Rogla skriva mnoge zanimljive biciklističke staze

Pročitate li negdje nešto vezano uz Roglu, vjerojatno ćete odmah pomisliti da je riječ o skijanju i sličnih aktivnostima. Naravno, to ne čudi s obzirom da je Rogla jedno od poznatijih skijaških destinacija u Sloveniji. No, mnogi nisu niti svjesni činjenice da je Rogla kod mnogih biciklista poznata kao odlično odredište budući da nudi neke vrlo zanimljive biciklističke staze.

Rogla – skijanje zimi, bicikliranje ljeti

Ako ste proveli neko vrijeme zimi u Rogli i uživali u skijanju, a istodobno volite i vožnju biciklom, možda je vrijeme da posjetite Roglu i u neko drugo godišnje doba. Dođete li primjerice u proljeće, vjerojatno ćete zateći mnogo biciklista. Razlog za to su biciklističke staze koje se skrivaju na Rogli. Priroda koja okružuje Roglu je prekrasna i čak i ako se uputite u samostalno istraživanje biciklom, bit će zadivljeni njenom ljepotom. No, kako biste bili sigurni da nećete zalutati i kako biste prošli sve najljepše dijelove, označene biciklističke staze su bolji izbor.

Označene biciklističke staze

Rogla biciklistima nudi 3 označene biciklističke staze. Sve tri biciklističke staze su kružnog tipa pa ne morate brinuti na koje ćete mjesto stići. Zbog toga se možete uključiti na bilo koju od ove tri biciklističke staze na željenom mjestu i krenuti u bilo koji smjer te se na kraju vratiti na početnu točku. No, prije nego krenete, svakako pogledajte detalje svake staze kako biste vidjeli što vas čeka i je li staza pogodna za vas. Najduža staza je Šumik i duga je čak 63 km. Iako ćete putem vidjeti puno zanimljivih lokaliteta, uzmite u obzir dužinu staze i vaše fizičko stanje pa prema tome odlučite je li pogodna za vas.

Ostale dvije staze su nešto kraće pa je tako staza Planina na Pohorju duga 37,8 km, a staza Skomarje 27,5 km. Iako je potonja staza najkraća, sadrži neke uspone pa se može okarakterizirati kao teška staza pa i to uzimite u obzir prilikom planiranja. Pročitajte više o tome

Izbjegnite gužvu i kupujte tenisice putem Interneta

Većina pri samoj pomisli o kupnji tenisica, odmah razmišlja koju će trgovinu posjetiti. Zbog velike popularnosti, izbor trgovina je stvarno velik. Od onih trgovina koje prodaju tenisice raznih proizvođača pa sve do onih koje su specijalizirane za određenu modnu marku. No, zašto ne biste izbjegli gužvu u takvim trgovinama i svoje idealne tenisice pronašli i kupili putem Interneta?

Internetska kupnja

Glavni razlog zašto biste trebali isprobati internetsku kupnju je veća ponuda te jednostavnost pretraživanja. Ponekad često u jednoj lokalnoj trgovini nećete pronaći tenisice koje želite. Ili ćete ih pronaći, ali onda ćete se suočiti s novim problemom: neće biti vaše veličine. Pa se često na kraju odlazak u trgovinu po tenisice svede na obilazak više trgovina i bespotrebni gubitak vremena.

Ako se se odlučili kupiti tenisice određenog proizvođača, idealno bi bilo uputiti se na njihovu službenu internetsku stranicu te potražiti njihovu službenu online trgovinu. U njoj ćete moći pregledavati sve modele koji su trenutno dostupni na tržištu te saznati sve detalje o svakom modelu, od kojeg materijala je izrađen pa sve do toga za što je namijenjen. No, najbolje od svega je što ćete sve modele tenisica moći jednostavno pretraživati unosom željenim parametara. Primjerice, tražite plave tenisice, za djecu, za nogomet. Unesite te parametre te dobijete prikaz samo onih tenisica koje ispunjavaju te uvjete. Zamislite samo koliko bi vremena izgubili u lokalnoj trgovini dok tražite upravo takve modele među svom hrpom ostalih tenisica.

