Posteljina savršena za vaš krevet

Nema ništa bolje od odlaska u krevet nakon dugog i napornog dana. Za dobar san, osim dobrog jastuka i udobnog madraca važno je takoðer odabrati i posteljinu koja je prozračna, kvalitetna i ugodna na dodir te laka za održavanje. Radi toga kod odabira posteljine obratite pozornost na to što kupujete, kako biste se u potpunosti mogli opustiti kada legnete u krevet.

Dobra veličina

Prije no što se bacite u kupovinu, provjerite koja veličina posteljine vam je potrebna. S obzirom da postoji nekoliko standardnih veličina kreveta i madraca, svakako provjerite dimenzije, koje najčešće možete pronaći na etiketi na madracu. Prema standardu, svi madraci dužine su 200 cm, dok širine mogu varirati izmeðu 90 cm i 140 cm za krevete za jednu, te 160 cm i 200 cm za krevete za dvije osobe. Uz to, razmislite i o tipu prekrivača kojeg imate – radi li se o duplom ili običnom prekrivaču te koje su njegove dimenzije.

Posteljina savršena za vaš krevet

Materijal

Kao i kod odjeće, materijal je veoma bitan kada se bira posteljina. Najčešće se posteljina izraðuje od mješavina prirodnih i umjetnih materijala, kako bi se postigla sredina izmeðu prozračnosti, jednostavnosti održavanja i cijene. Ipak, najbolje je odabrati posteljine od prirodnih materijala, poput pamuka, u što većem postotku, jer umjetni materijali nisu toliko prozračni te mogu iritirati osjetljivu kožu i upiti ulja i masnoće iz kože koje je teško oprati.

Posteljina primjerena dobu godine

Kao i kod odjeće, i posteljinu bismo trebali birati s obzirom na to koje je doba godine, pogotovo ako spavaću sobu ne grijemo i ne hladimo tijekom godine. Generalno govoreći, što je materijal posteljine deblji, to je on primjereniji hladnijim dobima godine. Primjerice, flanel je savršen materijal za zimske posteljine jer je gusto tkan i topao. S druge strane, krep je stvoren za prozračne i tople ljetne noći, kada se prije svega važno dovoljno rashladiti kako biste mogli zaspati.

Odaberite kvalitetan kajak na napuhavanje

Aktivan godišnji odmor sve je popularniji – umjesto ljenčarenja na plaži, mnogi se odlučuju svoj odmor provesti uživajući aktivno u ljepotama prirode i isprobavajući nove sportove. Kajakarenje je jedan od sportova koji je zadnjih godina postigao veliku popularnost, jer spaja adrenalin, osvježenje i opuštanje u jednu zabavnu aktivnost. Želite li imati svoj vlastiti kajak, jedna od opcija koja vam se nudi su i kajaci na napuhavanje.

kajak na napuhavanje

Odaberite kvalitetu

Kajak na napuhavanje odabir je mnogih početnika u kajakarenju, ili pak onih koji jednostavno nemaju prostora za skladištenje kajaka izvan sezone. Ipak, ako kajak na napuhavanje kupite bez da obratite pozornost na kvalitetu izrade, velika je mogućnost da ćete odabrati proizvod koji će vas jedva poslužiti jednu sezonu.

Kajak na napuhavanje može se pronaći u raznim izvedbama i u mnogim trgovinama. Od igračaka do robusnih i kvalitetnih kajaka koji mogu i u divlje vode. Ako se uistinu želite početi baviti kajakarenjem, onda je kupnja dobrog i kvalitetnog kajaka na napuhavanje izrazito bitna, kako novce ne biste potrošili uludo te na kraju bili razočarani cijelim iskustvom.

Na što pripaziti pri kupnji

Kod kupnje kajaka na napuhavanje, najvažnija indicija o kvaliteti biti će materijal od kojega je napravljen. Izbjegavajte kajake na napuhavanje koji su napravljeni od istog materijala kao i lopta za plažu ili luftić – pravi model trebao bi biti napravljen od debljeg PVC-a, od kojega su napravljeni i, na primjer, elementi na napuhivanje u aquaparkovima.

Nadalje, tu su i ventili, koji bi trebali biti čvrsti i robusni. Nadalje, obratite pozornost i na dizajn kajaka, koji ne bi trebao biti predubok, a ako se radi o sit-on-top kajaku na napuhavanje, unutrašnje šupljine u kajaku ne bi trebalo ni biti. Na kraju, ako niste sigurni ima li kajak na napuhavanje sve što želite, provjerite ima li prodajno mjesto opciju isprobavanja prije kupnje.