SUP je postao jedan od omiljenih sportova svih ljubitelja vode

SUP je sport koji ima najbolje odlike i idealnu kombinaciju komponenata svih vodenih sportova. Iznimno je prilagodljiv te se njiea možete baviti u velikom rasponu vremenskih uvjeta. Nekim pojedincima odgovaraju veliki valovi i probijanje rekorda, a neki više vole potpuno mirnu površinu vode na kojoj mogu dostići i jako velike brzine. Ovi prvi moraju čekati savršene vremenske uvjete te iskoristiti trenutak dok ljubitelji mirne površine mogu imati i mnogo više vremena na vodi i iskoristiti veći dio godine za bavljenje SUPom. A SUP daska je glavna oprema za bavljenje ovim sportom.

Sup je vodeni sport koji uključuje dasku te koristi veslo za kretanje po vodi.

Posebnosti ovog sporta

Malo koji sport nudi toliku povezanost s oceanom, vodom, nebom i zrakom. SUP daska vam služi za stajanje i dok se lagano krećete po mirnoj vodi, doživjet ćete vodu i sunce, te okolne stijene na potpuno drugačiji način. SUP dakska vam omogućava da bez problema i na siguran način priđete oštricama stijena i pogledate morski život ispod površine vode koji se rijetko može samo tako vidjeti. Ako ste pak ljubitelj brzine i čekate vremenske uvjete koji će vam to omogučiti, brzina koju možete pri tome dosegnuti na SUP dasci je jako velika te vam je velika navala adrenalina zagarantirana.

Osim daske, vrlo je bitno i veslo. Osim što možete dosegnuti brzinu, najzabavniji dio je zasigurno učenje kako se s njime kretati po vodi. SUP daska je obično velika i teško se s njoma upravlja. Ali ako brzo uronite veslo u vodu, stvorit ćete prijegib u vodi koji vam omogućava da jako brzo promjenite smjer kretanja. Surferi također koriste ruke kako bi postigli promjenu smjera na ovaj način, ali s veslom je učinak mnogo veći i raspon okreta značajniji.

SUP stilovi nikada nisu bili točno definirani te se može kombinirati hrpa pokreta i sve ovisi o osobnom stilu. Preko ramena, ispod lakta, ispod pazuha. Sve su to položaji držanja vesla koji se koriste i jedino što je bitno je sama dinamika pokreta koja tjera dasku naprijed.  Ovdje provjerite ponudu SUP opreme.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.