Vježbanje u domu ili teretani uz traku za trčanje

Ukoliko želite poraditi na svom izgledu ili jednostavno želite unaprijediti svoju kondiciju i doprinijeti svom zdravlju, vježbanje je odličan put za ostvarenje tih ciljeva. Kao jedan od najboljih vidova tjelovježbe, bez obzira radi li se o vježbanju kod kuće ili u teretani je svakako korištenje traka za trčanje.
Naime, ona vam omogućava trčanje, odnosno tjelesnu aktivnost u vlastitom domu uz gledanje televizije, slušanje glazbe i slično. Njezina prednost je jednostavnost njezinog korištenja te, ovisno o modelu, postojanje većeg ili manjeg broja različitih modela treniranja od polaganog hoda po ravnom, preko brzog hoda po ravno pa sve do hodanja uzbrdo. Zbog toga je traka za trčanje u sportskim i rekreativnim krugovima vrlo atraktivna i poželjna sprava.

trak za trčanje

Sprava za sve

Kao što je ranije navedeno, traka za trčanje je vrlo atraktivna fitness sprva koja omogućuje izvođenje dobrog treninga svim korisnicima – od rekreativaca do profesionalnih sportaša. A posebno ukoliko se odlučite za kupnju nešto kvalitetnije i skuplje trake za trčanje koja ima i po nekoliko desetaka različitih programa trčanja koje korisnici prilagođavaju svojim potrebama. Upravo je zbog te funkcionalnosti na traci za trčanje moguće odraditi treninge niskog, srednjeg i visokog intenziteta.

Potrošnja kalorija i podizanje raspoloženja

Zbog toga što traka za trčanje omogućava izvođenje treninga različitog intenziteta, ona kroz laku potrošnju veće količine kalorija pomaže i u mršavljenju te gubljenju viška kilograma, ali i u popravljanju opće kondicije tijela. Osim toga, traka za trčanje:
• povoljno utječe na zdravlje kostiju smanjujući rizik od osteoporoze i gubitka koštane mase
• poboljšava zdravlje kardiovaskularnog sustava
• podiže raspoloženje poboljšavajući tako emocionalno i mentalno zdravlje
Sve navedeno ide u prilog činjenici da je traka za trčanje jedna od najboljih fitness sprava. I to kako za smanjivanje neželjenog viška kilograma, tako i za poboljšanje sveukupnog tjelesnog stanja, od kondicije do emocionalnog stanja. Tako unaprjeđuje cjelokupno stanje i zdravlje organizma vježbača zbog čega nikako ne biste trebali izbjegavati trčanje na traci za trčanje.

Povijest odjeće

Odjećom se smatraju odjevni predmeti koji su u počecima namijenjeni zaštiti čovjekovog tijela ili nekih njegovih dijelova od klimatskih (vlaga, kiša, hladnoća, vrućina) i drugih nepogodnih vanjskih utjecaja (povećava sigurnost tijekom fizičkih aktivnosti poput lova ili kuhanja). Isto tako, odjeća služi i kao barijera između ljudske kože i okoline pa u tom smislu možemo govoriti i o njezinoj svrsi u okviru higijene jer kao takva smanjuje mogućnost ulaska raznih toksina i mikroorganizama u tijelo. Prva odjeća izrađivala se od prirodnih materijala poput kože, krzna, lišća i trave.

Kulturalna, religijska i etnička značajnost odjeće

Osim što služi za zaštitu čovjekova tijela od vanjskih utjecaja, odjeća ima vrlo važnu ulogu u kulturi određenog društva. Naime, odjeća u tom smislu može služiti kao primjerice uniforma koja označava nečiji autoritet – vojska, policija, vatrogasci, liječnici.
Isto tako odjeća može biti i simbol nečijeg materijalnog bogatstva ili društvenog statusa pa tako prikazivati pripadnost određenim etničkim, religijskim, klasnim ili supkulturalnim skupinama što je prisutno u gotovo svakom društvu ili kulturi. Upravo zbog toga u svim društvima postoje određene društvene norme koje su povezane uz odijevanje i običaje, moral i religijska shvaćanja istog. Ono zbog čega se danas najviše pažnje obraća na odjeću su svakako estetski razlozi, odnosno danas je svrha odjeće najprije uljepšavanje, a onda sve ostalo.

Podjela odjeće

U počecima odjeće nije bilo puno varijacija već su postojala samo pokrivala za tijelo u vidu hlača i majice ili haljine. Danas postoji cijela podjela odjeće s obzirom na to koji dio tijela ona prekriva pa tako razlikujemo:
• gornju odjeću (kaput, prsluk, ogrtač, bunda, plašt, pelerina, džemper, vesta, bluza, suknja, haljina, hlače)
• donju odjeću (gaće, gaćice, košulja, potokošulja, potsuknja, kombinezon, steznik, grudnjak, noćna košulja, pidžama)
• pokrivala za glavu (kapa, fes, šubara, klobuk, šešir)
• ostale modne dodatke (čarape, uvijači, rukavice, kravata, šal)
Također nije potrebno dodatno naglašavati kako su danas trgovine prepune raznih komada odjeće za sve.

odjeća

Temeljna skijaška oprema

Skijanje je mnogima jedna od omiljenih zimskih aktivnosti stoga se mnogi nakon božićnih praznika odlučuju na odlazak na brojna poznata europska skijališta. Skijanje podrazumijeva i dobru opremljenost skijaša te nošenje: skija, skijaških cipela, štapova, kacige i naočala. Srećom, sve to danas možete iznajmiti ili kupiti u brojnim specijaliziranim trgovinama s opremom za skijanje.

Način odabira skijaške opremekaciga za skijanje

Skije se odabiru prema visini, tvrdoći, elastičnosti, težini te radijusu. Osim navedenog, skije se biraju i prema stupnju znanja, vještini, visini, težini, dobi i spolu skijaša. Za dobro skijanje, itekako su važne i skijaške cipele. Biraju se prema elementima kao što su: veličina i kalup (uži ili širi), razina znanja skijanja i flex indeks (veći i manji), značajke cipele. Kod odabira idealne veličine i kalupa skijaških cipela, preporučuje se nositi tanje čarape jer se filc unutar cipela upotrebom stanji te bi u slučaju nošenja debljih čarapa moglo doći do toga da su vam cipele velike, što nije poželjno. Flex index označava tvrdoću plastike i čvrstinu cipele. Što je temperatura niža, plastika se više steže i postaje tvrđa te cipele postaju uže.
Za idealan odabir skijaških štapova, potrebno ih je okrenuti naopačke, primiti ispod krpljice i vidjeti stoji li ruka pod kutom od 90 stupnjeva. Ukoliko stoji, štapovi su dobri, ukoliko ne, morat ćete odabrati štapove druge visine.

Skijaška kaciga i naočale

Kaciga za skijanje čuva glavu ukoliko dođe do padova te štiti od potencijalnih kobnih ozljeda do kojih dolazi prilikom pada na kompaktan snijeg. Nedostaci kacige su smanjen sluh, smanjenje vidnog polja i lažan osjećaj sigurnosti koji daje. Odrasli ne moraju nositi kacigu, dok je za djecu do 14 godina ona obvezna. Kada birate kacigu, bitno je obratiti pozornost na to da se ona potpuno priljubi uz tjeme te da se ne miče ni naprijed ni nazad. Trebalo bi izbjegavati nošenje potkape zbog mogućnosti klizanje kacige.
Naočale za skijanje čuvaju oči od vjetra i sunca. Odbijanje svjetlosti od snijeg vrlo je štetno za oči stoga ih je bitno zaštititi.

Uživajte u ljepoti prirode planinarenjem

planinarenje

Aktivni odmor danas je sve popularniji, jer sve više ljudi danas većinu vremena provodi u kući. Želite li razgledati lijepu prirodu i uživati u svježem zraku, onda je planinarenje jedan od najboljih načina da provedete svoj odmor. Želite li se upustiti u planinarenje, dobra priprema pola je posla.

Poboljšajte svoje zdravlje

Planinarenje je oduvijek bilo znano kao aktivnost koja je dobra za dušu i tijelo. Mir, tišina i opuštajući utjecaj prirode, kao i odmak od gradske vreve, dobri su za ponovno punjenje baterija, no planinarenje je također i odlična aerobna tjelovježba koja odlično djeluje na srce i krvožilni sustav. Osim toga, planinarenje je odličan način da ojačate svoje mišiće i poboljšate svoj osjećaj za prostor i koordinaciju – i sve to u prirodnom okruženju, bez potrebe za vježbanjem, trenerom ili pretplatom u tenetani.
Uz to, možete uživati u prekrasnim pogledima, novim iskustvima, zvukovima prirode i svježem zraku, kao i u dobrom društvu ostalih planinara. Ako vam se posreći i dobro vrijeme, onda je planinarenje uživancija kojoj ćete teško odoljeti kasnije.

