Naglavne lampe za razne namjene

Bavite li se raznim aktivnostima na otvorenom te u vremenu kada više nema danjeg svjetla, vjerojatno ste razmišljali o nabavci neke lampe. Primjerice, aktivnosti poput lova, ribolova, kampiranja, planiranja, penjanja zahtijevaju i da koristite lampu u odreðenim trenucima. Odlučite li se za neku klasičnu ručnu lampu, to bi vam moglo predstavljati problem, ako su vam ruke potrebne za druge stvari.

Jedino logično rješenje u tom slučaju je da lampu imate na glavi. Naglavne lampe su rješenje vaših problema. Imaju remen pomoću kojeg ih jednostavno postavite na glavu i kamo god vi okrenuli glavu, imat ćete dovoljno svjetla, a ruke će vam u isto vrijeme biti slobodne.

Naglavne lampe

Razni modeli u trgovinama

Naglavne lampe su danas lako dobavljive u brojnim trgovinama. Tako brojne specijalizirane trgovine za neku od gore navedenih aktivnosti uglavnom u svojoj ponudi nude i naglavne lampe. A osim u takvim trgovinama, naglavne lampe se često mogu pronaći i u brojnim drugim trgovinama koje nude raznoliku robu.

Modeli se meðusobno razlikuju po brojnim karakteristikama pa prije kupnje razmislite što vam je sve potrebno. Oni najskuplji modeli uglavnom imaju i najjače žarulje. No, ako vam nije potrebna toliko jaka razina svjetlosti, onda će vam biti dovoljni i oni nešto jeftiniji modeli.

Modeli na baterije i punjenje

Naglavne lampe uglavnom rade na baterije, ali postoje i modeli koje možete puniti na struju. Ako ćete ih često koristiti te ako je riječ o modelima s nešto jačom žaruljom, morate imati na umu da bi se baterije mogle i relativno brzo potrošiti. Zato je preporučljivo da uvijek sa sobom imate i još neki dodatni set baterija.

Ako pak imate model koji je potrebno napuniti, kao što primjerice punite mobitel, razmislite o tome koliko dugo ćete lampu morati koristiti te kada ćete imati prilike opet je napuniti. Pripazite na te stvari kako ne biste bespotrebno ostali u mraku.

Hespo madraci su odraz kvalitete

Za kvalitetan san potrebno je nekoliko stvari. Prije svega, potreban vam je kvalitetan krevet. To podrazumijeva da je izraðen od čvrstih materijala kako ne bi škripao kada legnete na njega. Potreban vam je i ugodan jastuk, kako se ujutro ne bi probudili s bolovima u leðima i vratu. No, kao najvažniji dio za udobno spavanje može se smatrati madrac. Iako postoje brojni madraci u trgovinama, Hespo madraci su iznimno kvalitetni i jednom kada ih isprobate, više nećete razmišljati o ostalim proizvoðačima.

Hespo madraci od memorijske pjene

Tvrdoća madraca je važna stvar

Kada se zaputite u neku trgovinu u kojoj se prodaju Hespo madraci, imat ćete priliku leći na njih kako biste isprobali koji vam najviše odgovara. Iako su dostupni s raznim punjenjima, najbitnija stvar na koju morate obratiti pozornost prilikom kupnje je njihova tvrdoća. Onima koji imaju problema s bolovima u leðima, možda će više odgovarati oni nešto tvrði, dok će se drugi možda radije odlučiti za mekšu varijantu. U svakom slučaju, Hespo madraci imaju više razina tvrdoće tako da ne biste trebali imati problema s pronalaskom odgovarajućeg modela.

Hespo madraci od memorijske pjene

Hespo madraci dostupni na tržištu imaju različita punjenja. A ovisno o tome za koji model se odlučite i ovisno u punjenju, ovisi i udobnost spavanja. Vrlo popularni su Hespo madraci od memorijske pjene, koje možete pronaći u trgovinama Harvey Norman. Ova vrsta pjene nije tako nazvana bez razloga. Naime, ona se prilagoðava tijelu tako što se udubljuje prema težina tijela. Kada legnete na madrac s memorijskom pjenom, osjećat ćete kada da tonete.

No, najvažnije od svega je da se ovakav Hespo madrac prilagoðava svakome posebno. Legnete na njega, prilagodit će se vama. Legne li na njega druga osoba, prilagodit će se toj drugoj osobi. Tako da možete biti sigurni da ćete svaki put imati najbolju potporu za kralježnicu. No, ova vrsta Hespo madraca ima i svoju nešto višu cijenu. Ali kada znate da ćete se odlično naspavati svake noći, isplati se svake kune!