Quadro tv je sve popularniji izbor

Kada ste se odlučili za kupnju potpuno novog televizora ili zamjenu starog televizora, izbor nije lak. U trgovinama s televizorima i sličnom opremom bit ćete suočeni s gomilom različitih televizora brojnih proizvođača. Cijene televizora nekih proizvođača bit će značajno više od nekih drugih, no vrijede li ti televizori stvarno toliko više? Odnosno, bolje pitanje je jesu li televizori ostalih proizvođača toliko lošiji? Teško je dati konkretan odgovor jer on ovisi o tome kakva su vaša očekivanja o televizora. Oni koji traže zadovoljavajuću kvalitetu po nešto nižoj cijeni sve češće odabiru Quadro tv.

Quadro sve više napreduje

Quadro je kao proizvođač televizora uvijek nekako bio u sjeni ostalih proizvođača. Nekada je bio sinonim za nešto lošije i jeftinije televizore, no danas je situacija bitno drugačija. Kada se govori o televizorima koji predstavljaju odličnu vrijednost za novac, često se u tom kontekstu spominje upravo Quadro tv. Quadro je tijekom godina puno napredovao i odlično prati razvoj tehnologije. Danas ima vrlo široku paletu raznih modela, od „HD ready“ modela pa sve do onih najnaprednijih, koji se sastoje od 4K tehnologije prikaza i smart tv mogućnosti samog televizora.

Još uvijek povoljniji od konkurencije

Jedan od razloga popularnosti koje Quadro tv ima pred konkurencijom je i njegova cijena. Još uvijek je nešto niža od konkurencije, no iz godine u godine se smanjuje raspon cijena između Quadra i ostalih popularnijih proizvođača. A razlog je vrlo jednostavan. Quadro postaje sve popularniji proizvođač i jasno je da kvaliteta njihovih televizora gotovo uopće ne zaostaje za konkurencijom. Iz toga razloga je teško očekivati da će razlika u cijeni njihovih televizora od konkurencije biti vrlo velika. No, još uvijek imate vremena kupiti odličan televizor po odličnoj cijeni. A još ako ulovite i neku dobru akciju, tada možete dobiti stvarno dobar Quadro tv te još više uštedjeti.

Odmah izradite vaše fotografije s polaroidom

Fotoaparati danas nisu više popularni kao što su nekada bili. A glavni razlog pada njihove popularnosti su mobiteli. Gotovo svi mobiteli novije generacije posjeduju i fotoaparate, koji ponekad daju i bolju sliku od onih klasičnih fotoaparata koje možda imate. A isto tako, mobitel je gotovo stalno uz nas pa ga možemo koristiti i kao fotoaparat kad god zatrebamo. Jedina mana je što kada želimo izraditi slike, moramo ih dati na razvijanje i čekati. Taj problem nekada su rješavali tzv. polaroid fotoaparati koji su odmah mogli izrađivati sliku. A današnju tehnologiju i odlične mogućnosti nekada popularnih polaroida objedinjuje Instax mini 9 fotoaparat – polaroid kamera, prije njega Instax mini 8.

polaroid kamera instax mini 9

Kombinacija starog i novog u instax mini polaroidu

Instax mini 8 na prvi pogled djeluje kao još jedan fotoaparat, s nešto šarenijim dizajnom. Možete odabrati između čak 5 boja, bijele, crne, roze, plave i žute. No, ono po čemu se Instax mini 8 razlikuje od klasičnih fotoaparata je u tome što pomoću njega možete odmah fotografiju i ispisati na posebni papir. Taj papir zapravo je nešto manje veličine, odnosno 5,3 cm x 8,4 cm, ali je zato vrlo prikladan za nošenje u džepu ili novčaniku. Riječ je o analognom modelu, što znači da se digitalna kopija fotografije nigdje ne sprema već ju možete samo ispisati.

Ako ste dosad koristili klasični digitalni fotoaparat, možda će vam Instax mini 8 u početku djelovati malo čudno. Naime, kod digitalnih fotoaparata ste mogli uslikati jako mnogo sličnih fotografija i onda odabrati one koje vam se sviđaju, a ostale izbrisati. S ovim fotoaparatom ipak morate više pažnje posvetiti samom slikanju, a pogotovo zbog činjenice što nema automatski fokus. Upravo zbog toga je možda bolje da ga potpuni početnici u fotografiranju zaobiđu. Jer ako sve dobro ne prilagode, slike će im biti mutne i neće biti zadovoljni. No, nakon što bolje nauče raditi s ovim fotoaparatom, dobivat će odlične slike koje će odmah dobiti u fizičkom obliku.

