Razbijanje predrasuda

Razbijanje predrasuda

kape šilterice

Kad god se spomenu kape šilterice prva asocijacija mnogih su osobe koje slušaju hip hop i to specifično muške osobe. Moda i modni trendovi u posljednjih nekoliko godina pokazali su nam kako je došlo vrijeme za razbijanje tih i takvih predrasuda jer su kape šilterice u zadnje vrijeme ušle na velika vrata u ormare pripadnica ljepšeg spola.

Ono što je najbitnije je da se odabrana kapa šilterica vama sviđa, nevažno radili se o staroj kapi šilterici iz očevog ormara ili novoj kupljenoj u high street trgovini.

Kombiniranje s odjevnim predmetima

S obzirom na to da se većinom smatra muškim odjevnim predmetom, mnoge žene ne znaju kako bi kombinirale kape šilterice s ostatkom svog ormara. Zbog toga donosimo nekoliko prijedloga:
• jednostavna kombinacija – podrazumijeva traperice, majicu i košulju oko struka s raspuštanom kosom i kapom šiltericom kao odličnom kombinacijom za šetnju gradom ili odlazak na kavu
• kombinacija za casual izlazak – podrazumijeva prethodnu odjevnu kombinaciju uz dodatak nakita, laganog make upa-a i okretanje kape šilterice
• proljetna kombinacija – podrazumijeva kratke hlačice ili suknju, topić, raspuštanu kosu i kapu šiltericu
• dotjerana kombinacija- podrazumijeva kožne hlače ili suknju, kožnu jaknu i kapu šiltericu kao dobitnu kombinaciju za izlazak s prijateljicama

Opcije održavanja

S obzirom da se kape šilterice ne smiju prati u perilici rublja preostaje vam ručno pranje kao najbolja opcija. Masne dijelove na kapi oprat ćete uz pomoć sredstva za pranje suđa i to na način da na masni dio nanesete kap sredstva i istrljate mekanom četkicom za zube te kratko ostavite da odstoji nakon čega je isperete vodom.

Još jedna od opcija, možda na prvi pogled čudna je pranje kape šilterice u perilici suđa. Naime, u tom slučaju kapu šiltericu je potrebno staviti na gornju rešetku i uključiti eco program koji sam određuje temperaturu pranja, u spremnik staviti klasično sredstvo za pranje suđa te upaliti perilicu. Kapa šilterica bi trebala izaći čista i nedeformiranog oblika.

Prijelaz sezona i pojava potrebe za kupnjom ženske zimske jakne

Prolaskom jeseni i opraštanjem od lijepih i tankih jakni, dolazi zima i počinjemo razmišljati o toplim, zimskim jaknama. Kako bismo izbjegli drhtanje u zimskim danima, vrlo je važan odabir dobre zimske jakne. S obzirom na ogromnu ponudu istih, slijede neki savjeti za lakši odabir ženske zimske jakne.

Koraci do savršene ženske zimske jakne

Pri izboru ženske zimske jakne važno je paziti na odgovarajuću dužinu, boju i kroj. Željena ženska zimska jakna mora pristajati vašem tijelu. U zimskoj jakni se morate osjećati udobno, ne smije vas stezati na prsima ili leđima kada pomičete ruke, zatvarač ili gumbi se ne smiju otvarati jer je to znak da je jakna preuska. Kako ne biste kupili preusku jaknu, pri isprobavanju obucite deblju odjeću, onakvu kakva se i inače nosi zimi. Zimska jakna vam mora pristajati i stilski, zato je vrlo važno odabrati onu koja pristaje uz vaš uobičajeni stil odijevanja.
Ženske zimske jakne moraju odgovarati vašoj liniji tijela. Ako imate liniju u obliku jabuke odaberite model s udubljenjima u obliku slova V koji će vas stezati od bokova do sredine bedara čineći vas mršavijima. Ako imate kruškoliki oblik tijela odaberite zimsku jaknu A kroja će prekriti široke bokove ili jakne sa širokim kragnama koje će preusmjeriti pozornost s bokova na područje vrata itd. Odaberite žensku zimsku jaknu prikladne boje. Trenutno su vrlo popularne crvene, sive, tamno plave, maslinaste, smeđe i bež jakne. Upravo se ženske zimske jakne ovih boja najlakše kombiniraju sa zimskom odjećom koju već posjedujemo u ormaru.

Bonus savjet za bolji odabir jakneženska zimska jakna

Unatoč svim smjernicama vezanim uz krojeve i boje, najvažnije je da se u odabranoj ženskoj zimskoj jakni osjećate samopouzdano. Također, osim pristajanja liniji i stilu, važno je obratiti pozornost i na budžet koji možete odvojiti za kupnju zimske jakne što će vas uvelike poštedjeti stresa pri odabiru. A izbor u trgovinama s odjećom nikada nije bio veći pa ne biste trebali imati problema s pronalaskom idealnog modela.

