Sigurno koračajte po ravnim i neravnim terenima

Bilo kakav oblik šetnje je vrlo zdrav za čovjeka. Nažalost, mnogi to zanemaruju i premalo se kreću. To dovodi do raznih problema sa zglobovima, mišićima i općenito s ukočenošću. Mnogima će tako i sami doktori preporučiti šetnju kao odličnu metodu da se riješe tih problema ili da spriječe takve moguće probleme u budućnosti. Ako pak planirate dosta šetati i po raznim neravnim terenima, tada vam je potrebna i obuća koja će vam to olakšati. A kada je riječ o najboljoj obući za hod po neravnim, ali i ravnim terenima, onda su to svakako gojzerice.

Gojzerice ili planinarske cipele

U nekim trgovinama će gojzerice biti označene i kao planinarske cipele. I to ne bez razloga. Naime, gojzerice su se pokazale kao najbolka odjeća za šetnju po planinanama. Planine su nepredvidive i ako ćete planinariti, ne znate na kakve ćete sve terene nailaziti. To mogu biti vrlo neravni tereni, prepuni raznih izbočina, skliski, puni raznih prepreka i slično. Pokušaj savladavanja takvog terena uz neke klasične tenisice nikako nije preporučljiv jer biste se mogli ozbiljno ozlijediti. No, gojzerice su priča za sebe.

Gojzerice su izrađene od puno čvršćih materijala koji će pravilno zaštititi vaše noge. Gazište im je najčešće ojačano kako biste bili sigurni pri koračanju po tvrdom i neravnom terenu. A osim toga, gojzerice imaju i nešto viši dio koji će učinkvito štititi vaše gležnjeve. Pri planinarenju ili šetanju po neravnom terenu, često se može dogoditi da krivo stanete. Kod običnih tenisica, to bi vrlo lako moglo rezultirati s ozljedom. Gojzerice će vas tu propisno zaštititi i često nećete ni osjetiti da ste krivo stali.

Stoga, ako se planirate baviti planinarenjem ili planirate samo šetati po ponekad neravnim terenima, prva stvar koju kupite neka budu gojzerice. Dobro provjerite ponudu u trgovinama i isprobajte nekoliko modela prije nego pronađete one koje vam najviše odgovaraju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.