jedna od popularnijih wellness usluga

Kada je riječ o wellnessu i o uslugama koje se nude u wellness centrima, izbor je vrlo velik. Neki wellness centri koji su dostupni u sklopu raznih hotela, uglavnom u ponudi imaju mali broj usluga. S druge strane, postoje veliki neovisni wellness centri koji nude vrlo mnogo usluga na jednom mjestu.

Saune

Kada je riječ o popularnijim wellness uslugama, saune svakako spadaju u jedne od popularnijih usluga. Nekad davno su ljudi saune smatrali svetim mjestom i to je bilo mjesto na kojem su se okupljale cijele porodice, ali i mjesto na kojem su se žene porađale. Saune se koriste zbog opuštanja, ali i zbog zdravstvenih učinaka. Naime, boravkom u sauni u kojoj se razvija velika temperatura, poboljšava se cirkulacija krvi što dovodi da obilnog znojenja. A upravo znojenjem se iz tijela izbacuju razne štetne tvari. Prilikom korištenja saune ipak treba biti oprezan, pogotovo pri prvih nekoliko posjeta dok se tijelo ne adaptira. Pretjerano izlaganje toplini, ako niste na nju navikli, moglo bi dovesti do vrtoglavice i problema s disanjem. Postoji mnogo različitih vrsta sauna, poput finske, infracrvene, bio saune i drugih.

Bazen s ledenom vodom

Česti dodatak mnogih wellness centara koje u ponudi imaju saune je i bazen s ledenom vodom. U njega se preporučuje ući nakon boravka u saunama, kako bi se cirkulacija krvi u tijelu vratila u normalnu razinu. No, ipak, nakon saune i prije ulaska u bazen s ledenom vodom, preporučljivo je istuširati se s hladnijom vodom, kako bi se organizam pripremio na vrlo ledenu vodu, ali i iz higijenskih razloga.
Nakon korištenja sauna i bazena s ledenom vodom, preporuka je da pijete što više tekućine, najbolje vode. Razlog je što se tijekom korištenja sauna i prilikom znojenja izgubi jako mnogo vode iz tijela te ju je kasnije, za normalno funkcioniranje tijela, potrebno nadoknaditi.

https://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness/wellness

Izaberite jedno od skijališta u Sloveniji

Mnogi je onih koji prvo odaberu državu kao destinaciju za skijanje, a onda detaljnije pregledavaju ponudu skijališta. Budući da je Slovenija sve češći odabir mnogih skijaša kao idealna destinacija, sljedeći korak je odabir nekog od skijališta u Sloveniji. A taj odabir nije nimalo jednostavan jer Slovenija nudi na izbor mnogo skijališta koje će svojom ponudom zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Najveće skijalište u Sloveniji

Dva skijališta u Sloveniji koja se ističu svoj veličinom i ponudom staza su svakako Mariborsko Pohorje i Krvavec. Mariborsko Pohorje prekriva čak 250 hektara površine te je ujedno i najveće skijalište u Sloveniji. Česti je izbor skijaša iz Zagreba jer je udaljenost do njega samo 122 km. Osim staza za skijanje, posjeduje i staze za skijaško trčanje te sankanje. Okruženo je mnoštvom žičara tako da nećete imati problema s transferima po skijalištu. Ovo skijalište odlično je prometno povezano s Mariborom te je udaljenost do centra grada vrlo mala. To je odlično za one koji ne žele cijelo vrijeme provesti na samom skijalištu nego žele i istražiti okolicu. Tako već za nekoliko minuta vožnje autom možete doći do centra Maribora te uživati u svim njegovim znamenitostima. Isto tako, Mariborsko Pohorje i Maribor su povezani s gradskom linijom autobusa pa se možete koristiti i tim oblikom prijevoza. Za razliku od nekih drugih skijališta u Sloveniji, Mariborsko Pohorje je popularno i po tome što osigurava minimalno 100 dana skijanja. To će osigurati prirodni snijeg ili snježni topovi.

