SUP daje novo značenje uživanju na moru

Iako je ljeto još poprilično daleko, to ne znači da se ne možete polako početi pripremati za novu sezonu boravka na suncu, moru, rijeci ili jezerima. Ako ste avanturisti i uživate u ljetnim aktivnostima, ovo ljeto odlična je prilika da isprobate stand up paddling, odnosno uspravno veslanje.

Sup je vodeni sport koji je vrlo popularan.

Uživanje na pučini

Kako naše more jednostavno nije dovoljno burno, fama surfanja itekako nas je zaobišla u širokom luku. Ipak, to ne znači da za uživanje na pučini morate imati čamac ili da ste osuđeni na svoj luftić, jer je novi sportski ljetni trend itekako pogodan upravo za mirne vode kakve ima naša obala.

Uspravno veslanje odličan je način da uživate u svoj ljepoti i miru pučine, istovremeno vježbajući vlastite mišiće. No prije no što se upustite u avanturu, važno je da si nabavite kvalitetnu SUP dasku. Trgovine sa sportskom opremom danas imaju vrlo veliki izbor pa s time ne biste trebali imati problema.

Potraga za pravom daskom

Kako uspravno veslanje kod nas još nije doseglo popularnost veslanja ili raftinga, jako je važno da se kod kupnje odlučite za kvalitetan i renomiran brend, koji je dostupan u cijelom svijetu i nudi po nešto za svakoga. Ipak, pri kupnji SUP daske važno je pozornost obratiti na vašu tjelesnu konstrukciju i nosivost daske, kao i na namjenu daske.

Ako ste početnik, potražite SUP Allround daske, koje su odlične za učenje uživanja u uspravnom veslanju. S druge strane, za duže veslanje su SUP Touring modeli primjereni za dugotrajno veslanje u svim uvjetima, a volite li se trkati tu su SUP Fun-Race i Race modeli, koji će probuditi pravog adrenalinskog ovisnika u vama. Na kraju, želite li u uživanje na pučini uključiti i najmlađe, tu su i dječji modeli SUP dasaka, za veći komfor i lakše učenje i korištenje na moru. Provjerite ponudu trgovine Hervis.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.