Razne turističke agencije nude wellness vikend

Wellness vikend predstavlja boravak na određenoj lokacji tijekom subote i nedjelje, a uključuje smještaj, u većini slučajeva i hranu te uključeno korištenje raznih wellness usluga. Takve usluge možete pronaći direktno u ponudi nekih hotela, toplica i slično, ali možete pronaći i u raznim turističkim agencijama.

Uplata wellness vikenda putem agencija

Mnogi će se zapitati zašto bi uplatili wellness vikend putem neke turističke agencije, ako mogu to učiniti i direktno putem hotela ili toplica. Razlog je vrlo jednostavan. Turističke agencije uglavnom za nešto višu cijenu nude još i neke dodatne usluge koje možete iskoristiti. Kao najčešći dodatak riječ je o prijevozu na odredište na kojem ćete provesti svoj wellness vikend. To je odlična opcija ako želite biti potpuno slobodni, odnosno da ne morate razmišljati o vlastitom prijevozu.
Osim toga, turističke agencije često nude i wellness vikend kao dio nekog turističkog putovanja. Na taj način ćete, osim prijevoza i wellness vikenda na nekom odredištu, dobiti i turističkog vodiča i posjetiti zanimljive lokacije u blizini. To je odlična opcija da provedete stvarno ispunjen vikend, opustite se uz razne wellness usluge, a usput vidite razne zanimljive lokacije. Naravno, sve to bez ikakvog velikog razmišljanja. Jednostavno uplatite taj aranžman i sve brige oko prijevoza, organizacije i svega ostalog prepustite agenciji.

Direktna uplata wellness vikenda u hotelima ili toplicama

Pogledate li malo ponude raznih hotela ili toplica, često možete naići na ponude za wellness vikend. Tim ponudama vas oni žele privući kako biste vikend proveli upravo kod njih, a zauzvrat će vam dati na korištenje svoje wellness usluge. No, u ovom slučaju se sami morate pobrinuti za prijevoz. Onima koji vole putovati osobnim automobilom, ovakve ponude su često vrlo prihvatljive stoga i ne čudi što su ovakve ponude sve češče. A s njima su svi na dobitku, oni koji ih nude jer će zaraditi, a oni koji ih koriste će uživati u opuštanju.

Čitaj više

Saune su jedna od popularnijih wellness usluga

Kada je riječ o wellnessu i o uslugama koje se nude u wellness centrima, izbor je vrlo velik. Neki wellness centri koji su dostupni u sklopu raznih hotela, uglavnom u ponudi imaju mali broj usluga. S druge strane, postoje veliki neovisni wellness centri koji nude vrlo mnogo usluga na jednom mjestu.

Saune

Kada je riječ o popularnijim wellness uslugama, saune svakako spadaju u jedne od popularnijih usluga. Nekad davno su ljudi saune smatrali svetim mjestom i to je bilo mjesto na kojem su se okupljale cijele porodice, ali i mjesto na kojem su se žene porađale. Saune se koriste zbog opuštanja, ali i zbog zdravstvenih učinaka. Naime, boravkom u sauni u kojoj se razvija velika temperatura, poboljšava se cirkulacija krvi što dovodi da obilnog znojenja. A upravo znojenjem se iz tijela izbacuju razne štetne tvari. Prilikom korištenja saune ipak treba biti oprezan, pogotovo pri prvih nekoliko posjeta dok se tijelo ne adaptira. Pretjerano izlaganje toplini, ako niste na nju navikli, moglo bi dovesti do vrtoglavice i problema s disanjem. Postoji mnogo različitih vrsta sauna, poput finske, infracrvene, bio saune i drugih.

Bazen s ledenom vodom

Česti dodatak mnogih wellness centara koje u ponudi imaju saune je i bazen s ledenom vodom. U njega se preporučuje ući nakon boravka u saunama, kako bi se cirkulacija krvi u tijelu vratila u normalnu razinu. No, ipak, nakon saune i prije ulaska u bazen s ledenom vodom, preporučljivo je istuširati se s hladnijom vodom, kako bi se organizam pripremio na vrlo ledenu vodu, ali i iz higijenskih razloga.
Nakon korištenja sauna i bazena s ledenom vodom, preporuka je da pijete što više tekućine, najbolje vode. Razlog je što se tijekom korištenja sauna i prilikom znojenja izgubi jako mnogo vode iz tijela te ju je kasnije, za normalno funkcioniranje tijela, potrebno nadoknaditi.

https://www.terme-zrece.eu/hr/zdravlje-i-wellness/wellness

Toplice u Sloveniji obožavaju i lokalci i turisti

Kada je riječ o omiljenom odredištu u Sloveniji, mnogi će odmah pomisliti na toplice u Sloveniji. Obožavaju ih i lokalci, ali u zadnjih nekoliko godina dolazi i sve više turista iz okolnih zemalja.

Obilježja toplica u Sloveniji

Za razliku od toplica u nekim drugim zemljama, toplice u Sloveniji nude jako mnogo različitih usluga i to po vrlo pristupačnim cijenama. Kao glavna atrakcija svih toplica, na prvom mjestu su bazeni. A toplice u Sloveniji nude bazene raznih karakterstika. Bilo da se želite okupati u bazenu s hladnom vodom, toplom vodom, onom plitkom ili onom hladnom, pronaći ćete nešto za sebe. Čak i ako je riječ o nekom nekonvencionalnom bazenu, to ćete također moći pronaći. Tako, primjerice, neke toplice u Sloveniji nude razne hidromasažne bazene koje će itekako cijeniti oni koji imaju nekih bolova jer je poznata činjenica da masaža u vodi može pomoći u otklanjanju boli. Za one koji žele doživjeti iskustvo kupanja na moru, neke toplice u Sloveniji nude posebno dizajnirane bazene koji simuliraju valove. A oni koji vole razne tobogane itekako će doći na svoje. Naime, gotovo da nema toplica u Sloveniji koje ne nude barem jedan bazen s toboganima, a neke od toplica su poznate upravo po velikom broju raznolikih tobogana.

Mogućnost smještaja

Neke od toplica u Sloveniji nude i mogućnost smještaja te na taj način možete više dana uživati u njihovoj ponudi. Naravno, u tom slučaju je i cijena prilagođena pa će vam karta za sami boravak u toplicama biti manja nego da ste ju svaki dan pojedinačno kupovali. Kada je riječ o samom smještaju, uglavnom se radi o sobama u kojima možete prespavati te imate mogućnost prehrane u jednom ili više restorana. Također, u većini toplica ćete dobiti i ogrtače i ručnike tako da niti oko toga nećete morati brinuti. Sve što je potrebno je doći, uplatiti određeni aranžman i uživati.