Quadro tv je sve popularniji izbor

Kada ste se odlučili za kupnju potpuno novog televizora ili zamjenu starog televizora, izbor nije lak. U trgovinama s televizorima i sličnom opremom bit ćete suočeni s gomilom različitih televizora brojnih proizvođača. Cijene televizora nekih proizvođača bit će značajno više od nekih drugih, no vrijede li ti televizori stvarno toliko više? Odnosno, bolje pitanje je jesu li televizori ostalih proizvođača toliko lošiji? Teško je dati konkretan odgovor jer on ovisi o tome kakva su vaša očekivanja o televizora. Oni koji traže zadovoljavajuću kvalitetu po nešto nižoj cijeni sve češće odabiru Quadro tv.

Quadro sve više napreduje

Quadro je kao proizvođač televizora uvijek nekako bio u sjeni ostalih proizvođača. Nekada je bio sinonim za nešto lošije i jeftinije televizore, no danas je situacija bitno drugačija. Kada se govori o televizorima koji predstavljaju odličnu vrijednost za novac, često se u tom kontekstu spominje upravo Quadro tv. Quadro je tijekom godina puno napredovao i odlično prati razvoj tehnologije. Danas ima vrlo široku paletu raznih modela, od „HD ready“ modela pa sve do onih najnaprednijih, koji se sastoje od 4K tehnologije prikaza i smart tv mogućnosti samog televizora.

Još uvijek povoljniji od konkurencije

Jedan od razloga popularnosti koje Quadro tv ima pred konkurencijom je i njegova cijena. Još uvijek je nešto niža od konkurencije, no iz godine u godine se smanjuje raspon cijena između Quadra i ostalih popularnijih proizvođača. A razlog je vrlo jednostavan. Quadro postaje sve popularniji proizvođač i jasno je da kvaliteta njihovih televizora gotovo uopće ne zaostaje za konkurencijom. Iz toga razloga je teško očekivati da će razlika u cijeni njihovih televizora od konkurencije biti vrlo velika. No, još uvijek imate vremena kupiti odličan televizor po odličnoj cijeni. A još ako ulovite i neku dobru akciju, tada možete dobiti stvarno dobar Quadro tv te još više uštedjeti.

Odmah izradite vaše fotografije s polaroidom

Fotoaparati danas nisu više popularni kao što su nekada bili. A glavni razlog pada njihove popularnosti su mobiteli. Gotovo svi mobiteli novije generacije posjeduju i fotoaparate, koji ponekad daju i bolju sliku od onih klasičnih fotoaparata koje možda imate. A isto tako, mobitel je gotovo stalno uz nas pa ga možemo koristiti i kao fotoaparat kad god zatrebamo. Jedina mana je što kada želimo izraditi slike, moramo ih dati na razvijanje i čekati. Taj problem nekada su rješavali tzv. polaroid fotoaparati koji su odmah mogli izrađivati sliku. A današnju tehnologiju i odlične mogućnosti nekada popularnih polaroida objedinjuje Instax mini 9 fotoaparat – polaroid kamera, prije njega Instax mini 8.

polaroid kamera instax mini 9

Kombinacija starog i novog u instax mini polaroidu

Instax mini 8 na prvi pogled djeluje kao još jedan fotoaparat, s nešto šarenijim dizajnom. Možete odabrati između čak 5 boja, bijele, crne, roze, plave i žute. No, ono po čemu se Instax mini 8 razlikuje od klasičnih fotoaparata je u tome što pomoću njega možete odmah fotografiju i ispisati na posebni papir. Taj papir zapravo je nešto manje veličine, odnosno 5,3 cm x 8,4 cm, ali je zato vrlo prikladan za nošenje u džepu ili novčaniku. Riječ je o analognom modelu, što znači da se digitalna kopija fotografije nigdje ne sprema već ju možete samo ispisati.

