Opustite se na pučini uz kajak za more

Kajakarenje je u zadnjih nekoliko godina postalo sve popularnija ljetna aktivnost – bilo da se radi o rijekama, jezerima ili morima. Želite li isprobati čaroliju mira, spokoja i zabave koju nudi kajakarenje na moru, prvi korak svakako je da u Hervisu nabavite kvalitetan kajak za more u kojemu možete ispuniti svoju znatiželju.

kajak za more

Odaberite pravi model

Iako postoji mnogo modela kajaka, svi se oni mogu podijeliti u dvije osnovne skupine – sit-in i sit-on-top kajaci. O tome koji ćete odabrati ovisi što planirate raditi sa svojim kajakom. Sit-in kajak za more može biti sportski ili rekreativni. Glavna njihova prednost je nizak položaj sjedenja, savršen za dugo veslanje. U takvom položaju lakše možete održati pravilan položaj kralježnice, pa samim time duže možete i veslati bez bolova i naprezanja.

Ipak, želite li se tijekom kajakarenja malo ohladiti u moru, sit-in kajak za more nije pravi odabir jer je penjanje u njega veoma teško i nespretno kada ste u vodi. Takoðer, voda može uči u kajak za more čime on postaje plutajuća kadica, a noge vam u njemu gotovo sigurno neće ostati suhe. Sit-on-top kajaci za more popularnija su opcija. Iako je položaj u kojem sjedite nepovoljniji za dugo veslanje, ovi kajaci omogućuju da se sva voda koja u njih uže ocijedi kroz kanale za odvodnju. Uz to, sit-on-top kajaci za more pogodni su jer se na njih veoma lako popeti čak i iz vode.

Kvalitetna izrada veoma je bitna

Kada birate kajak za more, važno je da se odlučite za opciju koja je prije svega kvalitetno napravljena. Prije svega, morate u obzir uzeti materijale od kojih je kajak napravljen i njegovu težinu, no najbitnije svojstvo ipak je vodljivost. Kajak za more dobre vodljivosti pratit će smjer u kojemu veslate, pa se tijekom kajakarenja nećete morati boriti s njim. S druge strane, loša vodljivost kajaka za more i najveće profesionalce pretvorit će naizgled u amatere.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.