Različite dimenzije madraca za svakoga

Dobar i kvalitetan san i spavanje je ono čemu mnogi teže. Kada smo odmorni, puno lakše se nosimo sa svim problemima u danu. Nažalost, ima i onih koji toga nisu svjesni te spavaju jako kratko, a i to vrijeme koje spavaju nije baš kvalitetno.

Na kvalitetu sna, osim samog kreveta, najveći utjecaj ima madrac. Stoga pri kupnji spavaće sobe ili samo kreveta, najveću pažnju pri odabiru morate usmjeriti na madrac. Srećom, dostupni su u velikom broja oblika i dimenzija pa ne biste trebali imati problema s odabirom.

 Različite dimenzije madraca za svakoga

Visina i širina madraca

Mnogi će prilikom kupnje madraca najviše pažnje obratiti na tvrdoću madraca, no dimenzije madraca su itekako bitne. Naravno, prije njegove kupnje morate se odlučiti i za krevet jer upravo po njemu se odreðuju dimenzije madraca. Isto tako, ako se odlučite za veliki krevet kojem odgovara velika dimenzija madraca, 180x200cm, imate dvije mogućnosti. Možete se odlučiti za jedan veliki madrac tih dimenzija, ili se možete odlučiti za dva manja madraca, dimenzija 90x200cm.

Širina je zapravo najbitniji podatak s obzirom da ćete se tijekom noći vjerojatno puno puta okretati. Zato je svakako dobro da imate dovoljno mjesta za lagodno okretanje, kako ne biste bili u strahu da ćete pasti s kreveta. S druge strane visina madraca je bitna ponajviše za vrlo visoke osobe. Ako ste nešto niži, onda će vam i nešto manja visina biti dovoljna. No, svakako pazite na to da su vam noge kada ih ispružite na madracu, kako bi vam bilo udobno prilikom spavanja.

Madraci za jednu ili dvije osobe

Kupujete li madrac za krevet za jednu osobu, dimenzije madraca koje vam dolaze u obzir su 200×90, 200×100 ili 200x120cm ili iste dimenzije uz visinu od 190cm. Dimenzije madraca za dvije osobe, odnosne pogodne za bračni krevet su 200×140, 200×160 i 200x180cm ili iste dimenzije uz visinu od 190cm. No, ako niste sigurni za koji madrac se odlučiti, svakako se zaputite u trgovinu i tamo ga isprobajte iz prve ruke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.