Dronovi – najnovije tehnološko dostiguće

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne tehnološke novotarije. Neke od njih služe za zabavu, a neke se mogu koristiti i u poslovne svrhe. Jedna od takvih novotarija su i dronovi. Kada bi ih se trebalo jednostavno opisati, onda bi ih moglo nazvati i bespilotnom letjelicom. Riječ je o uređaju čijim letom sami upravljate, na više različitih načina. Osim toga, većina dronova opremljena je i kamerom kako biste mogli i snimati iz zraka.

Načini upravljanja

Dronovi koji se mogu kupiti u trgovinama uglavnom imaju dva načina upravljanja. Jedan je putem priloženog daljinskog upravljača, a drugi je pomoću mobitela, odnosno posebne aplikacije. U prvom slučaju, pomoću priloženog daljinskog upravljača moći ćete dronom upravljati u svim smjerovima, te na isti način regulirati i kameru, pomicati je, zumirati i slično. Upravljate li dronom pomoću aplikacije, sve to ćete moći pomoći svog mobitela. Neke aplikacije reagiraju i na kretnje mobitela pa ćete primjerice zakretanjem mobitela na jednu stranu moći na tu stranu okrenuti i dron. Bez obzira o kojoj vrsti upravljanja se radilo, bit će potrebno određeno navikavanje kako biste uspješno mogli pilotirati vašim dronom.

Snimanje na memorijsku karticu

Kako bi vaš dron mogao snimati i pohranjivati video zapise, bit će potrebno i da kupite memorijsku karticu. Preporuka je da pokušate kupiti onu što većeg kapaciteta. Jer ovisno o tome kakve rezolucije je kamera na dronu, o tome ovisi i veličina video zapisa. Ako je primjerice riječ o kameri koja može snimati HD sadržaj, duži video zapisi će biti i dosta veliki pa će vam u tom slučaju biti potrebna i memorijska kartica većeg kapaciteta. Kada memorijska kartica bude puna, njen sadržaj možete prebaciti na računalo ili neki drugi medij te ju vratiti u dron na ponovno snimanje. Ili možete nabaviti više memorijskih kartica koje ćete mijenjati po potrebi, odnosno kada ih napunite.

Majice su jedan od najpopularnijih odjevnih predmeta

Majice su jedan od najzastupljenijih odjevnih predmeta danas. Ako biste zavirili u bilo čiji ormar, bez sumnje biste mogli naći poprilično velik broj majica, što jednostavnih sportskih, koje su napravljene od udobnih materijala, pa do svečanijih, koje vuku na bluze. Uobičajene su i majice s nekim printom, odnosno porukom koje nose na sebi, a ono što je značajno za svaku od tih majica i ono što ih čini iznimno popularnim jest udobnost, prilagodljivost te lako održavanje.

Karakteristike kvalitetne majice

Bez obzira na stil osobe koja majicu nosi ili njezino zanimanje, položaj u društvu ili ugled, majice se mogu pronaći u ormaru baš svakoga. Na neki način, najobičnija pamučna majica je kao prazno platno za osobu koja ju nosi pa sa određenim printom na njoj ili drugim modnim dodacima, majica može biti osobni izričaj i jedinstven je način na koji možemo svijetu poručiti tko smo i do čega nam je stalo.

Informacije o kupnji majica i sve mogućnosti koje to podrazumijeva su posvuda te je postalo teško pronaći kvalitetne majice. Danas su ljudi, pod utjecajem svačega na tržištu, redovito upitne kvalitete i zaboravili što znači imati kvalitetnu majicu. Prvo i najvažnije u cijeloj priči je sam materijal od kojega su majica izrađene. Najpoželjnije je da majica bude napravljena od kvalitetnog pamuka, ali to može biti i neka kombinacija različitih materijala. Dok god vaša koža slobodno diše u njoj, znači da je riječ o kvalitetnoj majici.

Također, bitno je da se majica ne rastegne ili ne raspadne nakon svega nekoliko pranja. To je posebno važno ako ste ju platili nešto više ili ako vam je upravo ta majica posebno draga jer se lijepo uklapa u razne odjevne kombinacije. A bitan je i sam proces izrade. Iako je majica jednostavan odjevni predmet, njezina proizvodnja je nasuprot tome iznimno složen i jako važan faktor u kvaliteti majice. Provjerite ponudu na web stranici hervis.hr.

