Laptopi olakšavaju rad

Bez obzira jeste li učenik, student ili poslovna osoba, vjerojatno veći dio dana radite na nekoj vrsti računala. Pa, iako stolno računalo ima mnoge prednosti nad laptopima, ni jedan drugi uređaj ne daje vam snagu računala uz fleksibilnost u pokretu kao laptopi. Ako putujete mnogo te vam je važno uvijek biti u mogućnosti raditi na računalu, laptopi su odličan izbor za vas.

Odredite želje

Kupujete li laptop, veoma je bitno da znate koje su vaše želje i potrebe, s obzirom da će to uvelike odrediti i rang cijena u kojemu ćete se kretati. Prije svega obratite pažnju na radnu memoriju i procesor, bez obzira na to čime ćete se baviti – dijelove laptopa teško je (a ponekad i nemoguće) samostalno nadograditi, pa je važno odabrati laptop koji za 6 mjeseci ili godinu dana neće biti zastario model prema specifikacijama.

Kompaktne dimenzije

Dimenzije laptopa bitne su za njegovu mogućnost prenošenja. Laptopi se mogu pronaći u različitim dimenzijama ekrana (za dimenziju se uzima dužina dijagonale ekrana). 15.6 inča optimalna je opcija za prenošenje, koja i dalje omogućuje rad na podijeljenom ekranu uz relativno puno preglednosti. Ipak, ako su vam bitni detalji, recimo ako se bavite grafičkim ili kakvim drugim dizajnom, radije se odlučite za veće dimenzije. Manji laptopi zgodni su pak ako prije svega baratate pisanim dokumentima i rad na podijeljenom ekranu vam nije toliko bitan.

Još nekoliko bitnih sitnica

Pri kupnji laptopa obratite pozornost i na kapacitet baterije – lako ga možete nadograditi dodatnim baterijama ako niste zadovoljni. Ako uživate u radu na otvorenom, obratite pozornost i na tip ekrana, koji uvelike može utjecati na vidljivost kod jakog sunca. Nosite li laptop često sa sobom, zaštitite ga od mehaničkih oštećenja u posebno dizajniranim navlakama, ili pak odaberite kvalitetnu torbu ili ruksak dizajnirane za prenošenje laptopa. Na taj način ćete biti osiguran bez obzira gdje idete. Provjerite ponudu na web stranici harveynorman.hr

Kreveti sa spremnikom za bolju organizaciju

Organizacija prostora za skladištenje veoma je nezgodna kada se radi o manjim životnim prostorima – stoga je bitno iskoristiti svaki centimetar koji vam se pruža. Mnogo je trikova koji vam mogu pomoći pronaći mjesta za sve stvari koje vam trebaju, a jedan od najboljih za spavaće sobe je odabir kreveta sa spremnikom.kvalitetna posteljnina

Mjesta za sve

Kreveti sa spremnikom su krveti koji ispod madraca skrivaju prostor za odlaganje stvari. Kakav je taj prostor za odlaganje najviše ovisi o tipu kreveta za koji se odlučite. Imate li potrebu za spremanjem većih stvar poput opreme za skijanje, kampiranje ili planinarenje, kreveti s jednim razdijeljenim ili nerazdijeljenim spremnikom odlična su opcija za vas. Ispod kreveta, realno, stane mnogo stvari, a njihova jedina mana je što, da biste došli do stvari, morate podići madrac i podnicu kreveta, što znači da na njemu ne smije biti nikoga.

Ladice

S druge strane, nešto skuplja opcija su ladice, koje pak omogućuju lakši pristup stvarima. Kod ladica najčešće se mogu pronaći kreveti s dvije ili tri ladice kod običnih, ili pak četiri ili šest kod bračnih kreveta. Iako su ladice velike, u njih ne možete spremiti stvari koje su jako dugačke ili široke, no u njih još uvijek stane mnogo toga. Ipak, još jedan minus im je što je za otvaranje potreban dodatan prostor kojeg možda nemate.

Prilagodite običan krevet

Ako već imate klasične krevete, od njih se lako mogu napraviti kreveti sa spremnikom. Jedna od opcija je kupnja običnih ili kutija na kotačiće koje možete gurnuti ispod kreveta, no uz malo truda od relativno jeftinih materijala možete konstruirati spremnik na kotačiće koji odgovara baš vašem krevetu, kako vaše stvari ne bi stajale na podu. Ovaj trik se isplati, pogotovo živite li u skučenom prostoru, jer krevet sa spremnikom omogućuje efikasno iskorištavanje relativno velike površine koje se inače vjerojatno ne biste ni sjetili. Provjerite ponudu na web stranici www.harveynorman.hr