Ako ste dosad koristili klasični digitalni fotoaparat, možda će vam Instax mini 8 u početku djelovati malo čudno. Naime, kod digitalnih fotoaparata ste mogli uslikati jako mnogo sličnih fotografija i onda odabrati one koje vam se sviđaju, a ostale izbrisati. S ovim fotoaparatom ipak morate više pažnje posvetiti samom slikanju, a pogotovo zbog činjenice što nema automatski fokus. Upravo zbog toga je možda bolje da ga potpuni početnici u fotografiranju zaobiđu. Jer ako sve dobro ne prilagode, slike će im biti mutne i neće biti zadovoljni. No, nakon što bolje nauče raditi s ovim fotoaparatom, dobivat će odlične slike koje će odmah dobiti u fizičkom obliku.

Nova generacija laptopa s brojnim zanimljivostima

Laptopi su vrlo popularni uređaji već dugi niz godina. Neki ih kupuju isključivo u poslovne svrhe, dok ih mnogi kupuju i kao dodatak za zabavu. U svakom slučaju, laptopi su izrazito popularni isključivo zbog toga što se mogu koristiti na razne načine. Dosta se razlikuju od onih početnih modela. U početku im baterija nije dugo trajala, a i nisu se baš isticali po specifikacijama. Sve se to s vremenom promijenilo i danas im baterija dosta dugo može trajati, a ujedno su i sve jači po performansama te se mogu mjeriti i sa stolnim računalima. Kako bi još više zainteresirali korisnike, proizvođači se trude ponuditi brojne zanimljivosti te ih ugraditi u svoje modele laptopa.

Nove napredne mogućnosti

Jedna od mogućnosti koje je već dugo prisutna na laptopima, ali je izrazito korisna je ugrađena kamera. Ona omogućava vođenje video razgovora koja je brojnim poslovnim ljudima predstavljala veliki korak naprijed. Danas većina modela laptopa ima ugrađenu neku kameru, koja je na jeftinijim modelima slabije kvalitete, dok je na onim skupljim modelima puno bolja.

Određeni modeli laptopa se mogu pohvaliti i s 3D prikazom sadržaja. U to svrhu će vam biti potrebne i prilagođene naočale za prikaz 3D sadržaja. To je mogućnost koja još uvijek nije toliko popularna, no s daljnjim razvojem će zasigurno postati i popularnija. A nešto što je odlično prihvaćeno kod određenih modela laptopa je ekran osjetljiv na dodir. Laptopi koji imaju takav ekran zapravo predstavljaju određeni prijelaz između tableta i laptopa. Jer mogu se koristiti kao klasični laptopi, ali imate i mogućnost korištenja ekrana osjetljivog na dodir kako biste puno lakše obavili određene radnje.

Ovo sve je tek početak. Tehnologija jako brzo napreduje i tko zna kakvi nas sve modeli laptopa očekuju u budućnosti. Neke tehnologije ugrađene u laptop će se pokazati kao odlične, a neke će se vjerojatno pokazati kao neuspjeh te će se brzo zaboraviti. Provjerite ponudo leptopov na stranici https://www.harveynorman.hr.

Laptopi s raznim mogućnostima

Stolna računala danas mnogi koriste u svojim domovima. Kada su se na tržištu pojavili laptopi, nisu odmah stekli veliku popularnost zbog dvije karakteristike, svojih specifikacija i baterije. No, situacija je danas bitno drugačija i laptopi su u nekim stvarima i nadmašili stolna računala.

Laptopi nekada i danas

Ono što je početku mnoge odbijalo od kupnje laptopa bila je njihova baterija. Baterije nisu bilo dovoljno dobre da bi izdržale duže vrijeme korištenja laptopa, pogotovo kada je bila riječ o nešto zahtjevnijem korištenju. Tada je u pitanje došla i isplativost kupnje laptopa koji bi prije svega trebao biti prenosiv, odnosno imati mogućnost da se koristi bilo gdje. No, ako ga ne možete koristiti duže od sat, dva, onda od njega i nema neke koristi. Napredak tehnologije utjecao je i na baterije koje se danas ugrađuju i laptopi danas bez punjenja mogu bez problema izdržati i nekoliko sati intenzivnog korištenja.

