Pohorje nudi skijanje na nekoliko različitih skijališta

Uz Mariborsko Pohorje, koje je najpoznatije skijalište na Pohorju, možete uživati u još tri skijališta, a to su Ribniško Pohorje, Rogla i Trije Kralji.

Ribniško Pohorje

Volite li skijanje na Pohorju, ali tražite neko manje skijalište, onda je Ribniško Pohorje idealna lokacija za vas. Smješteno je na sjeveru Pohorja i vrlo je blizu rijeke Drave. Nalazi se svega 40ak kilometara od Maribora. Upravo to je razlog što tamo dolazi jako puno skijaša iz Hrvatske, pogotovo iz sjeverozapadnog dijela, budući da do odredišta imaju svega oko 100 kilometara.

Ribniško Pohorje se zapravo sastoji od dva skijališta koja su odvojena jedno od drugog. Prvo se nalazi u Ribnici i ima samo dvije staze, od kojih je svaka dugačka oko jednog kilometra. Obje staze imaju vučnice, a na samom dnu nalazi se kafić gdje se možete okrijepiti.

Poželite li pak stići do drugog skijališta, morat ćete se provozati oko 8km. Toliko je potrebno da stignete do skijališta koje se naziva Ribniška koča. Otprilike isto vremena potrebno je i da se stigne do skijališta Kopa na jugozapadnoj strani Pohorja, koje ima nešto više kilometara staza od ova dva skijališta.

Plan je da se u idućih nekoliko godina ta sva tri skijališta spoje u jedan veliki skijaški centar. Time bi trenutno jedno od najvećih skijališta na Pohorju, Mariborsko Pohorje, dobilo respektabilnu konkurenciju.

Iako trenutno Ribniško Pohorje nema jako puno staza koje može ponuditi, a isto tako trenutno nema ni hotela za smještaj u okolici, mnogi skijaši ipak radije odabiru tu destinaciju od neke druge, možda popularnije destinacije. Mnogi kao glavni adut ovog područja ističu veliku susretljivost i ljubaznost domaćina koji nude smještaj u apartmanima kojih ima jako puno u okolici. Uz sve to, nude se puno niže cijene u kafićima i restoranima nego drugdje i mnogima je to dovoljan razlog da kao glavno odredište za skijanje na Pohorju izaberu upravo Ribniško Pohorje.

www.rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Sve više turista koji dolaze u Roglu odsjeda u bungalovima

Rogla se nametnula kao odlična destinacija u svim godišnjim dobima. Zimi mnogo domaćih i turista dolazi u Roglu prvenstveno zbog skijanja, a ostala godišnja doba rezervirana su za uživanje u prirodi i ostalim sadržajima. Za razliku od nekih drugih odredišta, Rogla uz nezaobilazne hotele i apartmane nude i još jedan zanimljivi oblik smještaja, odnosno smještaj u bungalovima. Bungalovi su postali sve traženiji, posebno među onim gostima koji dolaze u velikom broju. Bungalovi im omogućavaju prostrani smještaj, a nalaze se na odličnoj lokaciji te su jako blizu svih bitnim sadržajima.

Bungalovi u Rogli

Želite li boraviti u bungalovima u blizini izletišta Rogla, možete se odlučiti između bungalova Rogla i Gaber te Macesen. Svi bungalovi pružaju uslugu na razini 3 zvjezdice. Time možete biti sigurni da ćete dobiti uredne i prostrane bungalove, ali uz vrlo pristupačnu cijenu. Ovi bunglalovi su oko 300 m udaljeni od skijališta pa ukoliko ste došli zbog skijanja, ovi bungalovi će biti odličan izbor. Bit ćete jako blizu skijališta, a boravit ćete u prekrasno uređenim bungalovima. Dolazite li pak u neko drugo godišnje doba, boravak u bungalovima će vam biti jednako ugodan, a vrijeme ćete moći provoditi u prirodi koja ih okružuje ili obilaskom raznih zanimljivih lokaliteta u okolici.

Paketi

Smještaj u ovim bungalovima možete ugovoriti putem brojnim turističkih agencija. Kako bi ponudu učinile još zanimljivijom, agencije nude nekoliko različitih paketa te uz samu uslugu smještaja u bungalovima možete odmah dobiti i neke druge usluge. Paketi tako, osim smještaja u bungalovima, nude i popuste na skijaške karte, korištenje određenih usluga u nekim hotelima u okolici i slično. Isto tako, može se odabrati i smještaj u bungalovima s doručkom ili u obliku polupansiona ili punog pansiona. Takve usluge ugovorene su s određenim restoranom ili hotelskim restoranom koji morate posjetiti kako biste mogli iskoristiti te usluge.

Dodatno

Izaberite jedno od skijališta u Sloveniji

Mnogi je onih koji prvo odaberu državu kao destinaciju za skijanje, a onda detaljnije pregledavaju ponudu skijališta. Budući da je Slovenija sve češći odabir mnogih skijaša kao idealna destinacija, sljedeći korak je odabir nekog od skijališta u Sloveniji. A taj odabir nije nimalo jednostavan jer Slovenija nudi na izbor mnogo skijališta koje će svojom ponudom zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Najveće skijalište u Sloveniji

Dva skijališta u Sloveniji koja se ističu svoj veličinom i ponudom staza su svakako Mariborsko Pohorje i Krvavec. Mariborsko Pohorje prekriva čak 250 hektara površine te je ujedno i najveće skijalište u Sloveniji. Česti je izbor skijaša iz Zagreba jer je udaljenost do njega samo 122 km. Osim staza za skijanje, posjeduje i staze za skijaško trčanje te sankanje. Okruženo je mnoštvom žičara tako da nećete imati problema s transferima po skijalištu. Ovo skijalište odlično je prometno povezano s Mariborom te je udaljenost do centra grada vrlo mala. To je odlično za one koji ne žele cijelo vrijeme provesti na samom skijalištu nego žele i istražiti okolicu. Tako već za nekoliko minuta vožnje autom možete doći do centra Maribora te uživati u svim njegovim znamenitostima. Isto tako, Mariborsko Pohorje i Maribor su povezani s gradskom linijom autobusa pa se možete koristiti i tim oblikom prijevoza. Za razliku od nekih drugih skijališta u Sloveniji, Mariborsko Pohorje je popularno i po tome što osigurava minimalno 100 dana skijanja. To će osigurati prirodni snijeg ili snježni topovi.

Mariborsko Pohorje skijašima osim skijanja nudi i razne druge dodatne usluge. Wellness usluge sve više spadaju u jedan od obveznih dodataka pa ni Mariborsko Pohorje nije izuzetak. Mnogi se nakon dana provedenog na snijegu vole opustiti s raznim masažama, u saunama, kupeljima, itd. A ovo skijalište u Sloveniji nudi jako veliki izbor tih usluga te će svatko moći pronaći nešto za sebe.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje