Dječji bicikli su često na akcijama

Kada je riječ o kupnji dječjeg bicikla, nije potrebno potrošiti bogatstvo na njega. Upravo su dječji bicikli često na akciji, bez obzira je li do dječji brdski bicik, model bez pedala koji se često kupuje kao prvi bicikl za dijete ili o bicikl za svakodnevnu upotrebu. Ono što je ključno je da se prije same kupnje informirate te točno odlučite što vi i vaše dijete želite kako biste kupili bicikl upravo za potrebe vašeg djeteta.

Specifičnosti dječjeg bicikla

Ono što je specifično za dječji bicikl je činjenica da se njegova veličina određuje na temelju kotača, a ne na temelju okvira i upravo kotači određuju proporcije ostatka bicikla. Dječji bicikli imaju veličinu kotača od 12 do 24 inča ( 26 je standardna veličina brdskih modela za odrasle) te stvarno postoji velik izbor. Ali ako odaberete kupnju u sportskim dućanima gdje vam je na raspolaganju profesionalno i stručno osoblje, sigurno ćete odabrati dobar model. Čak i ako dijete nije pored vas da osobno isproba model, upute i procjena stručnjaka bit će dovoljna da ne pogriješite prilikom kupnje. Sve se svodi na to da bi dijete trebalo moći stajati iznad okvira bicikla, doseći pedale sa sjedala bez naprezanja i lako rukama dosegnuti upravljač bicikla. Mnogi roditelji griješe i kupe model koji je nešto veći od trenutne veličine njihova djeteta misleći da će tako uštedjeti, ali vožnja za dijete tada nije niti ugodna niti sigurna.

Dobar početak su dječji bicikli bez pedala

U posljednje vrijeme, mnogi pedijatri i fizijatri potvrdili su da su dječji bicikli bez pedala odlični kao dobar početak za dijete da naučiti voziti bicikl. Sve se svodi na to da se dijete samo odguruje nogama te na taj način brže stječe ravnotežu i samopouzdanje za vožnju bicikla. Mnogi roditelji su skeptični kada su u pitanju dječji bicikli bez pedala, ali djeca su ta koja pozitivno reagiraju i uvijek dobro prihvate ovaj model bicikla. Ovdje provjerite ponudu.

Dječji bicikli veselih boja s raznim dodacima

Tržište biciklima razvija se iz godine u godinu. Na proljeće, dolaskom lijepog vremena, mnogi se odlučuju to vrijeme iskoristiti za vožnju bicikla. Mnogo koji ga nemaju, odlučuju ga kupiti. Na tržištu se mogu pronaći muški, ženski i dječji bicikli. Iako je svima namjena ista, dječji bicikli se uglavnom često izdvajaju po svom izgledu. Naravno, osim samog vanjskog izgleda, dječji bicikli su i puno manjih dimenzija.

Šarenilo i dodaci dječjim bicikla

Dječji bicikli su naravno namijenjeni djeci i oni prije svega kod djece moraju pobuditi zanimanje. A proizvođači su to odlučili postići na dva načina, šarenilom i raznim dodacima. Dječji bicikli tako su najčešće vrlo veselih boja, prepuni različitih dizajna i uzoraka. Naravno, vrlo često su i oslikani motivima iz dječjih popularnih crtanih filmova i slično. Kada djeca vide takve bicikle u trgovini, odmah će ih zavoljeti i poželjeti, čega su proizvođači itekako svjesni.

dječji bicikli

S druge strane, poznata je činjenica da djeca vole i razne dodatke na biciklu. Razne perlice i ukrasi koji se postavljaju na šipke unutar kotača i koji se zajedno s kotačima okreću, uvijek su rado viđeni na dječjem biciklu.

Osim toga, djeca vole na svom biciklu imati i zvonce kako bi mogli drugima dati do znanja da su u blizini. A isto tako, vrlo su popularne i razne košarice za namirnice s prednje ili stražnje strane. Djeca ih vole zato što izgledaju slično kao i na biciklima za odrasle.

Sve u svemu, proizvođači ne potroše puno novca na nekoliko takvih dodataka koje postave na dječji bicikl, a upravo ti dodaci su ponekad ključni za odabir određenog bicikla. Trgovine s dječjim biciklima su zbog toga često prepune vrlo šarenih modela koji sadrže i razne dodatke. Dovedete li svoje dijete u takvu trgovinu, pripremite se na njegovu očaranost raspoloživim modelima i neodlučnost pri odabiru bicikla u Hervisu.