Stolni tenis utakmica

Oprema za stolni tenis

Loptica za stolni tenis
Međunarodna pravila nalažu proizvođačima loptica za stolni tenis težinu od 2,7 g i mjere loptice od 40 mm u promjeru. Pravila kažu, da se loptica spuštena iz visine 30,5 cm spuštena na standardni čelični blok mora od površine odbiti 24 do 26 cm visoko. Loptica promjera 40 mm bila je predstavljena tek iz Olimpijskih igara 2000. godine. Ta odluka naletjela je na neka neodobravanja, pošto se špekuliralo da je do promjene došlo da bi se omogućila prednost ne kineskih igrača. Loptica od 40 mm je sporija, dok Kinezi napadaju brzo s puno zabijanja. Loptica može biti narančaste ili bijele boje.

Stol za stolni tenis
Stol je po pravilima dugačak 2,74 m i širok 1,52 m. Visine 76 cm, izrađen je od Masonita ili nekog drugog sličnog drvenog materijala. Igrača površina stola za stolni tenis je po pravilima ITTF, ili Međunarodne federacije za stolni tenis, plave ili zelene boje s premazom za izglađivanje površine.

Reket za stolni tenis
Igrači su prema pravilima ITTF-a opremljeni s drvenim reketom koji je obdan gumom s jedne ili oba dvije strane. Po pravilima mora biti barem 85 % debljine reketa izrađene od drva, pa se kod izrade često pojavljuju i materijali kao što su karbon, aluminij te slični. Ma da nema pravila o veličini površine reketa za stolni tenis, najčešće se radi o dužini od 16,5 cm i širini od 15 cm.