madrac

Madraci osiguravaju bolji san

Dobar madrac i jastuk pola su posla do dobre noći sna – upravo radi toga, vrlo je važno da za sebe pronaðete kvalitetan i udoban madrac na kojemu ćete se moći kvalitetno odmoriti. Srećom, izbor u trgovina je danas i više nego velik pa oko izbora ne biste trebali imati puno problema.

Manje bolova i bolji san

Ako loše spavate i imate problema s kroničnim umorom i bolovima u leðima i vratu, postoji mogućnost da je krivac za to vaš dotrajao ili neodgovarajući madrac, koji vam ne pruža dovoljno potpore tijekom noći. U kupnju madraca najbolje ići uživo. Dobri madraci trebali bi pružiti potporu vašim leðima te pratiti njihov oblik – možete li izmeðu leða i madraca lako gurnuti ruku, madrac je za vas vjerojatno pretvrd. Kada ležite na boku kralježnica bi vam trebala ostati u vodoravnom položaju, a ako previše utonete u njega kada ste na boku, vjerojatno imate previše mekan madrac.

Odgovarajuća veličina

Ako već imate krevet, prije svega madrac trebate birati prema dimenzijama kreveta. Ipak, birate li dječji krevet ili tražite krevet za visoku osobu, imajte na umu kako bi krevet, a samim time i madrac, trebao biti barem 10 centimetara duži od vas. Što se tiče širine, što više to bolje, pogotovo ako se radi o krevetu za jednu osobu. Ipak, ako ste u škripcu s prostorom u glavnoj spavaćoj sobi, isprobajte madrac s partnerom. Stavite obje ruke pod glavu dok ležite na leðima – ako vam se laktevi ne dodiruju te ne izlaze iz madraca, pronašli ste madrac dovoljno širok za vas oboje.

Zdravlje i čistoća

Patite li od alergija, madraci s posebnim tkaninama koje imaju antialergijska i antibakterijska svojstva su odličan izbor. Takoðer redovno prozračujte svoj madrac. Tijekom dana krevet ostavite otkriven, a kada imate mogućnost ostavite ga na zraku. Madrac takoðer možete i okretati kako biste svakoj strani madraca dali vremena da se dodatno prozrači, a imate li problema s grinjama i prašinom madrac takoðer možete i usisavati.

Više

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.