Naglavne lampe za razne namjene

Bavite li se raznim aktivnostima na otvorenom te u vremenu kada više nema danjeg svjetla, vjerojatno ste razmišljali o nabavci neke lampe. Primjerice, aktivnosti poput lova, ribolova, kampiranja, planiranja, penjanja zahtijevaju i da koristite lampu u odreðenim trenucima. Odlučite li se za neku klasičnu ručnu lampu, to bi vam moglo predstavljati problem, ako su vam ruke potrebne za druge stvari.

Jedino logično rješenje u tom slučaju je da lampu imate na glavi. Naglavne lampe su rješenje vaših problema. Imaju remen pomoću kojeg ih jednostavno postavite na glavu i kamo god vi okrenuli glavu, imat ćete dovoljno svjetla, a ruke će vam u isto vrijeme biti slobodne.

Naglavne lampe

Razni modeli u trgovinama

Naglavne lampe su danas lako dobavljive u brojnim trgovinama. Tako brojne specijalizirane trgovine za neku od gore navedenih aktivnosti uglavnom u svojoj ponudi nude i naglavne lampe. A osim u takvim trgovinama, naglavne lampe se često mogu pronaći i u brojnim drugim trgovinama koje nude raznoliku robu.

Modeli se meðusobno razlikuju po brojnim karakteristikama pa prije kupnje razmislite što vam je sve potrebno. Oni najskuplji modeli uglavnom imaju i najjače žarulje. No, ako vam nije potrebna toliko jaka razina svjetlosti, onda će vam biti dovoljni i oni nešto jeftiniji modeli.

Modeli na baterije i punjenje

Naglavne lampe uglavnom rade na baterije, ali postoje i modeli koje možete puniti na struju. Ako ćete ih često koristiti te ako je riječ o modelima s nešto jačom žaruljom, morate imati na umu da bi se baterije mogle i relativno brzo potrošiti. Zato je preporučljivo da uvijek sa sobom imate i još neki dodatni set baterija.

Ako pak imate model koji je potrebno napuniti, kao što primjerice punite mobitel, razmislite o tome koliko dugo ćete lampu morati koristiti te kada ćete imati prilike opet je napuniti. Pripazite na te stvari kako ne biste bespotrebno ostali u mraku.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.