Dobra priprema je ključ

Planinarenje ne treba shvatiti olako. Loša priprema učinit će planinarenje u najmanju ruku neugodnim iskustvom, a ako nemate sreće može biti i opasna. Stoga prije planinarenja svakako provjerite imate li svu potrebnu, odgovarajuću i ispravnu opremu za planinarenje. Prije svega to su planinarske cipele, koje su najbitniji dio cijele opreme. Nakon toga, tu je i odjeća koja je prilagođena vremenskim uvjetima, kao i planinarski ruksak u kojemu ćete nositi sve potrebne stvari poput vode, hrane, pa čak i šatora, planirate li prenoćiti u prirodi.
Sa sobom svakako trebate imati i jedan komplet rezervne odjeće, mobitel kojemu je baterija puna, komplet hitne pomoći te kompas s kartom ili GPS. Po ljeti ne zaboravite i kremu za sunčanje te šilterice, a po zimi dodatke poput kape, šala, rukavica i toplih čarapa.

Vrijeme unosa proteina je bitan faktor

Proteini su tzv. hrana za mišiće i oni neposredno utječu na rast mišićne mase. Dolaze u raznim oblicima, ima ih u hrani koju gotovo svakodnevno jedemo, ali dolaze i u obliku suplemenata. Osim što je vrlo bitno odrediti koliko nam je količina proteina dnevno potrebna i paziti da ju svakodnevno uzimamo, još jedna kompomenta uzimanja proteina je iznimno bitna. Naime, vrlo je bitno vrijeme kada se proteini konzumiraju, a to se posebice odnosi na konzumiranje proteina u obliku suplemenata koji se brže asporbiraju.

proteini su tzv. hrana za mišiće
proteini neposredno utječu na rast mišićne mase

Najbolje vrijeme za uzimanje proteina

Proteini su obliku suplemenata se mogu konzumirati više puta tijekom dana, no jedan trenutak je iznimno bitan. Proteini bi se svakako trebali uzimati odmah nakon treninga. To je vrijeme u kojem su mišići još umorni i upravo tada je najpotrebnije da im date njihovu najbolju hranu i energiju i na taj način ih potaknete na daljnji rast. Također, nakon što završite s treningom, povećan je protok krvi kroz mišiće koji su bili aktivirani treningom. Zbog toga dolazi manje aminokiselina u to područje, a i aminokiseline se slabije iskorištavaju u određenim unutarnjim organima. A upravo proteini koje konzumirate nakon treninga će tu situaciju okrenuti u vašu korist. Da je to zaista tako slažu se i stručnjaci koji su vršili brojna istraživanja na ovom polju. Imali su dvije testne grupe vježbača. Jedna grupa uzimala je proteine odmah nakon treninga, a druga grupa ih je uzimala tek nekih dva sata nakon treninga. Nakon određenog perioda, usporedili su rezultate te dvije grupe. Rezultat je pokazao da je kod grupe koja ih je uzimala odmah nakon treninga značajno povećana mišićna masa u odnosu na drugu grupu.

Proteini se još preporučaju uzimati i nekih 45 min prije treninga. Preostalo vrijeme u danu najbolje je proteine u tijelo unositi pomoću prirodne hrane. Budete li se pridržavali ovih smjernica i redovito vježbali, rezultati će zasigurno biti odlični.

Vinil podne obloge – kvalitetne i izdržljive!

Svake toliko, u svakoj kući ili stanu, dođe vrijeme, da se promijene podovi – ili su oni uništeni, ili više nisu moderni, ili iz kojeg trećeg razloga. Prije nekoliko godina, u trgovinama se više ili manje prodavalo samo parket, laminat i možda još koju mogućnost, a danas tome više nije tako – mogućnosti imate mnogo, a ljudi se najviše puta odlučuju, da će za svoj dom odabrati one, koje nisu baš najdraže, a pored toga još daju vrhunsku kvalitetu – nešto takvo mogu vam ponuditi vinil podne obloge! Moderne su, kvalitetne, ljudi ih vole stavljati u svoj dom, a na kraju krajeva, što je jako bitno, nisu baš pretjerano skupe!
Sigurno mnogi još niste ćuli za vinil podne obloge, pa neka za početak napišemo koju riječ o njima – takve obloge su napravljene čak od pet slojeva, gdje svaki služi svome namjenu – od zvučne izolacije, do sloja, koji ovom podu daje dodatnu čvrstoću, pa na dalje do slojeva, koji daju elastičnost i izdržljivost za duge godine. Pored svega ovoga, moramo još napomenuti neke prednosti ove podloge – jedna od njih su boje, kojih ima jaku puno, pa ih tako možete kombinirati praktički uz sve u vašem domu, nakon toga je tu udobnost, praktičnost i jednostavnost, kad govorimo o polaganju u vaš dom – sistem, na koji se ova podloga polaže, jako je jednostavan i svladati će ga praktički svatko!
Ako ne vjerujete, da možete taj vinil položiti sami, evo dokaza – za početak odstranite staru podlogu, sve skupa jako dobro očistite, posušite i naravno izravnajte, da će sve biti glatko i čisto! Nakon toga taj pod kojeg mislite polagati stavite u sobu za nekih 24 sata, da se on prilagodi temperaturi u sobi i svemu ostalomu, a nakon toga možete početi sa rezanjem i polaganjem – jedan način je sa lijepljenjem, drugi način je sa trakom, ili bez lijepljenja – mogućnosti znači ima mnogo! Kad jednom sve to srediti, preostaje vam samo još, da u prostoriju nanosite sve stvari i uživate u tome, što ste uradili sami i tome, što se po novom nalazi pod vašim nogama!

