Dronovi – najnovije tehnološko dostiguće

Danas se na tržištu mogu pronaći brojne tehnološke novotarije. Neke od njih služe za zabavu, a neke se mogu koristiti i u poslovne svrhe. Jedna od takvih novotarija su i dronovi. Kada bi ih se trebalo jednostavno opisati, onda bi ih moglo nazvati i bespilotnom letjelicom. Riječ je o uređaju čijim letom sami upravljate, na više različitih načina. Osim toga, većina dronova opremljena je i kamerom kako biste mogli i snimati iz zraka.

Načini upravljanja

Dronovi koji se mogu kupiti u trgovinama uglavnom imaju dva načina upravljanja. Jedan je putem priloženog daljinskog upravljača, a drugi je pomoću mobitela, odnosno posebne aplikacije. U prvom slučaju, pomoću priloženog daljinskog upravljača moći ćete dronom upravljati u svim smjerovima, te na isti način regulirati i kameru, pomicati je, zumirati i slično. Upravljate li dronom pomoću aplikacije, sve to ćete moći pomoći svog mobitela. Neke aplikacije reagiraju i na kretnje mobitela pa ćete primjerice zakretanjem mobitela na jednu stranu moći na tu stranu okrenuti i dron. Bez obzira o kojoj vrsti upravljanja se radilo, bit će potrebno određeno navikavanje kako biste uspješno mogli pilotirati vašim dronom.

Snimanje na memorijsku karticu

Kako bi vaš dron mogao snimati i pohranjivati video zapise, bit će potrebno i da kupite memorijsku karticu. Preporuka je da pokušate kupiti onu što većeg kapaciteta. Jer ovisno o tome kakve rezolucije je kamera na dronu, o tome ovisi i veličina video zapisa. Ako je primjerice riječ o kameri koja može snimati HD sadržaj, duži video zapisi će biti i dosta veliki pa će vam u tom slučaju biti potrebna i memorijska kartica većeg kapaciteta. Kada memorijska kartica bude puna, njen sadržaj možete prebaciti na računalo ili neki drugi medij te ju vratiti u dron na ponovno snimanje. Ili možete nabaviti više memorijskih kartica koje ćete mijenjati po potrebi, odnosno kada ih napunite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.