Jeftino do kvalitetnih komada odjeće i obuće Adidas

Svi vole lijepo izgledati. Trgovine odjećom i obućom su danas prepune različitih modela za svakoga. No, oni nešto poznatiji brendovi cijenom ipak nešto odskaču od drugih i bez obzira na njihovu raznoliku i zanimljivu ponudu, ne mogu si svi priuštiti njihove modele. Tu nije izuzetak niti Adidas, tvrtka koje je već dugo na tržištu i čiji proizvodi su prepoznati kao iznimno kvalitetni, bilo da je riječ o odjeći, obući ili raznim dodacima. No, njihovi proizvodi također nisu za svačiji džep, osim ako ne odete u Adidas outlet Zagreb i tamo pronađite dobre ponude.

Kvalitetni proizvodi po nižim cijenama

Adidas outlet Zagreb je mjesto na kojem možete pronaći njihove proizvode po dosta nižim cijenama. Svi proizvodi su tamo na nekom popustu, a ponekad se uz malo sreće mogu uloviti i proizvodi sniženi do čak 70 ili 80 %. A zašto su ti proizvodi toliko jeftiniji od onih u klasičnim Adidas trgovinama?
Razloga ima nekoliko. Jedan od razloga što se u Adidas outlet stavljaju proizvodi koji se više neće proizvoditi ili je riječ o kolekciji koja više nije aktualna. Drugi razlog je što je možda nekog proizvoda ostalo još samo nekoliko određenih veličina. Svi takvi proizvodi bi se inače teško prodali u klasičnoj trgovini pa na kraju završe na policama nekog Adidas outleta, na radost kupaca.

Raznolika ponuda proizvoda u Adidas outletimaAdidas odjeća i obuća

Adidas outleti uglavnom nude širok asortiman kao i klasične trgovine. Tako možete očekivati da ćete pronaći jako puno modela za razne sportove, ali i razne druge obuće i odjeće. Adidas je također poznat i po proizvodnji raznih dodataka, poput kapa, čarapa, torbi i sličnog. I takve proizvode također možete pronaći u Adidas outletu. No, s obzirom da se njihova ponuda često mijenja i nadopunjuje, nikad ne možete biti sigurni što će vas tamo dočekati. Zato se svakako isplati češće posjećivati ovakva mjesta jer ćete sigurno pronaći nešto za sebe.

Hlače za razne prigode

Hlače su odjevni predmet kojima se prekriva donji dio tijela. Tako možemo razlikovati duge i kratke hlače, ovisno o tome koliko donjeg dijela tijela prekrivaju. Hlače su dostupne u raznim oblicima i stilovima te se ovisno o tome mogu nositi u u raznim prigodama.

Elegantne hlače

Elegantne hlače, odnosno one koje su namijenjene za neke svečane prilike, u većini slučajeva su jednobojne te jednostavnog kroja. Oni koji vole ići na sigurno, mogu odabrati neke crne hlače koje će se uz dobar odabir odjevnog predmeta za gornji dio odlično uklopiti u svečanu odjevnu kombinaciju. Klasični primjer su svadbe gdje uzvanici vole lijepo izgledati. Muškarci tako često za tu prigodu odjenu upravo neke tamne hlače na koji će odlično pristajati i neka košulja.

Hlače za svakodnevno nošenje

Kada je riječ o hlačama za svakodnevno nošenje, izbor je stvarno ogroman. Izrazito popularne su traperice koje jednako vole nositi i muškarci i žene. Naravno, dostupne su u raznim bojama, s raznim dodacima i slično te svatko može pronaći idealni model. Osim trapera, za hlače se danas koriste najrazličitiji materijali zbog čega je asortiman tako bogat. Isto tako, brojne hlače ukrašene su i raznim dodacima, poput džepova, gumba, remenja i ostalog.

 

Kratke hlače

Omiljnena vrsta hlača, pogotovo u ljetno vrijeme su kratke hlače. Također dostupne u mnoštvo različitih oblika i dužina, svi ih rado nose. Od onih iznad koljena ili ispod koljena, lijepo će izgledati, a biti će i vrlo funkcionalne, odnosno neće vam biti toliko vruće u vrijeme nešto viših temperatura.

Iako će mnogi kratke hlače smatrati muškim odjevnim predmetom, žene također vole nositi kratke hlače. Naravno, za njih postoje prilagođeniji modeli, a razlikuju se i po kroju. Zbog sve veće popularnosti kratkih hlača i među ženskom populacijom, u trgovinama se danas može pronaći i veliki asortiman kratkih hlača namijenjenih upravo njima.

Adidas odjeća u lokalnim trgovinama i na Internetu

Postoje brojni proizvođači sportske odjeće. Ona je popularna među sportašima, ali i među onima koji se ne bave sportom, ali uživaju u kvalitetnoj odjeći. Također, mnogi pojedinci se često vežu uz određeni brend, odnosno vole kupovati odjeću istog brenda. Tako će mnogi reći da je Adidas odjeća njihov favorit. Postoji više razloga za to. Jedan od razloga je zasigurno vrlo veliki asortiman različitih proizvoda, od majica, hlača, trenirki, jakni i ostalog. Također, većina ove odjeće dostupna je za muškarce, žene i djecu, tako da svi mogu uživati u udobnoj sportskoj odjeći. A još jedan vrlo važan razlog za kupovinu upravo Adidas odjeće je zasigurno i iznimna kvaliteta.

Lokalne trgovine

Mnogima će upravo lokalne trgovine biti prvo mjesto na kojima će potražiti Adidas odjeću. Nekima će to biti i jedino mjesto jer ne znaju za alternative. U svakom slučaju, u lokalnim trgovinama se može naći dosta širok izbor. Problem ponekad može predstavljati nedostatak određene veličine, no uvijek se u trgovini možete raspitati ima li u nekoj drugoj podružnici odgovarajuća veličina. Najveći izbor se može pronaći u posebnim Adidasovim trgovinama. Riječ je o trgovini u kojoj se nalazi isključivo Adidas odjeća i obuća.

Internetske trgovine

Oni sa nešto više informatičkog znanja i iskustva, uz lokalne trgovine pogledat će i ponudu internetskih trgovina. Prije svega, glavna stanica bi trebala biti službena Adidasova internetska trgovina dostupna na njihovim internetskim stranicama. Tamo je moguće pronaći sve njihove proizvode i dostupne veličine te saznati još i mnoge detalje o svakom pojedinom proizvodu. Osim te službene trgovine, postoje i brojne druge trgovine koje prodaju odjeću raznih proizvođača pa se i na njima može pronaći Adidas odjeća. Pripazite samo da je riječ o provjerenoj trgovini koja prodaje originalne proizvode. Jer zbog velike popularnosti, na tržištu ima i dosta krivotvorenih proizvoda pa ja na to potrebno obratiti više pažnje. Provjerite ponudu ovdje.

Helly Hansen jako mnogo ulaže u istraživanja za stvaranje još boljih proizvoda

Tvrtka Helly Hansen jedna je od onih koje već dugi niz godina imaju odličnu reputaciju i prepoznate proizvode diljem svijetu. No, Helly Hansen tu ne staje već jako mnogo novca stalno ulaže u istraživanje novih tehnologija koje bi se mogle primijeniti na tekstilnu industriju. Sve to je s godinama pomoglo ovoj tvrtci da uvijek bude pri vrhu po broju prodanih proizvoda te da osigura povjerenje kupaca, od kojih se mnogi iznova vraćaju njihovim proizvodima.

H2 Flow tehnologija

Jedna od najznačajnih tehnologija koju je Helly Hansen predstavio u skorije vrijeme je tehnologija nazvana H2 Flow. Helly Hansen ju je predstavio 2012.g. u obliku posebne jakne koja koristu upravu to tehnologiju i koju je odmah patentirao. O tome koliko je ta jakna bila uspješna, govori i činjenica da je odmah dobila nagradu od Norveškog odbora za dizajn. Svojstva ove tehnologije reklamiraju se kao toplije, hladnije i lakše. U praksi to izgleda ovako. Jakna sadrži male jastučiče u koje ulazi zrak i skladišti se. Jako brzo se taj zrak u jastučićima zagrije i jakna će u vrijeme hladnih dana dugo zadržavati toplinu zbog tih jastučića. U slučaju da vam postane vruće, vrlo jednostavno se mogu otvoriti patentni zatvarači koji će taj topli zrak ispustiti u atmosferu i omogućiti hladnom zraku da ispuni jastučiće. Upravo zbog toga što ova jakna koristi ispunjene jastučiće za grijanje, vrlo je male težine te je ponekad i lakša čak 30% od klasičnih, zimskih jakni koje taj osjećaj topline pokušavaju stvoriti debljim slojem tkanine.

Helly Tech tehnologija

Helly Hansen u jako mnogo proizvoda primijenjuje svoju patentiranu Helly Tech tehnologiju. Radi se o posebnom vanjskom sloju na odjeći koji onemogućava prodiranje vode, ali s druge strane omogućava isparavanje znoja. Zbog te tehnologije, razlika u nošenju nekog komada odjeće iz Helly Hansen tvornice i nekog drugog brenda je više nego primjetna.

Više informacija