Sve se češće govori i o namještanjima mečeva u tenisu

Tenis se u zadnjih nekoliko godina sve više spominje i u negativnom kontekstu vezanom uz poštenje igrača. Naime, mnogi teniski mečevi izgledali su sumnjivo, a s druge strane prijavljeno je jako puno interesa za klađenje na upravo određeni ishod na kladionicama kakav se kasnije i dogodio.

Motivi za namještanje mečeva

Nažalost, tenis je za mnoge tenisače postao sport za koji je potrebno puno odricanja u životu, a koji im kasnije ne donese određenu imovinsku korist i sigurnost. Činjenica je da je tenis vrlo skup sport, od samog početka kad se krene s treniranjem pa sve do kasnijih putovanja po turnirima. Da bi se to sve kasnije isplatilo, tenisači moraju napraviti određeni uspjeh na turnirima kako bi za to dobili novčane naknade. No, oni kojima to baš ne polazi za rukom, imaju jako velike troškove, a malo novaca dobiju za pokrivanje tih troškova. Uglavnom je tu riječ o mladim tenisačima. I neki od njih vide namještanje svojih mečeva i klađenje na te mečeve kao izlaz iz te situacije i mogućnost zarade novca. Dokaže li im se da su bili uključeni u takve aktivnosti, vrlo vjerojatno će biti doživotno izbačeni sa daljnjih sudjelovanja na teniskim turnirima.

Dodatna zarada poznatijih igrača

Igrači koji se nalaze pri vrhu tablice, stekli su veliki popularnost pa ne čudi što se brojne velike tvrtke bore za potpisivanje sponzorskog ugovora s njima. Na temelju takvih ugovora, igrači osim kompletne opreme te tvrtke dobivaju i velike novčane iznose. Isto tako, brojne tvrtke angažiraju te popularne igrače u svojim reklamnim kampanjama jer znaju da će im to pomoći u prodaju njihovih proizvoda.
Budući da ti vrhunski igrači, koji tijekom godine dobivaju velike novčane iznose od pobjede i sudjelovanja na turnirima, a uz to i veliki novac od sponzorskih ugovora i naknada za reklamiranje, oni ne pomišljaju o mogućem namještanju jer bi si tako samo mogli uništiti karijeru.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.