Krenite na put cestovnim biciklom

Ako dolaskom ljepšeg vremena žudite za provođenjem vremena na zraku te želite svoje tijelo više aktivirati, odlična opcija je da u svom dnevnom putovanju na posao auto ili javni gradski prijevoz zamijenite cestovnim biciklom. Tako jutarnju tjelovježbu spojite sa za tijelo korisnim i ekološki prihvatljivim načinom putovanja.

bicikli Hervis

Najbolji spoj rekreativne i gradske vožnje

Iako su MTB bicikli i dalje najzastupljeniji u prodavaonicama, činjenica je da su oni veoma nepogodni za vožnju po gradu ili cestama, bolje su prilagođeni za vožnju po prirodi kakvoj danas mnogi od nas nemaju pristup. S druge strane, cestovni bicikli odlična su opcija za sve koji biciklom žele putovati brzo i traže učinkovit i izdržljiv bicikl.

Uz to, cestovni biciklinajbolja su opcija planirate li se uputiti na neko duže biciklističko putovanje, recimo na more ili na izlet ili pak želite li svoje tijelo dovesti u bolju kondiciju, jer su odlično prilagođeni vožnji po cesti ili neasfaltiranom lakšem terenu, kojeg svugdje ima u izobilju. S druge strane, cestovni bicikl također možete koristiti i u svakodnevnom putovanju, pa je tako on najbolji spoj sporta i svakodnevnog života.

Rama

Odabir prave rame cestovnog bicikla može vam uvelike pomoći ili stvoriti velike probleme u vožnji. Za cestovne bicikle u pravilu postoje tri vrste rame, a koju ćete odabrati ponajviše ovisi o stilu vožnje koji želite. Ako vam je cilj brzina, odaberite cestovni bicikl s trkaćom ramom, koji je više nagnut naprijed i ima jači okvir i lakše kotače.

Sportska rama bolja je za duže vožnje, a pri pedaliranju položaj je gotovo uspravan pa je upravljanje lakše. Klasična rama najbolja je za početnike, jer je spoj sportske i trkaće. Odlična je za dulja putovanja jer nudi odličnu preglednost, no također nudi i brzinu. Uz oblik rame, važno je da obratite pozornost i na materijal od kojeg je napravljena, pogotovo planirate li se voziti na duge trase, jer materijal itekako može utjecati na napor pri putovanju.

Provjerite ponudu na web stranici www.hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.