Saune su jedna od popularnijih wellness usluga

Kada je riječ o wellnessu i o uslugama koje se nude u wellness centrima, izbor je vrlo velik. Neki wellness centri koji su dostupni u sklopu raznih hotela, uglavnom u ponudi imaju mali broj usluga. S druge strane, postoje veliki neovisni wellness centri koji nude vrlo mnogo usluga na jednom mjestu.

Saune

Kada je riječ o popularnijim wellness uslugama, saune svakako spadaju u jedne od popularnijih usluga. Nekad davno su ljudi saune smatrali svetim mjestom i to je bilo mjesto na kojem su se okupljale cijele porodice, ali i mjesto na kojem su se žene porađale. Saune se koriste zbog opuštanja, ali i zbog zdravstvenih učinaka. Naime, boravkom u sauni u kojoj se razvija velika temperatura, poboljšava se cirkulacija krvi što dovodi da obilnog znojenja. A upravo znojenjem se iz tijela izbacuju razne štetne tvari. Prilikom korištenja saune ipak treba biti oprezan, pogotovo pri prvih nekoliko posjeta dok se tijelo ne adaptira. Pretjerano izlaganje toplini, ako niste na nju navikli, moglo bi dovesti do vrtoglavice i problema s disanjem. Postoji mnogo različitih vrsta sauna, poput finske, infracrvene, bio saune i drugih.

Bazen s ledenom vodom

Česti dodatak mnogih wellness centara koje u ponudi imaju saune je i bazen s ledenom vodom. U njega se preporučuje ući nakon boravka u saunama, kako bi se cirkulacija krvi u tijelu vratila u normalnu razinu. No, ipak, nakon saune i prije ulaska u bazen s ledenom vodom, preporučljivo je istuširati se s hladnijom vodom, kako bi se organizam pripremio na vrlo ledenu vodu, ali i iz higijenskih razloga.
Nakon korištenja sauna i bazena s ledenom vodom, preporuka je da pijete što više tekućine, najbolje vode. Razlog je što se tijekom korištenja sauna i prilikom znojenja izgubi jako mnogo vode iz tijela te ju je kasnije, za normalno funkcioniranje tijela, potrebno nadoknaditi.

https://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness/wellness

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.