Nova generacija laptopa s brojnim zanimljivostima

Laptopi su vrlo popularni uređaji već dugi niz godina. Neki ih kupuju isključivo u poslovne svrhe, dok ih mnogi kupuju i kao dodatak za zabavu. U svakom slučaju, laptopi su izrazito popularni isključivo zbog toga što se mogu koristiti na razne načine. Dosta se razlikuju od onih početnih modela. U početku im baterija nije dugo trajala, a i nisu se baš isticali po specifikacijama. Sve se to s vremenom promijenilo i danas im baterija dosta dugo može trajati, a ujedno su i sve jači po performansama te se mogu mjeriti i sa stolnim računalima. Kako bi još više zainteresirali korisnike, proizvođači se trude ponuditi brojne zanimljivosti te ih ugraditi u svoje modele laptopa.

Nove napredne mogućnosti

Jedna od mogućnosti koje je već dugo prisutna na laptopima, ali je izrazito korisna je ugrađena kamera. Ona omogućava vođenje video razgovora koja je brojnim poslovnim ljudima predstavljala veliki korak naprijed. Danas većina modela laptopa ima ugrađenu neku kameru, koja je na jeftinijim modelima slabije kvalitete, dok je na onim skupljim modelima puno bolja.

Određeni modeli laptopa se mogu pohvaliti i s 3D prikazom sadržaja. U to svrhu će vam biti potrebne i prilagođene naočale za prikaz 3D sadržaja. To je mogućnost koja još uvijek nije toliko popularna, no s daljnjim razvojem će zasigurno postati i popularnija. A nešto što je odlično prihvaćeno kod određenih modela laptopa je ekran osjetljiv na dodir. Laptopi koji imaju takav ekran zapravo predstavljaju određeni prijelaz između tableta i laptopa. Jer mogu se koristiti kao klasični laptopi, ali imate i mogućnost korištenja ekrana osjetljivog na dodir kako biste puno lakše obavili određene radnje.

Ovo sve je tek početak. Tehnologija jako brzo napreduje i tko zna kakvi nas sve modeli laptopa očekuju u budućnosti. Neke tehnologije ugrađene u laptop će se pokazati kao odlične, a neke će se vjerojatno pokazati kao neuspjeh te će se brzo zaboraviti. Provjerite ponudo leptopov na stranici https://www.harveynorman.hr.

Laptopi s raznim mogućnostima

Stolna računala danas mnogi koriste u svojim domovima. Kada su se na tržištu pojavili laptopi, nisu odmah stekli veliku popularnost zbog dvije karakteristike, svojih specifikacija i baterije. No, situacija je danas bitno drugačija i laptopi su u nekim stvarima i nadmašili stolna računala.

Laptopi nekada i danas

Ono što je početku mnoge odbijalo od kupnje laptopa bila je njihova baterija. Baterije nisu bilo dovoljno dobre da bi izdržale duže vrijeme korištenja laptopa, pogotovo kada je bila riječ o nešto zahtjevnijem korištenju. Tada je u pitanje došla i isplativost kupnje laptopa koji bi prije svega trebao biti prenosiv, odnosno imati mogućnost da se koristi bilo gdje. No, ako ga ne možete koristiti duže od sat, dva, onda od njega i nema neke koristi. Napredak tehnologije utjecao je i na baterije koje se danas ugrađuju i laptopi danas bez punjenja mogu bez problema izdržati i nekoliko sati intenzivnog korištenja.

S druge strane, specifikacije laptopa su nekada bile puno lošije od specifikacija stolnih računala. Drugim riječima, laptopi se nisu mogli mjeriti sa stolnim računalima po pitanju performansi. Mnogi su se stoga radije odlučivali za kupnju stolnih računala jer su znali da će pomoću njih moći pokrenuti razne zahtjevne programe, ali i igre. A upravo to je još jedan dio kod kojeg se može vidjeti veliki pomak u proizvodnji laptopa. Poneki modeli današnjih laptopa ne samo da se po performansama mogu mjeriti sa stolnim računalima, nego su još i bolji. Kada se tome doda i mogućnost prenošenja, za mnoge su danas takvi laptopi poželjniji oblik hardvera. Jedina stvar koja će i danas neke odbiti od kupnje je cijena. Jer laptopi koji imaju tako dobre specifikacije su ipak još uvijek skuplji od stolnih računala. No, konkurencija radi svoje i vjerojatno se u narednim godinama može očekivati i pad cijena takvih laptopa koji bez problema mogu zamijeniti stolna računala.

