Šatori za kampiranje primjereni svim uvjetima

Volite li boraviti u prirodi, sigurno se ljubitelj kampiranja. Nema ništa bolje od mira i opuštene atmosfere koju boravak u prirodi garantira. Ipak, kako biste u potpunosti mogli uživati u svim blagodatima prirode, važno je da odaberete dobar šator za kampiranje.

Šatori za kampiranje

Za sve uvjete

Kod kupnje šatora za kampiranje važno je obratiti pozornost na to u kojem dijelu godine kampirate najčešće, kako biste bili spremni za sve moguće nepogode. Ljetni šatori za kampiranje najbolji su za korištenje po ljeti i to na moru te u krajevima gdje nema jakih vjetrova i dugotrajnih padalina, a temperature su relativno visoke. Tro-sezonski šatori za kampiranje dobra su opcija za sve sezone osim zime. Veoma su stabilni i otporni na duže kišne periode. Četvero-sezonski šatori pak mogu se koristiti tijekom cijele godine i pružaju visoki stupanj stabilnosti, zaštitu od kiše i veoma niskih temperatura.

Materijal šatora

Planirate li šator za kampiranje nositi kao prtljagu na leðima, veoma je važno da provjerite od kojih materijala je šator napravljen. Što je šator otporniji na vanjske utjecaje, to će u pravilu biti i teži za nošenje, što treba imati na umu. Vanjski materijal može biti poliamid ili poliester, ovisno o vrsti šatora za kampiranje. Takoðer, mora biti premazan dodatnim premazima koji stvaraju vodonepropusnu barijeru do odreðene visine vodenog stupca, a vareni šavovi dodatna su zaštita.

Unutarnji materijali mogu varirati – od pamuka, poliestera, poliamida ili mješavine tih materijala. Pod šatora za kampiranje trebao bi biti od čvrstog materijala poput poliamida, poliestera ili polietena, a važno je da je vodonepropusan. Polieten najbolja je opcija za zaštitu od vode, no ujedno je i najteži materijal za prenošenje. Šipke mogu biti napravljene od fiberglasa ili aluminija. One aluminijske zasigurno su bolji odabir što se tiče čvrstoće i odoljevanja vjetru. Na kraju, tu su klinovi. Dok su oni aluminijski lakši, čelični klinovi teže će se saviti prilikom zabijanja. Potražite sve za kampiranje u Hervisu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.