Sup postaje sve popularnija zanimacija mnogih

Sup je skraćenica za engleski naziv “stand up paddle boarding” što označava vodeni sport u kojem osoba na dasci održava ravnotežu i vesla te je ovaj sport sve popularniji zahvaljujući tome što predstavlja vježbu za cijelo tijelo. Osim toga, posebnost sup-a je u tome što na vodi, daleko od svega, možete slobodno gledati u morsku dubinu, ali i prema horizontu, što je zasigurno prekrasno iskustvo za sve ljubitelje prirodnih ljepota.

Prvi koraci

Prije nego krenete u vodi kako biste isprobali ovaj sport, poželjno je da se informirate te proučite savjete iskusnijih sportaša kada su u pitanju prvi koraci. Ključno je saznati što je više moguće o sup tehnikama. Kako biste bili barem malo samostalni na vodi, morat ćete naučiti koja je to osnovna oprema i kako ju koristiti, zatim osnovne sup tehnike veslanja koje će vam omogućiti da ne veslate u krug te na kraju par trikova koje će vam pomoći pri prvom izlasku na vodu.

Sup postaje sve popularniji

Potrebna oprema

Prilikom prvih izlazaka na vodu, razmislite da opremu iznajmite ili posudite od prijatelja kako biste prije kupnje bili sigurni da se želite baviti ovim sportom te kako ne biste uzalud ulagali u opremu koju nećete učestalo koristiti. Kasnije, ako se uvjerite da je ovaj sport ispunio vaša očekivanja u praksi kao i u teoriji, možete kupiti svoju opremu koja će biti prilagođena samo vama.

Prilikom odabira sup opreme za sebe, bit će ključno da kombinirate težinu vesla sa stupnjem vaše vještine, namjenu za koju ćete koristiti te uvjete vodene površine gdje se planirate upustiti u ovu pustolovinu. Ono što spada u osnovnu opremu zasigurno su daska, veslo, sigurnosna zviždaljka i svjetiljka te naprava za plutanje za slučaj nezgode. Za početak odaberite manju. mirniju vodenu površinu, bez previše valova i gdje nećete imati previše prepreka nego ćete se moći koncentrirati na učenje i usavršavanje vaše vještine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.