Sprava za veslanje omogućuje trening cijelog tijela

Sprava za veslanje sve je popularniji dodatak kućnim vježbaonicama, jer nudi mogućnost vježbanja cijelog tijela istovremeno. Ipak, kako je kupnja sprave za veslanje ipak nešto veće ulaganje, treba dobro razmisliti oko toga koji model kupiti, pogotovo ako niste sigurni da ćete imati vremena i volje za trening na njoj.

Funkcionalno vježbanje

Sprava za veslanje jedna je od najpopularnijih sprava za vježbanje koju ljudi imaju u svojim domovima danas. Za razliku od lat mašine i trake za trčanje, sprava za veslanje omogućuje istovremeni trening cijelog tijela. To znači da jednim treningom možete istovremeno obaviti trening nogu, ruku, leđa i mišića trupa. Ipak, prije kupnje sprave za veslanje morate imati na umu kako je ona relativno velika, pa je važno da za njeno skladištenje i tijekom vježbanja imate dovoljno prostora. Uz to, dobro je znati i da je trening na spravi za veslanje poprilično zahtjevan, pa će vam za njega trebati mnogo volje.

sprava za veslanje

Birajte pametno

Nije svaka sprava za veslanje ista – osim po dimenzijama i nosivosti, sprave za veslanje razlikuju se i po otporu i opterećenju koje pružaju. Prije svega, provjerite veličinu zamašnjaka – kotača na prednjem dijelu sprave, koji se vrti dok trenirate. Što je zamašnjak teži, to će i trening biti zahtjevniji. Ako želite mogućnost podešavanja težine, umjesto sprave za veslanje sa zamašnjakom, birajte verzije sa sustavom na otpor zraka ili vodenim spremnikom koji možete puniti i ispuštati prema potrebi.

Stabilan i ugodan trening

Obratite pozornost i na težinu sprave za veslanje koju ste odabrali. s obzirom da trening na spravi za veslanje uključuje velike pokrete cijelog tijela, veoma je važno da je sprava za veslanje veoma stabilna, stoga je veća težina poželjna. Obratite pozornost na klizni dio sprave za veslanje, pogotovo ako ste visine veće od 190 centimetara. On mora biti dovoljno dugačak da noge možete izravnati do kraja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.