Kada ste izabrali određeni model tenisica, odlučili se za boju, ukoliko vam se nudila i ta opcija, te izabrali odgovarajuću veličinu, morate ih samo platiti i pričekati nekoliko dana da vam stignu na kućnu adresu. Neki će imati zamjerku na internetsku kupnju upravo zbog tog čekanja dok vam tenisice ne stignu na kućna vrata, dok će ostali to gledati kao prednost jer su sve mogli napraviti iz udobnosti svoga doma.

Više informacija

Najveći izbor Crocs obuće je u specijaliziranim trgovinama

Crocs obuća može se pronaći u lokalnim trgovinama ili putem Interneta. Kada je riječ o lokalnim trgovinama, imate dvije mogućnosti, kupovinu u trgovini koja nudi obuću raznih brendova ili kupovinu u specijaliziranoj trgovini.

Specijalizirane Crocs trgovine

Kada je riječ o najvećem izboru Crocs obuće dostupne u lokalnoj trgovini, onda je to svakako specijalizirana Crocs trgovina. U njoj se nudi isključivo Crocs obuća. To ujedno i znači da ćete tamo vrlo vjerojatno pronaći gotovo sve modele koje ovaj brend nudi, uključujući mnoštvo različitih boja i veličina. Budući da je svaki model dostupan u barem nekoliko boja, a oni najpopularniji su dostupni u 10-ak i više boja, imat ćete poprilično težak izbor dok ne pronađete onu idealnu boju. U takvim trgovinama pronaći ćete Crocs obuću namijenjenu za muškarce, žene i djecu, tako da će svatko moći pronaći onaj idealni komad obuće.

Klasične trgovine s obućom

Zbog velike popularnosti Crocs obuće, brojne trgovine koje nude različite brendove u svojoj ponudi imaju i neke Crocs modele. Uglavnom se radi o onim najpopularnijim modelima dostupnim u nekoliko najprodavanijih boja. Veličine su također ograničene tako da u tim trgovinama možda nećete uvijek pronaći odgovarajuću veličinu.

Internetska kupnja

Osim u lokalnim trgovinama, Crocs obuća se može kupiti i putem raznih internetskih trgovina. Odlučite li se za kupnju putem njihove službene internetske trgovine, bit ćete nagrađeni mogućnošću odabira između svih dostupnih modela, boja i veličina. Isto tako, korištenjem različitih mogućnosti filtriranja ćete vrlo jednostavno moći pretraživati njihov cijeli asortiman te na brz i i jednostavan način pronaći ono što tražite. Sve što je na kraju potrebno je ubaciti željeni model Crocs obuće u košaricu, izvršiti plaćanje i pričekati nekoliko dana da vam stigne na kućnu adresu. A nakon toga možete uživati u nošenju vrlo kvalitetne Crocs obuće koja će vas dugo služiti. Više informacija ovdje.

Terme u Sloveniji nude veliki broj bazena za sve

Želite li uživati u kupanju u najrazličitijim bazenima prepunim raznih sadržaja, onda su terme u Sloveniji pravi izbor za vas. Ponuda se razlikuje ovisno koje terme u Sloveniji ste posjetili, ali možete biti sigurni da će vas ponuda oduševiti.

