SUP daje novo značenje uživanju na moru

Iako je ljeto još poprilično daleko, to ne znači da se ne možete polako početi pripremati za novu sezonu boravka na suncu, moru, rijeci ili jezerima. Ako ste avanturisti i uživate u ljetnim aktivnostima, ovo ljeto odlična je prilika da isprobate stand up paddling, odnosno uspravno veslanje.

Sup je vodeni sport koji je vrlo popularan.

Uživanje na pučini

Kako naše more jednostavno nije dovoljno burno, fama surfanja itekako nas je zaobišla u širokom luku. Ipak, to ne znači da za uživanje na pučini morate imati čamac ili da ste osuđeni na svoj luftić, jer je novi sportski ljetni trend itekako pogodan upravo za mirne vode kakve ima naša obala.

Uspravno veslanje odličan je način da uživate u svoj ljepoti i miru pučine, istovremeno vježbajući vlastite mišiće. No prije no što se upustite u avanturu, važno je da si nabavite kvalitetnu SUP dasku. Trgovine sa sportskom opremom danas imaju vrlo veliki izbor pa s time ne biste trebali imati problema.

Potraga za pravom daskom

Kako uspravno veslanje kod nas još nije doseglo popularnost veslanja ili raftinga, jako je važno da se kod kupnje odlučite za kvalitetan i renomiran brend, koji je dostupan u cijelom svijetu i nudi po nešto za svakoga. Ipak, pri kupnji SUP daske važno je pozornost obratiti na vašu tjelesnu konstrukciju i nosivost daske, kao i na namjenu daske.

Ako ste početnik, potražite SUP Allround daske, koje su odlične za učenje uživanja u uspravnom veslanju. S druge strane, za duže veslanje su SUP Touring modeli primjereni za dugotrajno veslanje u svim uvjetima, a volite li se trkati tu su SUP Fun-Race i Race modeli, koji će probuditi pravog adrenalinskog ovisnika u vama. Na kraju, želite li u uživanje na pučini uključiti i najmlađe, tu su i dječji modeli SUP dasaka, za veći komfor i lakše učenje i korištenje na moru. Provjerite ponudu trgovine Hervis.

Krenite na put cestovnim biciklom

Ako dolaskom ljepšeg vremena žudite za provođenjem vremena na zraku te želite svoje tijelo više aktivirati, odlična opcija je da u svom dnevnom putovanju na posao auto ili javni gradski prijevoz zamijenite cestovnim biciklom. Tako jutarnju tjelovježbu spojite sa za tijelo korisnim i ekološki prihvatljivim načinom putovanja.

bicikli Hervis

Najbolji spoj rekreativne i gradske vožnje

Iako su MTB bicikli i dalje najzastupljeniji u prodavaonicama, činjenica je da su oni veoma nepogodni za vožnju po gradu ili cestama, bolje su prilagođeni za vožnju po prirodi kakvoj danas mnogi od nas nemaju pristup. S druge strane, cestovni bicikli odlična su opcija za sve koji biciklom žele putovati brzo i traže učinkovit i izdržljiv bicikl.

Uz to, cestovni biciklinajbolja su opcija planirate li se uputiti na neko duže biciklističko putovanje, recimo na more ili na izlet ili pak želite li svoje tijelo dovesti u bolju kondiciju, jer su odlično prilagođeni vožnji po cesti ili neasfaltiranom lakšem terenu, kojeg svugdje ima u izobilju. S druge strane, cestovni bicikl također možete koristiti i u svakodnevnom putovanju, pa je tako on najbolji spoj sporta i svakodnevnog života.

Rama

Odabir prave rame cestovnog bicikla može vam uvelike pomoći ili stvoriti velike probleme u vožnji. Za cestovne bicikle u pravilu postoje tri vrste rame, a koju ćete odabrati ponajviše ovisi o stilu vožnje koji želite. Ako vam je cilj brzina, odaberite cestovni bicikl s trkaćom ramom, koji je više nagnut naprijed i ima jači okvir i lakše kotače.

Sportska rama bolja je za duže vožnje, a pri pedaliranju položaj je gotovo uspravan pa je upravljanje lakše. Klasična rama najbolja je za početnike, jer je spoj sportske i trkaće. Odlična je za dulja putovanja jer nudi odličnu preglednost, no također nudi i brzinu. Uz oblik rame, važno je da obratite pozornost i na materijal od kojeg je napravljena, pogotovo planirate li se voziti na duge trase, jer materijal itekako može utjecati na napor pri putovanju.

Provjerite ponudu na web stranici www.hervis.hr.

Uživajte u igranju uz kvalitetan gaming laptop

Igranje igara na stolnom računalu mnogima je omiljena zanimacija. Novije igre sve su zahtjevnije i ponekad čak niti stolno računalo nije dovoljno jako da bi se igra prikazivala u maksimalnoj rezoluciji s uključenim svim detaljima. No, u ovom slučaju dovoljno je samo zamijeniti pojedine komponente kako biste mogli u potpunosti uživati u igri. To nije moguće planirate li igre igrati na laptopima. Stoga treba pripaziti pri kupnji, odnosno potražiti gaming laptop koji jedini može po performansama parirati stolnoj varijanti.

Prenosni računalnik

Karakteristike gaming laptopa

Na prvi pogled, gaming laptop ne izgleda ništa drugačije od nekog klasičnog modela. No, najveće razlike kriju se u unutrašnjosti. Uglavnom je riječ o puno snažnijim komponentama uz čiju pomoć će laptop uspjeti pokretati igre na visokim postavkama prikaza. Te pojačane komponente uglavnom se odnose na procesor, memoriju i grafičku karticu. Naime, upravo ovo zadnje je vrlo bitno želite li uživati u prekrasnom prikazu. Imajte na umu da je te komponente kasnije teško mijenjati pa je bolje prilikom kupovine uložiti nešto više novca kako biste dobili što kvalitetnije računalo.

Cijena je često višestruko veća

No, iako sve to zvuči divno i krasno, to ima svoju cijenu. Gaming laptopi su ipak dosta skuplji od onih klasičnih modela, ali čak i od pojedinih stolnih računala. Unatoče tome, mnogi se ipak radije odlučuju za kupnju gaming laptopa. Svatko ima svoje razloge za to, no mnogima će činjenica da sa svojim laptopom mogu bilo gdje i da mogu uživati u igrama ili raditi gdje i kada to požele, biti dovoljna da se odluče upravo za njega.

Stoga, prije kupnje dobro razmislite. Želite li kupiti nešto jeftiniju varijantu, uz mogućnost brzog mijenjanja komponenti, odlučite se za stolno računala. No, tražite li prenosivo rješenje s istim, a ponekad i jačim komponentama, onda je svakako gaming laptop najbolje rješenje.