Više

Zašto uzeti agenciju za AdWords marketing

Nekad ljudi misle, da mogu oni sve sami – tako se nađu na primjer majstori, koji će sami sebi pobojati zidove u stanu – na kraju dođe, da su to jako slabo napravili, pa mora za njima netko još jednom popravljati. Pa se onda nađu majstori, koji mogu sami sebe ošišati – pa dođe tako daleko, da moraju još istog dana do frizera, da ima popravi frizuru, koju su si napravili. Eto, sve to su pogreške, iz kojih se ljudi uče, ali što je najvažnije, one svakoga od tih koštaju nekoliko vremena i novca. Isto tako je i u svijetu digitalnog marketinga, na primjer kad je u pitanju AdWords marketing – možete se vi registrirati, možete vi unijeti ključne riječi i ponuditi neki novac, ali najviše puta će puno tog novca odletjeti u prazno!

Da se vam ne bih dogodilo točno to, što smo sada napisali, da bih izgubili velike svote novca, a da od toga ne bi imali nikakve koristi, najbolje je, da potražite kakvu agenciju za digitalni marketing, koja se svakog dana sa tim stvarima bavi. Takve agencije najviše puta imaju zaposlene stručnjake, koji imaju i Googlove certifikate, koje su dobili putem učenja njihovih knjiga. Eto, to su ljudi, kojima je najbolje dati vaš novac, oni će ga uložiti za vas u AdWords marketingu, a vi ćete morati samo veselo odraditi ono, zašto radite oglase – prodavati, pakirati i uzeti novac, koji vam pripada!

Ali kod svega ovoga jako pažljivo – danas, na svakome koraku možete naći nekoga, tko govori, da je majstor – kako znati, dali će on stvarno raditi svoj posao dobro? Kao prvo, naša preporuka je, da uvijek tražite one, koji imaju Google certifikat i oznaku Google Certified Partner – to vam je pravi znak, da vjerojatno znaju što rade. A da bih ipak na kraju i vi sami mogli napraviti dodatnu kontrolu, što ste za vaš novac dobili, neka vam daju završnu analitiku – iz nje ćete moči vidjeti što se radilo i kako, te koliko klikova ste dobili za to! Kontrola je uvijek potrebna, nikad se ne zna, kome sta dali svoj novac!

http://www.red-orbit.hr/usluge/google-adwords

Optimizacija web stranica za tražilice kao što je Google

Vjerojatno danas već svi znate, što su tražilice podataka na internetu – ako još niste, to su one Internet stranice, kao što su Google, Yahoo, Bing i slične, na kojima se nalazite vjerojatno svaki dan, da na njima tražite neke podatke, koji vas zanimaju. Među ovima, koje smo sada nabrojili, najveći udio ima baš Google – on iznosi negdje oko 70%, a to znači, da se mnogi trude, kako bih svoje Internet stranice napravili takve, da bih što bolje odgovarale toj tražilici i njihovoj politici. Svemu tome poslu, sa kojim se bave mnogi, možemo na kratko reći i optimizacija web stranica za tražilice.

Zašto je sve to skupa tako bitno? Vjerojatno ni ne znate, da negdje oko 80% svih onih, koji upotrebljavaju Internet, svoje pretraživanje započinju baš u Google tražilici – pa sada, kad ste dobili taj podatak, vjerojatno vam je jasno, zašto je što bolje biti među prvim rezultatima na toj stranici. Ako niste među prvima, onda se može reći, da praktički ne postojite, jer velika većina onih, koji nađu neke rezultate, pritisne samo na one prve tri, koji se tamo nalaze, a rijetki su oni, koji idu naprijed, da bih vas našli na drugoj ili trećoj stranici – takvi su rijetki – ako ćete čekati te posjetitelje, nećete ih dobiti baš puno! Baš zbog toga je jako bitno, da se što bolje radi optimizacija vaše web stranice za tražilice – jedino to je ključ do uspjeha!