S druge strane, specifikacije laptopa su nekada bile puno lošije od specifikacija stolnih računala. Drugim riječima, laptopi se nisu mogli mjeriti sa stolnim računalima po pitanju performansi. Mnogi su se stoga radije odlučivali za kupnju stolnih računala jer su znali da će pomoću njih moći pokrenuti razne zahtjevne programe, ali i igre. A upravo to je još jedan dio kod kojeg se može vidjeti veliki pomak u proizvodnji laptopa. Poneki modeli današnjih laptopa ne samo da se po performansama mogu mjeriti sa stolnim računalima, nego su još i bolji. Kada se tome doda i mogućnost prenošenja, za mnoge su danas takvi laptopi poželjniji oblik hardvera. Jedina stvar koja će i danas neke odbiti od kupnje je cijena. Jer laptopi koji imaju tako dobre specifikacije su ipak još uvijek skuplji od stolnih računala. No, konkurencija radi svoje i vjerojatno se u narednim godinama može očekivati i pad cijena takvih laptopa koji bez problema mogu zamijeniti stolna računala.

Hd tv ima dugu povijest

Pogledate li danas kataloge u kojima se nude razni televizijski prijamnici, zasigurno ćete kod gotovo svih televizora uočiti jednu kraticu, a to je hd tv. Hd je skraćenica od high definition, a mi često hd tv prevodimo kao televizija visoke rezolucije. A upravo o tome je i riječ. Naime, hd tv je oznaka za sve televizore koji imaju značajno veću rezoluciju od onih standardnih (sd tv). A sami termin „high definition“ upotrebljavao se još davno, ali tada je imao nešto drugačije značenje.

Povijest

Hd je nekad predstavljao televizijske sustave koji su nastali još 1936.g. No, takvi sustavi bili su daleko od onoga što danas nazivamo hd tv. Naime, ti sustavi su bili bolji samo u usporedbama s onima koji su bili bazirani na mehaničkim sustavima i rezolucijom od svega 30 linija.

HD Tv tesla

Tijekom godina, među proizvođačima televizora i među pružateljima tv usluga došlo je do svojevrsnog „rata“ . Naime, svi su se trudili biti što brži u smišljanju noviteta i svi su željeli biti prvi kada je u pitanju televizija nove generacije. Upravo zbog toga smo posljednjih nekoliko godina svjedoci kako se na tržištu televizora mogu pronaći i brojne nove kratice. FullHD, UHD, 4k i slične samo su neke od njih. Sve te kratice uglavnom se odnose na samu rezoluciju koji će televizor prikazati. Tako danas najnoviji televizori mogu prikazati sliku izrazito velike rezolucije. Nekima se sviđa taj napredak tehnologije, a drugima smeta što se često na tržište izbacuju proizvodi koji još nisu dovoljno testirani, samo kako bi se ostvarila prednost na tržištu. A ne treba niti spominjati da taj napredak tehnologije prati i porast cijene.

HD Tv možete kupiti u Harvey Normanu.

Televizori koji su nekada bilo dosta skupi, danas su cjenovno vrlo prihvatljivi. No, poželite li neki od televizora novije generacije, morat ćete duboko zavući rupu u džep jer cijene za takve televizore znaju dosezati i nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Mini linije su odličan dodatak svakom domu

