Mnogi odabiru destinaciju za odmor po broju biciklističkih staza

Brojni biciklisti prilikom odlaska na odmor odabrat će svoju destinaciju prema broju biciklističkih staza. Naime, mnogi biciklisti uživaju u bicikliranju po novim destinacijama, ali samo u slučaju ako ta destinacija posjeduje biciklističke staze. Biciklističke staze im omogućavaju sigurniju vožnju, a istovremeno im je vožnja ugodnija kad znaju da su na stazi te da se uvijek jednostavno mogu vratiti na isto mjesto odakle su krenuli.

Biciklističke staze u prirodi

Osim onih klasičnih biciklističkih staza u gradovima, pravi užitak predstavlja vožnja po biciklističkim stazama u prirodi. To nisu klasične biciklističke staze, već je uglavnom riječ o utabanim putevima kroz šumu, livade i slično. Tijekom vožnje tim biciklističkim stazama, orjentirat ćete se po raznim lokalitetima, a nerijetko se duž staze nalaze putokazi s preporučenim smjerom kretanja. Prateći te oznake, čak ni početnici u biciklizmu ne bi trebali imati problema s pronalaskom ispravnog smjera kretanja. Također, brojne biciklističke staze su kružnog tipa. To znači da ćete vožnjom po njima napraviti veći ili manji krug te se na kraju vratiti na početnu mjesto.

Karte biciklističkih staza

Mnoge poznatije biciklističke staze koje se nalaze oko nekih izletiša i poznatih lokaliteta su ucrtane na posebne karte. Te karte najčešće možete podignuti u nekom turističkom centru ili hotelu u blizini. Također, mnoge od njih možete preuzeti i putem Interneta te se na vrijeme pripremiti.
Razvoj tehnologije također ide na ruke biciklistima. Postoje brojne aplikacije za mobilne uređaje koje imaju u sebi unesene razne biciklističke rute te će vas putem GPS sustava voditi u pravom smjeru. Na ovaj način, čak i ako negdje zapnete ili zalutate, uz pomoć aplikacije brzo ćete se vratiti na pravi put. A korištenje ovakvih aplikacija pomaže vam u još slobodnijem kretanju jer ako putem primijetite nešto zanimljivo, možete jednostavno skrenuti s puta, a aplikacija će vam kasnije pomoći da se vratite na pravi put.

Više informacija ovdje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.