Pohorje nudi skijanje na nekoliko različitih skijališta

Uz Mariborsko Pohorje, koje je najpoznatije skijalište na Pohorju, možete uživati u još tri skijališta, a to su Ribniško Pohorje, Rogla i Trije Kralji.

Ribniško Pohorje

Volite li skijanje na Pohorju, ali tražite neko manje skijalište, onda je Ribniško Pohorje idealna lokacija za vas. Smješteno je na sjeveru Pohorja i vrlo je blizu rijeke Drave. Nalazi se svega 40ak kilometara od Maribora. Upravo to je razlog što tamo dolazi jako puno skijaša iz Hrvatske, pogotovo iz sjeverozapadnog dijela, budući da do odredišta imaju svega oko 100 kilometara.

Ribniško Pohorje se zapravo sastoji od dva skijališta koja su odvojena jedno od drugog. Prvo se nalazi u Ribnici i ima samo dvije staze, od kojih je svaka dugačka oko jednog kilometra. Obje staze imaju vučnice, a na samom dnu nalazi se kafić gdje se možete okrijepiti.

Poželite li pak stići do drugog skijališta, morat ćete se provozati oko 8km. Toliko je potrebno da stignete do skijališta koje se naziva Ribniška koča. Otprilike isto vremena potrebno je i da se stigne do skijališta Kopa na jugozapadnoj strani Pohorja, koje ima nešto više kilometara staza od ova dva skijališta.

Plan je da se u idućih nekoliko godina ta sva tri skijališta spoje u jedan veliki skijaški centar. Time bi trenutno jedno od najvećih skijališta na Pohorju, Mariborsko Pohorje, dobilo respektabilnu konkurenciju.

Iako trenutno Ribniško Pohorje nema jako puno staza koje može ponuditi, a isto tako trenutno nema ni hotela za smještaj u okolici, mnogi skijaši ipak radije odabiru tu destinaciju od neke druge, možda popularnije destinacije. Mnogi kao glavni adut ovog područja ističu veliku susretljivost i ljubaznost domaćina koji nude smještaj u apartmanima kojih ima jako puno u okolici. Uz sve to, nude se puno niže cijene u kafićima i restoranima nego drugdje i mnogima je to dovoljan razlog da kao glavno odredište za skijanje na Pohorju izaberu upravo Ribniško Pohorje.

www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.