Havaianas je na tržištu prisutan duže od 50 godina

Kada je riječ o brendovima koji su na tržištu prisutni dugi niz godina, a cijelo to vrijeme su vrlo uspješni, svakako treba spomenuti Havaianas. Za početak proizvodnje zaslužan je Robert Fraser koji je sve pokrenuo 1962.g.

Razvoj brenda

No, početak nastanka ovog brenda zapravo je predstavljao svojevrsni rizik. U to doba, japanke nisu bile vrlo popularni komad odjeće, no Robert Fraser je riskirao i započeo s proizvodnjom japanki. Proizvodnja se odvijala u Brazilu te je i dan danas tamo glavno sjedište.

Japanke su se izrađivale od gume budući da je guma bila relativno jeftini materijal, a ujedno je pružala čvrstoću i osiguravala dugotrajnost. Zbog toga, Havaianas japanke mogle su biti ponuđene po vrlo konkurentnoj cijeni. Iz tog razloga su stekle veliku popularnost među stanovnicima Brazila niže klase. U tu vrijeme, bila je riječ o izrazito velikoj populaciji Brazila te su se japanke odlično prodavale.

Prvi modeli

Prvi modeli Havaianas japanki su imale bijeli unutarnji dio, dok je sve ostalo, od trake koje ide oko prsta pa do đona bilo različitih, veselih boja. Zato su ove japanke brzo stekle određeni kultni status među stanovnicima Brazila te ih je bilo vrlo lako prepoznati.

Modni trendovi su se s godinama mijenjali pa je i Havaianas morati pratiti trendove. Jedna od većih promjena izgleda njihovih japanki dogodila se 1994.g. kada su na tržište izbacili novu liniju japanki. Ta kolekcija se zvala „Havaianas Top“. Bilo je riječ o 8 različitih modela u jednoj boji. Tim potezom, Havaianas je stekao i veliku popularnost među višom klasom Brazila te se na taj način još više približio velikoj brazilskog populaciji.

S vremenom je Havaianas na tržište počeo izbacivati još više tzv. limitiranih modela koji su bili važni za određeno razdoblje. To se pokazalo kao odličan potez i takvi posebni asortimani japanki su se redovito vrlo brzo rasprodali.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.