Živite li u kući ili stanu, vjerojatno ćete ponekad poželjeti slušati neku glazbu. To je moguće pomoću raznih pomagala, a kao odlično rješenje su se nametnule mini linije. Malih su dimenzija i lijepog izgleda te ćete ih lako uklopiti u svoj dom. A imaju sve ono što vam je potrebno. Pomoću njih možete slušati razne radio stanice. U te svrhe imaju antenu, ugrađenu ili kao dodatak koji možete pomicati po volji. Možete jednostavno slušati i glazbu s CD-a jer imaju ugrađeni reproduktor. Mnogi danas vole slušati i glazbu u MP3 formatu, a gotovi sve današnje mini linije podržavaju njihovu reprodukciju, bilo putem CD medija ili USB medija. Jedino što neke možda još uvijek odbija od kupovine mini linije je cijena. Kada je riječ o nekim boljim modelima, cijene može biti dosta visoka. No, želite li uštedjeti, uvijek možete pričekati neku akciju. Mini linija akcija se može često pronaći u raznim trgovinama koje nude tehničku robu.

 

Prednosti i mane kupovine mini linija na akciji

Kao i kod kupovine raznih drugih proizvoda, kada je u pitanju mini linija akcija, postoje određene prednosti i mane takve kupovine. Glavna prednost je naravno cijena i ušteda. Uglavnom, često se može ostvariti veća ušteda što je veća početna cijena. Tako da ako se odlučili za neku mini liniju s velikom početnom cijenom, ušteda u kunama će biti nešto veća nego kod kupovine nekog jeftinijeg modela.

Mini linija akcija ima i jedan nedostatak. A to je da u tom slučaju nećete moći birati točno određeni model koji vam se svidio nego ćete morati odabrati jedan od ponuđenih modela. Naime, na tim akcijama proizvođači će ponuditi nekoliko konkretnih modela po sniženim cijenama, dok će cijene ostalih modela ostati ista. Tada vam samo preostaje nada da će baš ta mini linija koja vam se sviđa biti na akciji ili ćete se odlučiti za neki drugi sniženi model. Pogledajte ponudu mini linij ovdje.

Brojne akcije u lokalnim i internetskim trgovinama

Smart tv danas polako zamjenjuje klasične televizore. Riječ je o televizorima pomoću kojih se možete spajati na Internet te koristiti razne popularne aplikacije, poput Facebooka, YouTube-a i sličnih. Također ćete moći i spojiti razne uređaje na tv putem USB priključka te pomoću tv-a reproducirati fotografije, video materijal, glazbu i slično. Cijene takvih televizora su u pravilu nešto više od klasičnih, no možete ih kupiti i po nižim cijenama ako dođete u trgovinu u vrijeme kada se nudi smart tv akcija.

Akcije u lokalnim trgovinama

Smart tv akcija vrlo je česta u lokalnim trgovinama. Razlog je vrlo jednostavan. Trgovine na taj način žele privući kupce upravo u svoju trgovinu. A to im često i polazi za rukom. Kupci su navikli na razne akcije pri kupnji raznih proizvoda, a smart tv akcija znači i da mogu uštedjeti i nešto veći iznos. Putem tih akcija mogu kupiti televizore i za nekoliko stotina kuna nižu cijenu. Naravno, smart tv akcija ne odnosi se na sve televizore, već na samo određene modele i to do prodaje zaliha. A s obzirom na sve veću popularnost ovakvih televizora, zalihe se brzo prazne pa morate biti brzi kako biste uhvatili svoj primjerak.

Akcije u internetskim trgovinama

Među internetskim trgovinama također vlada velika konkurencija. Određeni kupci još su uvijek relativno skeptični u takvom načinu kupnje i teško se odlučuju na taj korak. No, smart tv akcija pri kojoj mogu značajno uštedjeti može ih natjerati da se ipak odluče za internetsku kupnju. Zbog nešto nižih ukupnih troškova koje internetske trgovine imaju u poslovanju, mogu ponuditi i nešto niže cijene putem raznih akcija. Za kupca koji zna što želi, kupnja putem Interneta ne predstavlja nikakav problem. Zna da će na kraju dobiti sve isto kao i pri kupnji u lokalnoj trgovini, osim što će u većini slučajeva morati manje platiti, ali i pričekati nekoliko dana dok mu televizor ne stigne na kućnu adresu.