Sve je više nogometnih škola

Mnogi roditelji svoju djecu od malih nogu potiču na bavljenje sportom, što je svakako pozitivno. Sport odlično utječe na fizičko stanje djece, ali ih ujedno i uči brojnim drugim stvarima, disciplini, trudu, zalaganju i sličnom. Brojna djeca, pogotovo muška, od malih nogu zavole upravo nogomet. A to nije i toliko čudno s obzirom da se nogomet vrlo često može vidjeti na tv ekranima budući da je riječ o jednom od najpopularnijih sportova.

Nogometna oprema.

Nogometne škole

Ako je i vaše dijete zavoljelo nogomet, razmislite da ga upišete u neku nogometnu školu. Do prije nekoliko godina, nije bilo jako mnogo nogometnih škola, no situacija se drastično promijenila i danas ih ima jako mnogo. Vjerojatno ćete u svom kvartu ili susjedstvu pronaći neku nogometnu školu u koju možete upisati svoje dijete. A tamo će vaše dijete, ovisno u godinama, smjestiti u određenu skupinu. Postoje više katerogija, poput limača, kadeta, juniora i sličnih i vaše dijete će zaigrati nogomet s onima sličnih godina starosti. To je ujedno i najbolji način za napredak. Kao i kod svakog drugog sporta, uvijek postoje određena djeca koja će se već nakon nekoliko treninga istaknuti. Iako je nogomet momčadski sport, treneri će već nakon nekoliko treninga vidjeti koja djeca imaju nešto više talenta. A često takva djeca i puno brže napreduju te budu prebačeni i nešto ranije u višu kategoriju. Ako vaše dijete ne bude u toj višoj kategoriji, nemojte biti razočarani. Bitno je da nogomet bude ono što vaše dijete veseli i da ono odlazi na trening zato što uživa u tome. Sve ostalo manje je bitno. Naravno, ukoliko se dijete bude i dalje trudilo i naporno treniralo, rezultati zasigurno neće izostati.

Stoga, uvijek budite podrška svom djetetu, ali nemojte mu nametati neka svoja očekivanja. Jer to će samo imati suprotni učinak i dijete više neće igrati nogomet s onim istim entuzijazmom kakav je imalo kada je počelo trenirati. Provjerite ponudu nogometne opreme na web stranici hervis.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.