Slovenija nudi brojna skijališta unatoč maloj površini

Slovenija je zemlja s velikim izborom skijališta. Osim toga, dobro je povezana sa susjednim zemljama, kao što su Italija i Austrija, koje zbog male udaljenosti možete posjetiti u obliku jednodnevnog izleta te isprobati i skijališta u toj zemlji.

Zbog svega toga bitno je biti dobro informiran i napraviti si detaljan popis i plan svih skijališta kako bi odabrali ono najbolje za sebe. Skijanje u Sloveniji nikoga neće ostaviti ravnodušnim jer je dio Alpa te ćete skijajući uživati u bogatoj povijesnoj baštini i prekrasnim prirodnim ljepotama. Slovenija ima dugačku povijest skijanja i bogatu tradiciju te je domaćin nekoliko natjecanja u skijanju. Skijanje u Sloveniji seže u 1689. godinu kada se može naći prvi zapis o korištenju skija na visoravni Bloke.

Skijališta u Sloveniji

Ako svoje zimovanje prvi puta planirate provesti u Sloveniji, a niste vrhunski skijaš, onda je skijalište Rogla za vas. Ne samo da je to vrlo pristupačna destinacija za skijanje u Sloveniji do koje je lako doći automobilom, već je i povoljna te se nude različite wellness usluge pa možete kombinirati skijanje s večernjim opuštanjem. Isto tako, nudi i mnoštvo zabavnih sadržaja za najmlađe.

Skijalište Vogel je za one nešto više iskusnije. Nalazi se na 1500 m nadmorske visine te je dio nacionalnog parka Triglav. Posebno je po tome što ima 19 kilometara uređenih skijaških staza te do ovog skijalište nije moguće doći automobilom.

Najpoznatija po organiziranju svjetskog skijaškog kupa i natjecanjima u skijaškim skokovima, Kranjska gora, jedno je od najčešćih odabira za skijanje u Sloveniji. Ima 20 kilometara uređenih staza i nalazi se na oko 1200 metara nadmorske visine.

Destinacija koja najviše obećava kada je u pitanje skijanje u Sloveniji je skijalište Golte koje tek počinje osvajati skijaše.Na svojih 1100 m do 1600 m nadmorske visine, nudi posebno lijepe staze i mnoge druge sadržaje kao što su wellness za odrasle i skijaški vrtić za najmlađe. Golte je najpopularnije skijaško odredište za Hrvate zbog svoje blizine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.