Mariborsko Pohorje skijašima osim skijanja nudi i razne druge dodatne usluge. Wellness usluge sve više spadaju u jedan od obveznih dodataka pa ni Mariborsko Pohorje nije izuzetak. Mnogi se nakon dana provedenog na snijegu vole opustiti s raznim masažama, u saunama, kupeljima, itd. A ovo skijalište u Sloveniji nudi jako veliki izbor tih usluga te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Rider sandale dostupne su u raznim trgovinama

Rider sandale proizvode se u Brazilu odakle se šalju u ostale dijelove svijeta. U početku su se prodavale samo u Brazilu gdje su stekle gotovo kultni status, a taj veliki uspjeh nastavio se i po svijetu.

Kupovina

Rider sandale danas se mogu pronaći u raznim trgovinama s obućom u mnogim zemljama. Lako ćete ih prepoznati jer imaju vrlo moderan i privlačan dizajn. Iako je riječ o sandalama, modeli iz tvornice Rider će vam odlično pristajati uz različite modne kombinacije.

Dostupni su modeli namijenjeni muškarcima, ženama i djeci, a svi su jednako atraktvni. Također, ponekad se nude i posebni modeli za čiji dizajn su zaslužni određeni umjetnici. Riječ je o posebno oslikanim sandalama s kojima ćete se osjećati posebno i jedinstveno.

Kompletni asortiman Rider sandala dostupan je i putem njihove internetske trgovine. U njoj možete pronaći sve modele koje imaju u ponudi, zajedno s detaljima o svakom modelu te s mogućnošću odabira veličine i boje, kod određenih modela. Većina modela tako je dostupna u barem dvije boje dok za neke osnovne modele možete birati između desetak boja. Neki će pozdraviti mogućnost odabira između velikog broja modela i boja, dok će nekima upravo to predstavljati problem jer će se teže odlučiti o modelu za kupovinu.

Zanimljivosti o brendu Rider

Rider se može pohvaliti brojnim zanimljivoim činjenicama. Za razliku od brojnih drugih proizvođača koji svoje proizvodne pogone sele u slabije razvijene zemlje s jeftinom radnom snagom, Rider i dalje ustraje na proizvodnji u Brazilu gdje se sve i započelo. Rider se može pohvaliti i svojoj brigom za okoliš. Naime, njihove sandale napravljene su od otprilike prosječno 20% recikliranih materijala. Također, značajan je i podatak da čak 99% industrijskog otpada koji nastaje prilikom njihove proizvodnje se ponovo iskorištava ili reciklira. Gleda li se u brojkama, Rider mjesečno reciklira oko 960 tona materijala.

https://www.tenisice.hr/Ipanema/4/

Toplice u Sloveniji obožavaju i lokalci i turisti

Kada je riječ o omiljenom odredištu u Sloveniji, mnogi će odmah pomisliti na toplice u Sloveniji. Obožavaju ih i lokalci, ali u zadnjih nekoliko godina dolazi i sve više turista iz okolnih zemalja.

Obilježja toplica u Sloveniji

Za razliku od toplica u nekim drugim zemljama, toplice u Sloveniji nude jako mnogo različitih usluga i to po vrlo pristupačnim cijenama. Kao glavna atrakcija svih toplica, na prvom mjestu su bazeni. A toplice u Sloveniji nude bazene raznih karakterstika. Bilo da se želite okupati u bazenu s hladnom vodom, toplom vodom, onom plitkom ili onom hladnom, pronaći ćete nešto za sebe. Čak i ako je riječ o nekom nekonvencionalnom bazenu, to ćete također moći pronaći. Tako, primjerice, neke toplice u Sloveniji nude razne hidromasažne bazene koje će itekako cijeniti oni koji imaju nekih bolova jer je poznata činjenica da masaža u vodi može pomoći u otklanjanju boli. Za one koji žele doživjeti iskustvo kupanja na moru, neke toplice u Sloveniji nude posebno dizajnirane bazene koji simuliraju valove. A oni koji vole razne tobogane itekako će doći na svoje. Naime, gotovo da nema toplica u Sloveniji koje ne nude barem jedan bazen s toboganima, a neke od toplica su poznate upravo po velikom broju raznolikih tobogana.

