Šatori za kampiranje primjereni svim uvjetima

Volite li boraviti u prirodi, sigurno se ljubitelj kampiranja. Nema ništa bolje od mira i opuštene atmosfere koju boravak u prirodi garantira. Ipak, kako biste u potpunosti mogli uživati u svim blagodatima prirode, važno je da odaberete dobar šator za kampiranje.

Šatori za kampiranje

Za sve uvjete

Kod kupnje šatora za kampiranje važno je obratiti pozornost na to u kojem dijelu godine kampirate najčešće, kako biste bili spremni za sve moguće nepogode. Ljetni šatori za kampiranje najbolji su za korištenje po ljeti i to na moru te u krajevima gdje nema jakih vjetrova i dugotrajnih padalina, a temperature su relativno visoke. Tro-sezonski šatori za kampiranje dobra su opcija za sve sezone osim zime. Veoma su stabilni i otporni na duže kišne periode. Četvero-sezonski šatori pak mogu se koristiti tijekom cijele godine i pružaju visoki stupanj stabilnosti, zaštitu od kiše i veoma niskih temperatura.

Materijal šatora

Planirate li šator za kampiranje nositi kao prtljagu na leðima, veoma je važno da provjerite od kojih materijala je šator napravljen. Što je šator otporniji na vanjske utjecaje, to će u pravilu biti i teži za nošenje, što treba imati na umu. Vanjski materijal može biti poliamid ili poliester, ovisno o vrsti šatora za kampiranje. Takoðer, mora biti premazan dodatnim premazima koji stvaraju vodonepropusnu barijeru do odreðene visine vodenog stupca, a vareni šavovi dodatna su zaštita.

Unutarnji materijali mogu varirati – od pamuka, poliestera, poliamida ili mješavine tih materijala. Pod šatora za kampiranje trebao bi biti od čvrstog materijala poput poliamida, poliestera ili polietena, a važno je da je vodonepropusan. Polieten najbolja je opcija za zaštitu od vode, no ujedno je i najteži materijal za prenošenje. Šipke mogu biti napravljene od fiberglasa ili aluminija. One aluminijske zasigurno su bolji odabir što se tiče čvrstoće i odoljevanja vjetru. Na kraju, tu su klinovi. Dok su oni aluminijski lakši, čelični klinovi teže će se saviti prilikom zabijanja. Potražite sve za kampiranje u Hervisu!

Prijenosni punjač rješenje da neki vaši uređaji uvijek rade

Mnogim pojedincima koji zbog prirode posla moraju često koristiti uređaje poput mobitela, tableta, prijenosnika i ostalog te koji moraju biti stalno dostupni, prazna baterija predstavlja noćnu moru. Prazna baterija na uređajima ne predstavlja problem ako ju imate gdje napuniti. No, ako ste na putu ili negdje gdje ne možete puniti uređaj, to može predstavljati veliki problem. No, tehnologija i tehnološki napredak danas ima rješenje za brojne probleme, a tako i za ovaj. A to je prijenosni punjač.

 

prijenosni punjač Sony u trgovini Harvey Norman

Jednostavnost korištenja

Prijenosni punjač je vrlo jednostavan za korištenje. Prvo ga morate napuniti strujom. Pomoću kabela ćete ga spojiti na izvor napajanja i ostaviti tako nekoliko sati. Nemojte se iznenaditi ako će taj proces malo duže trajati, pogotovo ako je riječ o nešto jačem modelu prijenosnog punjača. Kada je prijenosni punjač napunjen, spreman je za korištenje. A koristi se tako da ga pomoću kabela spojite na uređaj koji želite napuniti. Nakon što ste napunili uređaj, nemojte zaboraviti ponovo kasnije napuniti i prijenosni punjač kako bi bio spreman za novo korištenje.

Male dimenzije i različite jačine

Prijenosni punjači su uglavnom nešto manjih dimenzija kako bi bili jednostavni za prenošenje. A ono po čemu se razlikuju je njihova jačina. Tako ćete u specifikacijama uvijek vidjeti oznake za mAh. Što je taj broj veći, to je punjač jači. Naravno, o tome ovisi i konačna cijena. No, pri kupnji prijenosnog punjača ne biste trebali štedjeti, ako vam je bitna njegova pouzdanost. Jer, ako kupite preslabi punjač, jedno njegovo punjenje neće biti dovoljno da u potpunosti napuni vaš uređaj. Stoga je uvijek bolje izdvojiti i nešto malo više novca, ali ćete tako biti sigurni da ćete moći vaš uređaj potpuno napuniti. A s obzirom na veliku konkurentnost među proizvođačima, čak i one najjače prijenosne punjače danas možete kupiti po relativno povoljnim cijenama u brojnim trgovinama, na primjer Harvey Norman.

