Razveselite svoju bolju polovicu wellness vikendom

Mnogi parovi često razmišljaju kako iznenaditi svog partnera. Ideje su razne, od odlaska na večeru, u kino i slično. Volite li kupanje, masaže i slično, odlična opcija je wellness vikend.

Wellness vikend u hotelima i termama

Ponude za wellness vikend uglavnom su vezane za hotele i terme. Paketi wellness vikenda se razlikuju i svatko može odabrati idealnu kombinaciju. Ono što ćete sigurno dobiti je noćenje u nekom objektu te u većini slučajeva uključen doručak ili još neke obroke. Kada je riječ o samim wellness uslugama, neki paketi uključuju točno određene wellness usluge pa točno znate što možete očekivati. Neki drugi paketi se pak mogu prilagođavati pa možete sami birati određeni broj usluga.

Određeni wellness vikend paketi, osim samog smještaja i wellness usluga uključuju i prijevoz. Prijevoz se najčešće nudi kada je riječ o paketima na nekim udaljenim mjestima ili primjerice u drugoj državi. Odlaskom na jedan takav wellness vikend, dobit ćete prekrasan vikend izlet. Taj vikend možete iskoristiti i za šetnju i razgledavanje okolice, a kasnije se možete u potpunosti opustiti i prepustiti u ruke stručanjacima za wellness.

Wellness usluge za parove

Kada je riječ o parovima, wellness vikend i ponuda usluga prilagođena je parovima. To znači da ćete većinu usluga moći obavljati zajedno. Primjerice, moći ćete zajedno uživati u raznim bazenima, hidromasažnim jacuzzijima i ostalome. Isto tako, zajedno ćete moći posjetiti saune, kupelji i ostale sadržaje. Masaže, koje spadaju u najpopularnije usluge, se u tom slučaju mogu odvijati u istoj prostoriji, iako će svatko imati svog masera.
Wellness postaje sve popularniji pa stoga ne čudi sve veća zainteresiranost ljudi za ovakav tip opuštanja. Upravo zbog toga, turističke agencije sve češće u ponudi, osim klasičnih vikend izleta, nude upravo wellness vikend izlete. Oni koji se odluče na takve izlete, će se, osim nove destinacije, opustiti i uživati uz razne wellness usluge.

Brojne aktivnosti na skijalištima u Sloveniji

Skijališta u Sloveniji, osim one glavne aktivnosti, skijanja, nude i puno više od toga. Prije svega, zbog sve većeg zanimanja turista, smještajni kapaciteti se povećavaju iz godine u godinu. U to spada ponuda hotelskog smještaja, ali i sve veća ponuda apartmana i soba koje nude privatni iznajmljivači. Osim toga, mnogi na spomen skijanja i skijališta, često pomisle i na razna okupljanja skijaša i zabave. Za to su zaslužni brojni ugostiteljski objekti koji nude upravo to. Tijekom dana uživanje u raznim delicijama i piću, a navečer zanimljive zabave koje će mnogima ostati u dugom sjećanju.

Rogla je jedno od popularnijih slovenskih skijališta

Od svih skijališta u Sloveniji, svatko će pronaći neki omiljeno kojem će se često vraćati. A mnogima je upravo Rogla jedno od omiljenih skijališta. Nudi odličan omjer cijene i kvalitete, odnosno usluge koje tamo dobijete su cjenovno prihvatljive, dok je usluga na vrlo visokoj razini. Isto tako, usporedite li cijene ovog skijališta, kao i nekih drugih skijališta u Sloveniji, vidjet ćete da su one još uvijek prihvatljivije. A s druge strane, razina usluge je kao i u ostalim državama.
Kada je riječ o smještaju, Rogla ima nekoliko smještajnih kapaciteta odmah na skijalištu. Jedan od najvećih hotelskih kompleksa nalazi se na samom vrhu skijališta te pruža mnoštvo kapaciteta za smještaj. A kada uzmete u obzir i činjenicu da se do samog vrha skijališta može doći automobilom, onda je jasno zašto je Rogla mnogima omiljeno skijalište. Kod nekih drugih skijališta, automobil ćete morati ostaviti u podnožju planine i dalje nastaviti ili posebnim autobusom ili gondolom. Mnogima se to ne sviđa jer im je teško prenositi sve stvari koje imaju. A zbog ove komocije koju ima Rogla, u obliku dolaska do samog skijališta automobilom, ima veliku prednost u odnosu na ostala skijališta u Sloveniji te se zbog toga mnogi odlučuju upravo za nju.

 

Skijanje je mnogima omiljena zimska aktivnost

Kada djeci spomenete zimu, prva asocijacija će vjerojatno biti snijeg, grudanje, sanjkanje i slično. Kod odraslih je to malo drugačije i mnogi će osim snijega često pomisliti i na skijanje. Iz godine u godinu, skijaša je sve više i mnogo je onih koji su tek počeli sa skijanjem, ali su se odmah zaljubili u tu aktivnost. Slovenija je mnogim skijašima iz susjednih država odlična destinacija jer skijanje u Sloveniji je moguće na raznim skijalištima diljem cijele države.

Prednosti skijanja u Sloveniji

Skijanje u Sloveniji ima brojne prednosti, no te prednosti nisu iste za svakoga. Neki će kao glavnu prednost izdvojiti pristupačnije cijene u odnosu na skijanje u drugim državama. Pod time se misli na cijenu svih usluga koje skijaši koriste. Kao prvo, cijene skijaških karata su nerijetko jeftinije nego u nekih drugim državama, poput Austrije ili Francuske. Isto tako, cijene smještaja, najma opreme i ostalog su također ovdje pristupačnije.

Od ostalih prednosti, netko će na prvo mjesto staviti postojanje staza namijenjenih za skijaše s različitom razinom znanja. Skijanje u Sloveniji je tako omogućeno početnicima koji će skijati po manje zahtjevnim stazama, koje sadrže manje zavoja i nisu toliko strme. S druge strane, oni koji dobro skijaju imaju na raspolaganju brojne staze na kojima mogu pokazati svoje skijaško umijeće. Riječ je o strmim stazama na kojima se postižu velike brzine, s mnoštvom zavoja.

Prednost koju imaju neka skijališta, poput Rogle, odnosi se i na mogućnost dolaska automobilom skroz do skijališta. Neki skijaši to i neće smatrati prednošću, dok će nekima upravo to biti razlog za odabir određene lokacije na koju će ići skijati.
Naravno, ovo su samo neke od prednosti skijanja u Sloveniji. Obiđete li nekoliko različitih skijališta, vjerojatno ćete i samo napraviti svoju listu prednosti koja izdvaja jedno skijalište od drugog i ono po čemu ćete se odlučiti za Sloveniju kao odabir vaše skijaške destinacije.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Cipele se sve više kupuju i putem Interneta

Lokalne trgovine oduvijek su bile prvi izbor bez obzira što ste planirali kupiti. Bilo da se radilo o obući, odjeći, robi široke potrošnje, prva pomisao je oduvijek bila da se otiđe u obližnju trgovinu. Danas, a pogotovo mlađe generacije, koriste tehnologiju za razne stvari za koje se prije nije mogla koristiti. A kada se tehnologija primjeni na kupovanje, onda se dobiva izbor od jako mnogo različitih internetskih trgovina u kojima se svašta može kupiti.

Kupovina cipela u internetskim trgovinama

Budući da su cipele jedan od najčešćih komada obuće, moguće je pronaći jako mnogo lokalnih trgovina s cipelama. No, kako se sve više razvija i internetska trgovina i kupovanje putem Interneta, otvara se sve više interentskih trgovina. Neki poznati proizvođači cipela tako otvaraju svoje službene internetske trgovine, dok se cipele mogu kupiti i putem raznih internetskih trgovina koje prodaju cipele različitih proizvođača.

Bez obzira za koju vrstu internetske trgovine se odlučili, možete očekivati isto: ogroman asortiman cipela i određene modele koje nećete pronaći u lokalnim trgovinama. Neke cipele su tako dostupne isključivo putem internetske trgovine kako bi se oni koji kupuju na ovaj način osjetili privilegirani.

Prednosti kupnje cipela putem Interneta

Kupnja cipela putem Interneta ima brojne prednosti. Prije svega, izbor je daleko veći i uglavnom možete računati na mogućnost odabira svih veličina. Osim toga, puno je jednostavnije pretraživanje te ogromne baze cipela nego kada to morate učiniti u jednoj ili više lokalnih trgovina. Za to se brine pretraživač u kojem je moguće odrediti određene uvjete koje tražite kako biste dobili pregled samo onih cipela koje ispunjavaju te uvjete. Isto tako, pojedine internetske trgovine dozvoljavaju svojim kupcima da naknadno napišu svoje mišljenje o pojedinim modelima. Na taj način možete od stvarnih korisnika čuti kako su zadovoljni s određenim cipelama i slično. Sve to će vam značajno olakšati odabir i samu kupnju. Više na našoj web stranici.

Havaianas je na tržištu prisutan duže od 50 godina

Kada je riječ o brendovima koji su na tržištu prisutni dugi niz godina, a cijelo to vrijeme su vrlo uspješni, svakako treba spomenuti Havaianas. Za početak proizvodnje zaslužan je Robert Fraser koji je sve pokrenuo 1962.g.

Razvoj brenda

No, početak nastanka ovog brenda zapravo je predstavljao svojevrsni rizik. U to doba, japanke nisu bile vrlo popularni komad odjeće, no Robert Fraser je riskirao i započeo s proizvodnjom japanki. Proizvodnja se odvijala u Brazilu te je i dan danas tamo glavno sjedište.

Japanke su se izrađivale od gume budući da je guma bila relativno jeftini materijal, a ujedno je pružala čvrstoću i osiguravala dugotrajnost. Zbog toga, Havaianas japanke mogle su biti ponuđene po vrlo konkurentnoj cijeni. Iz tog razloga su stekle veliku popularnost među stanovnicima Brazila niže klase. U tu vrijeme, bila je riječ o izrazito velikoj populaciji Brazila te su se japanke odlično prodavale.

Prvi modeli

Prvi modeli Havaianas japanki su imale bijeli unutarnji dio, dok je sve ostalo, od trake koje ide oko prsta pa do đona bilo različitih, veselih boja. Zato su ove japanke brzo stekle određeni kultni status među stanovnicima Brazila te ih je bilo vrlo lako prepoznati.

Modni trendovi su se s godinama mijenjali pa je i Havaianas morati pratiti trendove. Jedna od većih promjena izgleda njihovih japanki dogodila se 1994.g. kada su na tržište izbacili novu liniju japanki. Ta kolekcija se zvala „Havaianas Top“. Bilo je riječ o 8 različitih modela u jednoj boji. Tim potezom, Havaianas je stekao i veliku popularnost među višom klasom Brazila te se na taj način još više približio velikoj brazilskog populaciji.

S vremenom je Havaianas na tržište počeo izbacivati još više tzv. limitiranih modela koji su bili važni za određeno razdoblje. To se pokazalo kao odličan potez i takvi posebni asortimani japanki su se redovito vrlo brzo rasprodali.