Mogućnost smještaja

Neke od toplica u Sloveniji nude i mogućnost smještaja te na taj način možete više dana uživati u njihovoj ponudi. Naravno, u tom slučaju je i cijena prilagođena pa će vam karta za sami boravak u toplicama biti manja nego da ste ju svaki dan pojedinačno kupovali. Kada je riječ o samom smještaju, uglavnom se radi o sobama u kojima možete prespavati te imate mogućnost prehrane u jednom ili više restorana. Također, u većini toplica ćete dobiti i ogrtače i ručnike tako da niti oko toga nećete morati brinuti. Sve što je potrebno je doći, uplatiti određeni aranžman i uživati.

Hotele u Mariborskom Pohorju treba rano rezervirati

Mariborsko Pohorje svake godine privlači sve više turista željnih odličnog skijaškog odmora. Brojni turisti iz susjednih država obožavaju Mariborsko Pohorje jer vrlo brzo mogu doći do odličnog skijališta, koje je cijenama još uvijek prihvatljivije od nekih ostalih u drugim državama, poput Austrije ili Švicarske. Mnogi od onih koji se odluče tamo provesti nekoliko dana, moraju si pronaći smještaj. Izbor je poprilično jednostavan te su nude apartmani i hoteli u Mariborskom Pohorju. I jedni i drugi imaju svoje prednosti, no mnogi, a pogotovo oni koji si to mogu priuštiti, radije se odlučuju za opciju boravka u hotelima u Mariborskom Pohorju.

Rezervacije i aranžmani

Zbog sve veće potražnje za smještajem, hoteli u Mariborskom Pohorju se jako brze pune, odnosno, odlučite li se tražiti smještaj nekoliko dana prije polaska, malo je vjerojatno da ćete naći slobodnu sobu. Stoga je smještaj u hotelima u Mariborskom Pohorju potrebno potražiti i nekoliko mjeseci unaprijed.

Hoteli u Mariborskom Pohorju surađuju i s brojnim turističkim agencijama koje u njihovo ime prodaju razne aranžmane. Ti aranžmani zapravo uključuju nekoliko usluga pa osim samog smještaja, možete dobiti i popust na kartu, prijevoz do skijališta i slične usluge. Zato ponekad, čak i ako u hotelu u kojem ste željeli boraviti nema mjesta, pogledajte ponude turističkih agencija i možda tamo još pronađete neki slobodni aranžman.

Hoteli

Hoteli u Mariborskom Pohorju imaju 3 ili 4 zvjezdice, što znači da možete očekivati veliki nivo luksuza, od smještaja, prehrane pa sve do dodatnih usluga. Svojoj ponudom su hoteli u Mariborskom Pohorju više-manje slični, a najveće razlike odnose se na samu lokaciju hotela. Neki su smješteni tik uz stazu, dok su neki smješteni malo dalje od same staze. Naravno, o blizini staze ovisi i konačna cijena pa prije nego napravite rezervaciju, provjerite lokaciju hotela te se odlučite za onaj koji vam najviše odgovara.

Trendovi u vezi cipela se često mijenjaju

Cipele su jedna od vrsta obuće za ljudska stopala čija je glavna uloga zaštita. Pojava prvih cipela zabilježena je u davnoj prošlosti. Dob prvih sandala određena je na prije 10 000 godina i pronađene su u Americi, u saveznoj državi Oregon. Pretpostavlja se da su izrađene zbog potrebe da se tadašnji čovjek zaštiti u posebnim okolnostima, jer tada se cipele nisu nosile svakodnevno. Danas je iznimka da se ne nose cipele. Jedan od razloga može biti vjerske prirode, na primjer, prilikom ulaska u neke hramove, ali velik razlog je često i siromaštvo, pogotovo u zemljama trećeg svijeta.

Raznolikost i trendovi

Cipele se izrađuju od mnogo različitih materijala te sama kvaliteta zbog masovne proizvodnje je jako opala u posljednje vrijeme. Razlikujemo muške, ženske i dječje cipele te one za posebne namjene. Porastom proizvodnje i povećanom potražnjom promijenila se i tehnologija koja se koristi za samu izradu cipela, ali i izbor koji je na raspolaganju pojedincu. Žene tako mogu birati žele li visoku ili nisku petu, dok muškarci biraju između casual ili više sportskog stila. Izbor je stvarno jako velik.

Postoje i razni dodaci, kao što su na primjer različiti ulošci koji se stavljaju u cipele ili kreme za održavanje cipela. Ulošci su postali sve potrebniji dodatak jer se zbog loše kvalitete cipela naše stopalo previše znoji i samo nošenje postaje neudobno. Iako je nošenje čarapa unutar cipela bilo primarno zbog zadržavanje topline, danas je ono pravilo čak i za vrijeme toplijeg vremena upravo kako bi cipela manje nažuljala stopalo.

Često su upravo moda i trendovi razlog zbog kojih se trpi neudobnost te cipele sa jako visokom petom utječu na žensko držanje, na kralježnicu i uzrokuju mnogobrojne zdravstvene probleme. Danas se također nudi izbor između cipela na vezice, čičak ili bez ičega te se raspon brojeva cipela povećao dok je sam dizajn i raznolikost u izgledu cipela toliko narastao da se cijela jedna grana modne industrije posvetila dizajnu cipela.

Tehnologija nije zaobišla ni tenis

Tenis je sport koji je do prije nekoliko godina bio potpuno neovisan o tehnologiji. No, mnogo je tenisača ponekad bilo nezadovoljno odlukama sudaca. Suci u tenisu imaju zadnju riječ i njihova odluka se poštuje. Nerijetko je to rezultiralo velikim nezadovoljstvom igrača. Budući da se loptica u tenisu prilikom serviranja kreće i brzinama većim od 200 km/h, nije čudno što suci ponekad nemogu točno procijeniti je li lopta završila u terenu ili izvan njega pa su ponekad zbog toga donosili pogrešne odluke. Kada je riječ o vrlo važnim poenima koji mogu odlučiti o pobjedniku, sučeva pogreška može itekako naškoditi igraču. Zato se sve više počelo govoriti o uvođenju tehnologije u tenis.

Oko sokolovo

Tehnologija koje se trenutno koristi u tenisu, ali i nekim drugim sportovima, naziva se Hawk eye, ili u prijevodu, oko sokolovo. Radi se o posebnom kompjuterskom sustavu koji uz pomoć nekoliko kamera smještenih oko terena može točno procijeniti mjesto na koje je pala loptica. U početku se ovaj sustav samo testirao na teniskim terenima na način da se rezultat tog sustava nije uzimao kao konačni, nego su i dalje suci imali završnu riječ. No, sustav se pokazao vrlo preciznim te su suci počeli priznavati njegove procjene.

Ova tehnologija ipak još uvijek nije dostupna na svim turnirima, već samo na onim većim i poznatijim. Igrači imaju pravo 3 puta tijekom jednog seta tražiti da im se prikaže rezultat ovog sustava. U tom slučaju, animacija na velikom ekranu jasno pokazuje gdje je završila loptica te sudac po tome formira svoju konačnu odluku. Ovaj sustav olakšao je posao sucima jer ovako igrači mogu provjeriti njihove dvojbene odluke.

O tome koliko je ovaj sustav učinkovit, govori i činjenica da se osim u tenisu koristi i u drugim sportovima, poput kriketa, badmintona, odbojke te su sportaši vrlo zadovoljni njegovom funkcionalnošću.