Športske torbe za športsku opremu

Svaki sportaš, koji se bavi nekim športom, kao što je nogomet, trčanje, košarka, hokej ili bilo koji drugi sport ima kod kuče mnogo sportske opreme i prije ili kasnije, će svoje tijelo natrenirati tako dobro, da će otići na neku utakmicu ili trku. Kad se sportaš odluči otići na neko natjecanje, potrebne su mu različite športske torbe, male ili velike, kako bih u njih mogao staviti sve što mu treba, da bih njegova utrka ili utakmica prošla što bolje i što jednostavnije. Kod svakog sporta torbe su različite i malo prilagođene potrebama, pa se tako sportaši moraju odlučiti najprije što traže, što im treba i tek onda kupiti pravu stvar za sebe.

Kad se kupuje športska torba, onda svakako treba znati, za koji sport se ona traži. Kod tenisa na primjer imate proizvode, u kojima možete nositi rekete, pa je takva torba svakako mnogo drugačija od ona, koju na primjer imaju rekreativni trkači, koji će na kakvu utrku uzeti različite majice, hlače, tenisice i drugu opremu različitih marki poput Nike, Adidas, Asics ili neke druge. Svakako vrlo bitno kod odabiranje pravog proizvoda za vas je, da odaberete pravu veličinu, kako bih u nju mogli staviti sasvim sve što vam treba, da bih mogli trenirati ili natjecati se kvalitetno i sa svime onim, što vam zaista treba i napravit će vas bolje.

Takve i drugačije športske torbe možete danas nabaviti praktički u svim većim i boljim trgovinama, ali su cijene za njih svugdje različite, pa zato nije slaba ideja kod svega ovoga, da malo provjerite i cijene putem interneta, te potražite najbolju ponudu. Zašto bih plaćali više, ako vam to nije potrebno, bolje da vam taj novac ostane za kakvu startninu na natjecanju, te čete tako sebi omogućiti mnoge užitke, zabavu i druženje sa prijateljima sportašima, koje uvijek sretnete tamo, gdje vam je lijepo i gdje se volite zabavljati i utrkivati sa suparnicima.

Bohinj uspješno protiv masovnog turizma

Bohinj i masovni turizam
Alpska dolina Bohinj se nalazi u Triglavskom narodnom parku u Sloveniji. Regiju po imenu Gorenjska dijeli s malim gradićem nazvanim Kranjska Gora, no, tu sva sličnost prestaje. Kranjska Gora privlači turiste koji vole luksuz i elitne lokacije, dok Bohinj održava svoju vezu s prirodom. U Bohinju za razliku od ostalih elitnih lokacija nema puno objekta višeg standarda i ostale infrastrukture za elitni turizam. Za one koje vole prirodu takvu kakva jest, bez puno ljudskog utjecaja na njezine ljepote, ta idilična alpska dolina prava je stvar.

Ljudi ljubazni i susretljivi
Stanovnike doline Bohinj najčešće opisuju kao jako ljubazne i vrlo susretljive. Ako svoj dopust preživite tamo, velika je vjerojatnost da ćete se osjećati kao gost i ne kao mušterija. Svi se znaju međusobni i vlada opći osjećaj drugarstva. Umjesto pretjerane konkurencije i međusobnog takmičenja domaćini često savjetuju da isprobate ponudu u raznim restoranima i hotelima kojih vlasnici su njihova konkurencija. Ali su uz to i prijatelji.

Ponuda osnovna ali zadovoljavajuća
Usluga je gotovo u svim djelatnostima dobra. Nemojte očekivati nešto spektakularno, no biti ćete iznenađeni nad kvalitetom usluge. Noćni život praktično ne postoji i suviše luksuzne hotele je teško pronaći. Dođite u Bohinj na skijanje po bezbrojnim skijalištima koja se nalaze u blizini s cijelom porodicom ili sa svojim parterom i nećete biti razočarani.