Converse tenisice sinonim su za kvalitetu

Tvrtka Converse proizvodi raznu odjeću i obuću, no mnogi ih prepoznaju upravo po njihovim modelima tenisicama. Osim vrlo atraktivnog izgleda, sve tenisice odlikuje iznimna kvaliteta i dugotrajnost.

Modeli

Converse je poznat po tome što proizvodi tenisice namijenjene za razne ciljane skupine. Upravo zbog toga su njihove tenisice kod određenih skupina stekle određeni statusni simbol. Primjerice, od 2009., Converse proizvodi posebnu liniju tenisica za skejtere. O tome koliko su posvećeni tim modelima govori i činjenica da ta posebna serija ima i svoje ime, Cons. Isto tako, prilikom dizajniranja ovih tenisica, Converse surađuje s brojnim poznatim skejterima kako bi tenisice bile još bolje te kako bi udovoljavale svemu što skejteri očekuju od njih. S druge strane, ti skejteri ih reklamiraju pa su tim potezom suradnje svi na dobitku.

All-Star

Kada je riječ o modelima tenisica koje proizvodi tvrtka Converse, jedan model se uvijek mora spomenuti, a to je All-Star. Osnovni model izašao je na tržište 1917.g. pod imenom “Non-Skids” i bio je namijenjen košarkašima. Ove tenisice su izgledom bile nešto drugačije od ostalih tenisica tog vremena i postigle su popriličan uspjeh. Košarkaš Charles Taylor je od 1921.g. poprilično pomogao tvrtki Converse pri reklamiranju i prodaji ovih tenisica, a istodobno im dao i odlične savjete kako da poboljšaju tenisice. Converse mu je zahvalio na način da je tom modelu kasnije dodan i njegov nadimak i prezime pa je sada taj model tenisica poznat pod nazivom Chuck Taylor All-Star.

Ono što se tijekom idućih godina dogodilo je da su ove tenisice od tenisica za košarku postale tenisice za svakodnevno nošenje. Bilo je sve više ljubitelja ovih tenisica, posebno među raznim umjetnicima i glazbenicima. Upravo oni, odnosno njihova popularnost, je utjecala na još veći proboj Converse-a na tržište te se danas Converse tenisice mogu pronaći u mnogim trgovinama diljem svijeta.

Više informacija

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.