Ako se sada pitate, što je to uspjeh, onda vam možemo jako brzo pojasniti – više nego što se nalazite u rezultatima, više ćete imati posjetitelja – više što imate posjetitelja, više imate mogućnosti, da vas ljudi vide što radite, sa čime se bavite – ako nešto prodate, to vam je sigurno prva želja, jer ćete tako još više prodati. Pa tako, ako još do danas niste ništa napravili na tom području, onda je sada krajnje vrijeme, da počnete – možda ćete tako započeti novu dobu u vašem poslu!

http://www.red-orbit.hr/usluge/optimizacija-web-stranice-za-trazilice

Optimizacija internetnih stranica za bolju poziciju u Googlu

Na internetu danas možemo pronaci prakticki sve što poželimo. Možemo naci informacije o sportu, možemo naci informacije o zdravlju, pa svakako mogu se u obliku vijesti pronaci i informacije o dogadanju na drugoj strani svijeta. Kad ljudi te informacije tražimo, upisujemo u Google ili neki drugi pretraživac neke kljucne rijeci, a da bih se rezultati tih rijeci pokazivali što više, potrebna je optimizacija internetnih stranica. Više nego se neka stranica nalazi, više ce imati posjete, citanja, nalaženja na stranici, a za sve to u pomoc je optimizacija internetnih stranica.

Kad netko postavi neku stranicu ocekuje, da ce za tjedan ili dva vec biti na vrhu Googlea, ali tome nije baš tako. Da bih tome bilo tako, mora ta stranica imati napravljenu dobru optimizaciju internetne stranice, kako bih to Google vidio i nagradio je za pokazivanje što više medu rezultatima. Za dobru optimizaciju Internet stranice je potrebno imati upisane kljucne rijeci, opis stranice, naslov stranice, imati morate odlicne clanke na stranici i mnogo drugoga, da bih najprije to vidjeli posjetitelji, koji ce se na vašu stran vracali, a nakon toga i Google, koji ce vas plasirati više i više medu rezultatima u pretraživacu.

Kratke hlace ili nešto drugo

Igranje nogometa, trcanje, košarka ili neki drugi sport – svatko od tih zahtijeva neku sportsku opremu, koja je potrebna svakome pojedincu, ako se želi baviti sa kojim od tih sportova. Kratke hlace, kratke majice, torbe, tenisice i još mnoge druge stvari potrebno je kupiti, ako želite otici na trening ili utakmicu i tamo se slobodno i udobno kretati. Jer su kratke hlace dio opreme, kojeg nosi vecina sportaša, potrebno je dobro poznavanje sporta i sportske opreme, kako bih kupili prave hlace, u kojima ce se sportaš osjecati najbolje i u kojima ce moci dati sve od sebe na terenu.

Ako pogledate trkace, koji trce na asfaltnim cestama ili po stadionima, možete primijetiti, da na sebi nose ili uske trikoe, koji se prime njihovih noga, ili se nalaze u udobnim, jako širokim i vrlo kratkim hlacama, koje dišu i njihovom tijelu omogucavaju, da se uz trcanje i hladi. Pored trkaca, u kratkim hlacama možemo naci i mnoge druge sportaše poput košarkaša, koji nose vrlo velike i duge modele, nogometaše, koji nose hlacice, koje se pak slažu sa gornjim dresovima u kojima igraju. Svaki sport tako ima svoje specifike, pa je tako potrebno, da se u njemu obucete pravilno, kako bih taj sport mogli izvoditi što bolje i u njemu uživati u vrhunskim rezultatima.

Proizvodaci koji proizvode sve te kratke hlace su razliciti, pa je zato i ponuda tog dijela obuce vrlo velika. Nike, Adidas, Asics, Salomon i još mnogi drugi proizvode kratke hlace, koje su napravljene iz razlicitih ali uvijek vrhunskih materijala, u kojima se sportaši mogu osjecati dobro i na treninzima te utakmicama brzo trcati, zabijati golove i koševe, te tako na udoban nacin pobjedivati protivnike. Razvoj tehnologije donosi svake godine nove stvari, pa se tako sve te mogu pronaci u vecim trgovinama ili na internetu, gdje je ponuda uvijek velika i raznolika. Za te stvari potrebni su vam samo novci, kako bih si sve to mogli kupiti i priuštiti, te u njima uživati.