Krenite na put cestovnim biciklom

Ako dolaskom ljepšeg vremena žudite za provođenjem vremena na zraku te želite svoje tijelo više aktivirati, odlična opcija je da u svom dnevnom putovanju na posao auto ili javni gradski prijevoz zamijenite cestovnim biciklom. Tako jutarnju tjelovježbu spojite sa za tijelo korisnim i ekološki prihvatljivim načinom putovanja.

bicikli Hervis

Najbolji spoj rekreativne i gradske vožnje

Iako su MTB bicikli i dalje najzastupljeniji u prodavaonicama, činjenica je da su oni veoma nepogodni za vožnju po gradu ili cestama, bolje su prilagođeni za vožnju po prirodi kakvoj danas mnogi od nas nemaju pristup. S druge strane, cestovni bicikli odlična su opcija za sve koji biciklom žele putovati brzo i traže učinkovit i izdržljiv bicikl.

Uz to, cestovni biciklinajbolja su opcija planirate li se uputiti na neko duže biciklističko putovanje, recimo na more ili na izlet ili pak želite li svoje tijelo dovesti u bolju kondiciju, jer su odlično prilagođeni vožnji po cesti ili neasfaltiranom lakšem terenu, kojeg svugdje ima u izobilju. S druge strane, cestovni bicikl također možete koristiti i u svakodnevnom putovanju, pa je tako on najbolji spoj sporta i svakodnevnog života.

Rama

Odabir prave rame cestovnog bicikla može vam uvelike pomoći ili stvoriti velike probleme u vožnji. Za cestovne bicikle u pravilu postoje tri vrste rame, a koju ćete odabrati ponajviše ovisi o stilu vožnje koji želite. Ako vam je cilj brzina, odaberite cestovni bicikl s trkaćom ramom, koji je više nagnut naprijed i ima jači okvir i lakše kotače.

Sportska rama bolja je za duže vožnje, a pri pedaliranju položaj je gotovo uspravan pa je upravljanje lakše. Klasična rama najbolja je za početnike, jer je spoj sportske i trkaće. Odlična je za dulja putovanja jer nudi odličnu preglednost, no također nudi i brzinu. Uz oblik rame, važno je da obratite pozornost i na materijal od kojeg je napravljena, pogotovo planirate li se voziti na duge trase, jer materijal itekako može utjecati na napor pri putovanju.

Provjerite ponudu na web stranici www.hervis.hr.