Kopačke za veći užitak nogometa

U moru modela i proizvođača kopački donijeti pravi izbor može se činiti nemogućom misijom. Ipak, prave kopačke za vas na dohvat su ruke, ako se prije kupnje malo informirate i bacite pogled na izbor i ponudu. U nekoliko koraka do kopački koje će vas oduševiti moguće je ako znate što tražite, kako biste bez brige mogli započeti svoje nogometno putovanje!

Upoznajte se s terenom

Kod kupnje kopački veoma je važno da znate na kakvom ćete terenu igrati, jer se kopačke rangiraju u tri skupine – kopačke za tvrdi i kopačke za meki teren te kopačke za umjetnu travu. Glavna razlika među modelima je u obliku čepova na kopačkama. One za tvrdi teren imaju kraće čepove od onih za meki teren i umjetnu travu. Općenito, kopačke za tvrdi teren najbolji su izbor za rekreativce, no imajte na umu kako na blatnom terenu one neće spriječiti proklizavanje.

kopačke

Udobnost za bolje rezultate

Osim čepova, važno je provjeriti i jesu li vam kopačke udobne. Kao i kod svih drugih tenisica, dobro je krenuti od pravog broja kopačke. U kupnju je najbolje krenuti u drugoj polovici dana, kada vam je stopalo umorno i malo oteklo, jer ćete tako spriječiti kupnju neugodno malih modela. Uz to, kopačke svakako isprobajte prije kupnje te provjerite postoji li između kopačke i stopala malo slobodnog prostora jer kopačka ne bi smjela žuljati!

Vaša uloga u igri

Na kraju, za prave kopačke važna je i vaša pozicija u igri. Ako ste samo amater, ovaj podatak nije vam od tolike važnosti, no ako kopačke kupujete za svog mladog nogometaša onda će vam ovaj savjet dobro doći. Vratar i obrana u nogometu generalno nose čvršće kopačke koje osiguravaju stabilnost na terenu, dok napad i vezni red nose lakše kopačke koje osiguravaju brzinu i lakšu naglu promjenu smjera. Naravno, treba imati na umu da se ovdje radi o nijansama i kako je ključ dobre igre u vježbanju. Ovdje pogledajte široku ponudu kopačka.