Vježbanje na traci za trčanje

Kada je u pitanju trening i održavanje kondicije, vrlo je važno zadati si realan cilj i držati se pravila i rasporeda koji će vam pomoći pri ostvarenju toga cilja. Osim same težine vježbanja, mnogo nas stvari može omesti u tome, a dosada pri samom vježbanju jedan je od najvećih razloga odustajanja od redovitog vježbanja. To se posebno može primjetiti kada je u pitanju vježbanje na spravama koje mnogo puta ponavljaju jedan te isti pokret, kao što je traka za trčanje. Stručnjaci koji se bave proučavanjem samog procesa vježbanja daju nekoliko savjeta kako pobijediti prepreke koje bi se mogle naći na našem putu prema ostvarenju svog fitnes cilja.

Promjena sitnica vodi do ostvarenja cilja

Bitno je pokušati sa nečim novim. Kada osjetite da vam je polako dosta i da posustajete, bitno je promjeniti rutinu i pokušati nešto novo. Ista rutina svaki dan vodi tome da se gubi motivacija i interes. Motivacija je mentalni proces koji povezuje emociju, osjećaj, želju, ideju ili razumijevanje s akcijama koje nas vode prema cilju. Ako promjenite rutinu i pokušate nešto novo, osjetit ćete opet početni zanos i uzbuđenje te ostati motivirani te nadmudriti dosadu koja se može pojaviti kada se koristi traka za trčanje.

Dovoljno je promijeniti sitnice, kao na primjer raspored vježbi snage nakon zagrijavanja na traci za trčanje. Bitno je pri tome ne biti previše ambiciozan. Bitno je pomicati vlastite granice i težiti većem i boljem, ali ne treba pretjerivati i previše opteretiti tijelo kako ne bi došlo do ozljeda.

Važnost realnih ciljeva

Postavljanje ciljeva bitno je u svemu pa tako i kada je vježbanje na traci za trčanje u pitanju. Ciljevi su bitni za općeniti napredak, ali je bitno da oni budu realni. Ako si zadate cilj da ćete pretrčati 5 km na traci za trčanje odmah u prvom tjednu treninga, postoji velika mogućnost da u tome nećete uspjeti jer niste u formi. To ćete vrlo brzo i sami shvatiti te slijedi osobno razočaranje. Zbog toga, mogli biste odustati i prije nego ste mislili. Stoga je bitno biti realan u svojim očekivanjima prema samom sebi te zavoljeti trčanje na traci kao sastavni dio svakog treninga te postepeno povećavati pretrčane udaljenosti.

Hd tv ima dugu povijest

Pogledate li danas kataloge u kojima se nude razni televizijski prijamnici, zasigurno ćete kod gotovo svih televizora uočiti jednu kraticu, a to je hd tv. Hd je skraćenica od high definition, a mi često hd tv prevodimo kao televizija visoke rezolucije. A upravo o tome je i riječ. Naime, hd tv je oznaka za sve televizore koji imaju značajno veću rezoluciju od onih standardnih (sd tv). A sami termin „high definition“ upotrebljavao se još davno, ali tada je imao nešto drugačije značenje.

Povijest

Hd je nekad predstavljao televizijske sustave koji su nastali još 1936.g. No, takvi sustavi bili su daleko od onoga što danas nazivamo hd tv. Naime, ti sustavi su bili bolji samo u usporedbama s onima koji su bili bazirani na mehaničkim sustavima i rezolucijom od svega 30 linija.

HD Tv tesla

Tijekom godina, među proizvođačima televizora i među pružateljima tv usluga došlo je do svojevrsnog „rata“ . Naime, svi su se trudili biti što brži u smišljanju noviteta i svi su željeli biti prvi kada je u pitanju televizija nove generacije. Upravo zbog toga smo posljednjih nekoliko godina svjedoci kako se na tržištu televizora mogu pronaći i brojne nove kratice. FullHD, UHD, 4k i slične samo su neke od njih. Sve te kratice uglavnom se odnose na samu rezoluciju koji će televizor prikazati. Tako danas najnoviji televizori mogu prikazati sliku izrazito velike rezolucije. Nekima se sviđa taj napredak tehnologije, a drugima smeta što se često na tržište izbacuju proizvodi koji još nisu dovoljno testirani, samo kako bi se ostvarila prednost na tržištu. A ne treba niti spominjati da taj napredak tehnologije prati i porast cijene.

HD Tv možete kupiti u Harvey Normanu.

