Odmah izradite vaše fotografije s polaroidom

Fotoaparati danas nisu više popularni kao što su nekada bili. A glavni razlog pada njihove popularnosti su mobiteli. Gotovo svi mobiteli novije generacije posjeduju i fotoaparate, koji ponekad daju i bolju sliku od onih klasičnih fotoaparata koje možda imate. A isto tako, mobitel je gotovo stalno uz nas pa ga možemo koristiti i kao fotoaparat kad god zatrebamo. Jedina mana je što kada želimo izraditi slike, moramo ih dati na razvijanje i čekati. Taj problem nekada su rješavali tzv. polaroid fotoaparati koji su odmah mogli izrađivati sliku. A današnju tehnologiju i odlične mogućnosti nekada popularnih polaroida objedinjuje Instax mini 9 fotoaparat – polaroid kamera, prije njega Instax mini 8.

polaroid kamera instax mini 9

Kombinacija starog i novog u instax mini polaroidu

Instax mini 8 na prvi pogled djeluje kao još jedan fotoaparat, s nešto šarenijim dizajnom. Možete odabrati između čak 5 boja, bijele, crne, roze, plave i žute. No, ono po čemu se Instax mini 8 razlikuje od klasičnih fotoaparata je u tome što pomoću njega možete odmah fotografiju i ispisati na posebni papir. Taj papir zapravo je nešto manje veličine, odnosno 5,3 cm x 8,4 cm, ali je zato vrlo prikladan za nošenje u džepu ili novčaniku. Riječ je o analognom modelu, što znači da se digitalna kopija fotografije nigdje ne sprema već ju možete samo ispisati.

Ako ste dosad koristili klasični digitalni fotoaparat, možda će vam Instax mini 8 u početku djelovati malo čudno. Naime, kod digitalnih fotoaparata ste mogli uslikati jako mnogo sličnih fotografija i onda odabrati one koje vam se sviđaju, a ostale izbrisati. S ovim fotoaparatom ipak morate više pažnje posvetiti samom slikanju, a pogotovo zbog činjenice što nema automatski fokus. Upravo zbog toga je možda bolje da ga potpuni početnici u fotografiranju zaobiđu. Jer ako sve dobro ne prilagode, slike će im biti mutne i neće biti zadovoljni. No, nakon što bolje nauče raditi s ovim fotoaparatom, dobivat će odlične slike koje će odmah dobiti u fizičkom obliku.

Jedna misao o “Odmah izradite vaše fotografije s polaroidom”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.