Pojednostavnite kućanske poslove uz sušilicu rublja

Ako živite u prostoru u kojem nemate mjesta za sušenje rublja ili pak jednostavno želite da vaše rublje bude osušeno brzo, sušilica rublja odličan je dodatak za vas. Dobra sušilica uvelike vam može skratiti vrijeme od pranja pa sve do ponovnog pospremanja rublja u ormar, ali vam i olakšati poslove poput glačanja.

sušilica rublja

Vrste sušilice rublja

Danas se u trgovinama mogu pronaći dvije vrste sušilica rublja – one ventilacijske i one kondenzacijske. Ventilacijske sušilice rublja uzimaju suhi zrak iz okoline te ispuštaju topli vlažni zrak kroz odvodnu cijev. Učinkovitije su od kondenzacijskih i rade pri nižim temperaturama pa manje oštećuju rublje koje sušite, no za njihovu instalaciju potrebno je probušiti poseban ventilacijski otvor u koji se odvodi topli vlažni zrak.
Kondenzacijske sušilice rublja stalno cirkuliraju isti zrak, koji propuštaju u krug kroz bubanj pa kondenzator, pa je stoga za njihovo korištenje potreban samo pristup utičnici koja radi. Ovakve sušilice rublja koriste više energije i rade pri višim temperaturama, no ne trebaju nikakav dodatan ventilacijski otvor, pa su bolje za kućanstva u kojima bušenje ventilacijskog otvora nije opcija.

Sitnice koje znače mnogo

Kod odabira sušilice rublja, važno je pronaći odgovarajući kapacitet. Kapacitet sušilice manji je od kapaciteta perilice, stoga kapacitet sušilice rublja treba birati prema učestalosti pranja rublja. Kućanstva u kojima se rublje pere do dva puta tjedno, trebaju sušilice rublja do 4 kg. Perete li rublje više od tri puta tjedno, sušilica rublja do 7 kg biti će dovoljna. Najveće sušilice rublja, one do 10 kg, potrebne su samo u kućanstvima u kojima se rublje pere svaki dan.
Neke sušilice rublja dolaze sa senzorom koji sam procjenjuje dužinu ciklusa, s obzirom na to koliko je rublje mokro. Ta opcija je bolja od vlastoručnog određivanja trajanja ciklusa, pogotovo ako se prvi put susrećete sa sušilicom rublja. Ipak, imajte na umu kako je kvaliteta senzora veoma bitna, pa prije kupnje svakako provjerite recenzije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.