Ono što je nekad u filmovima predstavljalo budućnost, danas se može kupiti

Svi obožavatelji serijala filmova „Povratak u budućnost“ se zasigurno sjećaju kako je glavni glumac, Michael J. Fox, u drugom nastavku, nosio vrlo zanimljive patike. Naime, kada je u filmu „otputovao“ u budućnost, tamo je obukao patike čije vezice su se same zavezivale. To je predstavljalo zanimljiv koncept, a Nike se pobrinuo da se taj koncept pretvori u stvarnost.

Nike Mag patike

Rezultat rada inžinjera i dizajnera iz tvrtke Nike su inovativne patike nazvane Nike Mag. Ove patike imaju dva zasebna mehanizma koji služe za zatezivanje vezica. Zato sve što je potrebno je obući ove patike, a mehanizam će automatski zategnuti vezice ovisno o veličini noge. Istovremeno, ove patike imaju zanimljivi dizajn i doista izgledaju potpuno drugačije od klasičnih patika.

Kupovona Nike Mag patika

Nažalost, ukoliko niste jedan od sretnika koji je osvojio Nike Mag patike, vjerojatno nećete moći doći do svog primjerka. Naime, Nike je ovaj model patika radio u suradnji sa zakladom MJFF (zaklada Michael J. Foxa) i jedini način za kupnju bio je donacija toj zakladi od 10$ nakon čega su svi donatori ušli u izvlačenje za osvajanje ovog modela patika. Radilo se o količini od ukupno 89 pari patika zbog simbolike, odnosno film “Povratak u budućnost 2”, u kojem su ove patike predstavljene, snimljen je 1989.g.
Zaklada je ovim putem skupila gotovo 7 milijuna dolara budući da je interes za dobivanje ovog posebnog primjerka patika bio ogroman. No, čak i oni koji nisu bili te sreće i osvojili ove zanimljive patike mogu biti ponosni jer su učinili dobro djelo. Novac koji je ova zaklada dobila na ovaj način, utrošio se na istraživanje Parkinsonove bolesti.
Ove patike pokazale su da se tehnologija itekako može dobro iskoristiti u proizvodnji obuće pa će biti zanimljivo vidjeti kakve nas sve inovacije čekaju u budućnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.