Termalni vodeni park Bohinj

Da, i Bohinj ima svoj vodeni park
Ime Bohinj ne označava samo prostor oko Bohinjskog jezera, slovenskog najvećeg prirodnog protočnog jezera, najpoznatijeg po motivu mosta i crkvice Svetog Janeza. Bohinj je sastavljen od dvije doline, gornje i donje Bohinjske doline. Ako vam voda u Bohinjskom jezeru koja čak i ljeti ne pređe 20°C ne odgovara, pođite u vodeni park Bohinj. Termalni vodeni park je otvoren sve dane u godini od 09.00 do 21.00 sati, pa ne morate brinuti o radnom vremenu.

Od bazena do stijena za penjanje
Vodeni park Bohinj ponosi se atraktivnim unutrašnjim bazenom, vanjskim bazenom s razgledom, termalnim bazenom, toboganima, umjetno stvorenom divljom rijekom, špiljom za zaljubljene, umjetnim stijenama za penjanje pa čak i svojim vlastitim malim otokom. Na vanjskoj terasi možete se prepustiti sunčanju i masaži i na kratko zaboraviti na posao i svakodnevne probleme.

Nagrada za najbolje kupalište
Svake godine održava se takmičenje za najbolje kupalište u Sloveniji. Vodeni park Bohinj već je sedmu godinu zaredom osvojio tu nagradu. Nije ni čudno, kad njihova ponuda obuhvaća usluge svih vrsti i to na lokaciji gdje je priroda još netaknuta. Bohinj vam tako uz sve svoje ljepote i mogućnosti za bavljenje raznoraznim sportovima nudi i vrhunski termalni vodeni park. Relaksirajte se preko vikenda, provedite tamo cijeli tjedan ili samo jednu večer i proslavite rođendan. Što god odabrali, biti ćete zadovoljni.

Bohinj uspješno protiv masovnog turizma

Bohinj i masovni turizam
Alpska dolina Bohinj se nalazi u Triglavskom narodnom parku u Sloveniji. Regiju po imenu Gorenjska dijeli s malim gradićem nazvanim Kranjska Gora, no, tu sva sličnost prestaje. Kranjska Gora privlači turiste koji vole luksuz i elitne lokacije, dok Bohinj održava svoju vezu s prirodom. U Bohinju za razliku od ostalih elitnih lokacija nema puno objekta višeg standarda i ostale infrastrukture za elitni turizam. Za one koje vole prirodu takvu kakva jest, bez puno ljudskog utjecaja na njezine ljepote, ta idilična alpska dolina prava je stvar.

Ljudi ljubazni i susretljivi
Stanovnike doline Bohinj najčešće opisuju kao jako ljubazne i vrlo susretljive. Ako svoj dopust preživite tamo, velika je vjerojatnost da ćete se osjećati kao gost i ne kao mušterija. Svi se znaju međusobni i vlada opći osjećaj drugarstva. Umjesto pretjerane konkurencije i međusobnog takmičenja domaćini često savjetuju da isprobate ponudu u raznim restoranima i hotelima kojih vlasnici su njihova konkurencija. Ali su uz to i prijatelji.

Ponuda osnovna ali zadovoljavajuća
Usluga je gotovo u svim djelatnostima dobra. Nemojte očekivati nešto spektakularno, no biti ćete iznenađeni nad kvalitetom usluge. Noćni život praktično ne postoji i suviše luksuzne hotele je teško pronaći. Dođite u Bohinj na skijanje po bezbrojnim skijalištima koja se nalaze u blizini s cijelom porodicom ili sa svojim parterom i nećete biti razočarani.