Televizori koji su nekada bilo dosta skupi, danas su cjenovno vrlo prihvatljivi. No, poželite li neki od televizora novije generacije, morat ćete duboko zavući rupu u džep jer cijene za takve televizore znaju dosezati i nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Mini linije su odličan dodatak svakom domu

Živite li u kući ili stanu, vjerojatno ćete ponekad poželjeti slušati neku glazbu. To je moguće pomoću raznih pomagala, a kao odlično rješenje su se nametnule mini linije. Malih su dimenzija i lijepog izgleda te ćete ih lako uklopiti u svoj dom. A imaju sve ono što vam je potrebno. Pomoću njih možete slušati razne radio stanice. U te svrhe imaju antenu, ugrađenu ili kao dodatak koji možete pomicati po volji. Možete jednostavno slušati i glazbu s CD-a jer imaju ugrađeni reproduktor. Mnogi danas vole slušati i glazbu u MP3 formatu, a gotovi sve današnje mini linije podržavaju njihovu reprodukciju, bilo putem CD medija ili USB medija. Jedino što neke možda još uvijek odbija od kupovine mini linije je cijena. Kada je riječ o nekim boljim modelima, cijene može biti dosta visoka. No, želite li uštedjeti, uvijek možete pričekati neku akciju. Mini linija akcija se može često pronaći u raznim trgovinama koje nude tehničku robu.

 

Prednosti i mane kupovine mini linija na akciji

Kao i kod kupovine raznih drugih proizvoda, kada je u pitanju mini linija akcija, postoje određene prednosti i mane takve kupovine. Glavna prednost je naravno cijena i ušteda. Uglavnom, često se može ostvariti veća ušteda što je veća početna cijena. Tako da ako se odlučili za neku mini liniju s velikom početnom cijenom, ušteda u kunama će biti nešto veća nego kod kupovine nekog jeftinijeg modela.

Mini linija akcija ima i jedan nedostatak. A to je da u tom slučaju nećete moći birati točno određeni model koji vam se svidio nego ćete morati odabrati jedan od ponuđenih modela. Naime, na tim akcijama proizvođači će ponuditi nekoliko konkretnih modela po sniženim cijenama, dok će cijene ostalih modela ostati ista. Tada vam samo preostaje nada da će baš ta mini linija koja vam se sviđa biti na akciji ili ćete se odlučiti za neki drugi sniženi model. Pogledajte ponudu mini linij ovdje.

SUP je postao jedan od omiljenih sportova svih ljubitelja vode

SUP je sport koji ima najbolje odlike i idealnu kombinaciju komponenata svih vodenih sportova. Iznimno je prilagodljiv te se njiea možete baviti u velikom rasponu vremenskih uvjeta. Nekim pojedincima odgovaraju veliki valovi i probijanje rekorda, a neki više vole potpuno mirnu površinu vode na kojoj mogu dostići i jako velike brzine. Ovi prvi moraju čekati savršene vremenske uvjete te iskoristiti trenutak dok ljubitelji mirne površine mogu imati i mnogo više vremena na vodi i iskoristiti veći dio godine za bavljenje SUPom. A SUP daska je glavna oprema za bavljenje ovim sportom.

Sup je vodeni sport koji uključuje dasku te koristi veslo za kretanje po vodi.

Posebnosti ovog sporta

Malo koji sport nudi toliku povezanost s oceanom, vodom, nebom i zrakom. SUP daska vam služi za stajanje i dok se lagano krećete po mirnoj vodi, doživjet ćete vodu i sunce, te okolne stijene na potpuno drugačiji način. SUP dakska vam omogućava da bez problema i na siguran način priđete oštricama stijena i pogledate morski život ispod površine vode koji se rijetko može samo tako vidjeti. Ako ste pak ljubitelj brzine i čekate vremenske uvjete koji će vam to omogučiti, brzina koju možete pri tome dosegnuti na SUP dasci je jako velika te vam je velika navala adrenalina zagarantirana.

Osim daske, vrlo je bitno i veslo. Osim što možete dosegnuti brzinu, najzabavniji dio je zasigurno učenje kako se s njime kretati po vodi. SUP daska je obično velika i teško se s njoma upravlja. Ali ako brzo uronite veslo u vodu, stvorit ćete prijegib u vodi koji vam omogućava da jako brzo promjenite smjer kretanja. Surferi također koriste ruke kako bi postigli promjenu smjera na ovaj način, ali s veslom je učinak mnogo veći i raspon okreta značajniji.

SUP stilovi nikada nisu bili točno definirani te se može kombinirati hrpa pokreta i sve ovisi o osobnom stilu. Preko ramena, ispod lakta, ispod pazuha. Sve su to položaji držanja vesla koji se koriste i jedino što je bitno je sama dinamika pokreta koja tjera dasku naprijed.  Ovdje provjerite ponudu SUP opreme.