Bazeni

Terme u Sloveniji ne zaostaju s ponudom bazena svih mogućih vrsta od onoga što se nudi u raznim toplicama. Bez obzira jeste li se zaputili u terme u Sloveniji isključivo zbog kupanja u bazenima ili zbog uživanja i u raznim drugim uslugama, svi će doći na svoje. Gotovo sve terme u Sloveniji nude bazene prilagođene plivačima i neplivačima, kao i posebne bazene za djecu. Tako možete uživati u dubokim bazenima namijenjenim iskusnim plivačima koji vole testirati svoje plivačke sposobnosti, a s druge strane i u bazenima čija dubina je dovoljna da možete stajati u bazenu.
Kupanje u klasičnim bazenima bez nekih zanimljivih sadržaja bi brzo dosadilo, stoga terme u Sloveniji nude i razne zanimljivosti. Primjerice, brojni bazeni opremljeni su masažnim prskalicama koje se povremeno pale i koje će vam pružiti opuštajuću masažu. Neki bazeni su kružnog oblika i njima struji voda pa koristeći neki od dostupnih koluta ili madraca, možete lagano plutati u krug.

Bazeni za djecu

Gotovo sve terme u Sloveniji imaju i posebne prilagođene bazene namijenjene djeci svih uzrasta. Za one najmlađe su tu vrlo plitki bazeni s raznim prskalicama, puškama na vodu i sličnim igračkama koje djeca naprosto obožavaju. Oni nešto veći najviše će uživati u raznim toboganima i akvaganima koji se spuštaju u bazen i koja su djeci uvijek jedna od najdražih atrakcija.

Kako bi sigurnost djece, ali i svih ostalih posjetitelja bila na razini, brinu se spasioci koji cijeli dan dežuraju, obilaze bazene i u slučaju potrebe, odmah interveniraju. Stoga se možete bezbrižno brćkati i uživati u svim sadržajima koje nude terme u Sloveniji.

Više informacija ovdje.

Pohorje nudi skijanje na nekoliko različitih skijališta

Uz Mariborsko Pohorje, koje je najpoznatije skijalište na Pohorju, možete uživati u još tri skijališta, a to su Ribniško Pohorje, Rogla i Trije Kralji.

Ribniško Pohorje

Volite li skijanje na Pohorju, ali tražite neko manje skijalište, onda je Ribniško Pohorje idealna lokacija za vas. Smješteno je na sjeveru Pohorja i vrlo je blizu rijeke Drave. Nalazi se svega 40ak kilometara od Maribora. Upravo to je razlog što tamo dolazi jako puno skijaša iz Hrvatske, pogotovo iz sjeverozapadnog dijela, budući da do odredišta imaju svega oko 100 kilometara.

Ribniško Pohorje se zapravo sastoji od dva skijališta koja su odvojena jedno od drugog. Prvo se nalazi u Ribnici i ima samo dvije staze, od kojih je svaka dugačka oko jednog kilometra. Obje staze imaju vučnice, a na samom dnu nalazi se kafić gdje se možete okrijepiti.

Poželite li pak stići do drugog skijališta, morat ćete se provozati oko 8km. Toliko je potrebno da stignete do skijališta koje se naziva Ribniška koča. Otprilike isto vremena potrebno je i da se stigne do skijališta Kopa na jugozapadnoj strani Pohorja, koje ima nešto više kilometara staza od ova dva skijališta.

Plan je da se u idućih nekoliko godina ta sva tri skijališta spoje u jedan veliki skijaški centar. Time bi trenutno jedno od najvećih skijališta na Pohorju, Mariborsko Pohorje, dobilo respektabilnu konkurenciju.

Iako trenutno Ribniško Pohorje nema jako puno staza koje može ponuditi, a isto tako trenutno nema ni hotela za smještaj u okolici, mnogi skijaši ipak radije odabiru tu destinaciju od neke druge, možda popularnije destinacije. Mnogi kao glavni adut ovog područja ističu veliku susretljivost i ljubaznost domaćina koji nude smještaj u apartmanima kojih ima jako puno u okolici. Uz sve to, nude se puno niže cijene u kafićima i restoranima nego drugdje i mnogima je to dovoljan razlog da kao glavno odredište za skijanje na Pohorju izaberu upravo Ribniško Pohorje.

www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje