Maska za ronjenje spremna za ljeto

Ljeto nam se približava, a s njime i odlazak na more te uživanje u morskim radostima. Ako niste tip od odmaranja na suncu i sunčanja, već više volite aktivan odmor vjerojatno u svom arsenalu već imate maske za ronjenje, peraje i dihalice koje jedva čekaju da se zaputite na odmor. Ipak, prije no što se bacite u skupljanje školjki i uživanje pod vodom, vrijeme je da provjerite stanje svoje maske, kako biste u nove avanture mogli ići bez brige!

Odgovarajuća veličina

Većina ljudi maske za ronjenje kupuje i koristi jednom godišnje, kada su na odmoru, pa im stoga kupnja i odabir ne predstavljaju neku važnost. Ipak, čak i ako se ronjenjem bavite samo rekreativno, na odmoru, kvalitetna maska za ronjenje veoma je bitna. Prije svega, pažnju morate posvetiti veličini. Iako se guma na poleđini može namjestiti, ako vam sama maska za ronjenje ne odgovara, to vam neće biti od velike pomoći. Stoga prije kupnje isprobajte prianja li maska vašem licu kako treba, kako se ne bi desilo da u nju za vrijeme ronjenja ulazi voda. Najbolje maske su one silikonske, koje nisu pretvrde pa se lako prilagode vašem licu i sprječavaju ulazak vode za vrijeme ronjenja.

Zamagljena stakla

Magla svuda možda je neizbježna kada se radi o jeseni i ranom proljeću, no zasigurno nije nešto što želite vidjeti za vrijeme ronjenja. Magla unutar maske za ronjenje nastaje kada vlaga, koja isparava s naše kože dođe u dodir s hladnijim vanjskim staklom maske za ronjenje koje dijeli naše oči od morske vode. Magla može nastati već nakon nekoliko sekundi ronjenja te je poprilično naporna pojava. Želite li da se vaša maska za ronjenje ne magli dok ronite, pokušajte ju prije korištenja oprati tekućim sapunom ili pak pastom za zube. Ti trikovi trebali bi vam pomoći da nesmetano uživate u morskom svijetu! Provjerite ponudu na web stranici hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.