Laptopi olakšavaju rad

Bez obzira jeste li učenik, student ili poslovna osoba, vjerojatno veći dio dana radite na nekoj vrsti računala. Pa, iako stolno računalo ima mnoge prednosti nad laptopima, ni jedan drugi uređaj ne daje vam snagu računala uz fleksibilnost u pokretu kao laptopi. Ako putujete mnogo te vam je važno uvijek biti u mogućnosti raditi na računalu, laptopi su odličan izbor za vas.

Odredite želje

Kupujete li laptop, veoma je bitno da znate koje su vaše želje i potrebe, s obzirom da će to uvelike odrediti i rang cijena u kojemu ćete se kretati. Prije svega obratite pažnju na radnu memoriju i procesor, bez obzira na to čime ćete se baviti – dijelove laptopa teško je (a ponekad i nemoguće) samostalno nadograditi, pa je važno odabrati laptop koji za 6 mjeseci ili godinu dana neće biti zastario model prema specifikacijama.

Kompaktne dimenzije

Dimenzije laptopa bitne su za njegovu mogućnost prenošenja. Laptopi se mogu pronaći u različitim dimenzijama ekrana (za dimenziju se uzima dužina dijagonale ekrana). 15.6 inča optimalna je opcija za prenošenje, koja i dalje omogućuje rad na podijeljenom ekranu uz relativno puno preglednosti. Ipak, ako su vam bitni detalji, recimo ako se bavite grafičkim ili kakvim drugim dizajnom, radije se odlučite za veće dimenzije. Manji laptopi zgodni su pak ako prije svega baratate pisanim dokumentima i rad na podijeljenom ekranu vam nije toliko bitan.

Još nekoliko bitnih sitnica

Pri kupnji laptopa obratite pozornost i na kapacitet baterije – lako ga možete nadograditi dodatnim baterijama ako niste zadovoljni. Ako uživate u radu na otvorenom, obratite pozornost i na tip ekrana, koji uvelike može utjecati na vidljivost kod jakog sunca. Nosite li laptop često sa sobom, zaštitite ga od mehaničkih oštećenja u posebno dizajniranim navlakama, ili pak odaberite kvalitetnu torbu ili ruksak dizajnirane za prenošenje laptopa. Na taj način ćete biti osiguran bez obzira gdje idete. Provjerite ponudu na web stranici harveynorman.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.