Rogla skriva mnoge zanimljive biciklističke staze

Pročitate li negdje nešto vezano uz Roglu, vjerojatno ćete odmah pomisliti da je riječ o skijanju i sličnih aktivnostima. Naravno, to ne čudi s obzirom da je Rogla jedno od poznatijih skijaških destinacija u Sloveniji. No, mnogi nisu niti svjesni činjenice da je Rogla kod mnogih biciklista poznata kao odlično odredište budući da nudi neke vrlo zanimljive biciklističke staze.

Rogla – skijanje zimi, bicikliranje ljeti

Ako ste proveli neko vrijeme zimi u Rogli i uživali u skijanju, a istodobno volite i vožnju biciklom, možda je vrijeme da posjetite Roglu i u neko drugo godišnje doba. Dođete li primjerice u proljeće, vjerojatno ćete zateći mnogo biciklista. Razlog za to su biciklističke staze koje se skrivaju na Rogli. Priroda koja okružuje Roglu je prekrasna i čak i ako se uputite u samostalno istraživanje biciklom, bit će zadivljeni njenom ljepotom. No, kako biste bili sigurni da nećete zalutati i kako biste prošli sve najljepše dijelove, označene biciklističke staze su bolji izbor.

Označene biciklističke staze

Rogla biciklistima nudi 3 označene biciklističke staze. Sve tri biciklističke staze su kružnog tipa pa ne morate brinuti na koje ćete mjesto stići. Zbog toga se možete uključiti na bilo koju od ove tri biciklističke staze na željenom mjestu i krenuti u bilo koji smjer te se na kraju vratiti na početnu točku. No, prije nego krenete, svakako pogledajte detalje svake staze kako biste vidjeli što vas čeka i je li staza pogodna za vas. Najduža staza je Šumik i duga je čak 63 km. Iako ćete putem vidjeti puno zanimljivih lokaliteta, uzmite u obzir dužinu staze i vaše fizičko stanje pa prema tome odlučite je li pogodna za vas.

Ostale dvije staze su nešto kraće pa je tako staza Planina na Pohorju duga 37,8 km, a staza Skomarje 27,5 km. Iako je potonja staza najkraća, sadrži neke uspone pa se može okarakterizirati kao teška staza pa i to uzimite u obzir prilikom planiranja. Pročitajte više o tome

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.