Brojne aktivnosti na skijalištima u Sloveniji

Skijališta u Sloveniji, osim one glavne aktivnosti, skijanja, nude i puno više od toga. Prije svega, zbog sve većeg zanimanja turista, smještajni kapaciteti se povećavaju iz godine u godinu. U to spada ponuda hotelskog smještaja, ali i sve veća ponuda apartmana i soba koje nude privatni iznajmljivači. Osim toga, mnogi na spomen skijanja i skijališta, često pomisle i na razna okupljanja skijaša i zabave. Za to su zaslužni brojni ugostiteljski objekti koji nude upravo to. Tijekom dana uživanje u raznim delicijama i piću, a navečer zanimljive zabave koje će mnogima ostati u dugom sjećanju.

Rogla je jedno od popularnijih slovenskih skijališta

Od svih skijališta u Sloveniji, svatko će pronaći neki omiljeno kojem će se često vraćati. A mnogima je upravo Rogla jedno od omiljenih skijališta. Nudi odličan omjer cijene i kvalitete, odnosno usluge koje tamo dobijete su cjenovno prihvatljive, dok je usluga na vrlo visokoj razini. Isto tako, usporedite li cijene ovog skijališta, kao i nekih drugih skijališta u Sloveniji, vidjet ćete da su one još uvijek prihvatljivije. A s druge strane, razina usluge je kao i u ostalim državama.
Kada je riječ o smještaju, Rogla ima nekoliko smještajnih kapaciteta odmah na skijalištu. Jedan od najvećih hotelskih kompleksa nalazi se na samom vrhu skijališta te pruža mnoštvo kapaciteta za smještaj. A kada uzmete u obzir i činjenicu da se do samog vrha skijališta može doći automobilom, onda je jasno zašto je Rogla mnogima omiljeno skijalište. Kod nekih drugih skijališta, automobil ćete morati ostaviti u podnožju planine i dalje nastaviti ili posebnim autobusom ili gondolom. Mnogima se to ne sviđa jer im je teško prenositi sve stvari koje imaju. A zbog ove komocije koju ima Rogla, u obliku dolaska do samog skijališta automobilom, ima veliku prednost u odnosu na ostala skijališta u Sloveniji te se zbog toga mnogi odlučuju upravo za nju.

 

Skijanje je mnogima omiljena zimska aktivnost

Kada djeci spomenete zimu, prva asocijacija će vjerojatno biti snijeg, grudanje, sanjkanje i slično. Kod odraslih je to malo drugačije i mnogi će osim snijega često pomisliti i na skijanje. Iz godine u godinu, skijaša je sve više i mnogo je onih koji su tek počeli sa skijanjem, ali su se odmah zaljubili u tu aktivnost. Slovenija je mnogim skijašima iz susjednih država odlična destinacija jer skijanje u Sloveniji je moguće na raznim skijalištima diljem cijele države.

Prednosti skijanja u Sloveniji

Skijanje u Sloveniji ima brojne prednosti, no te prednosti nisu iste za svakoga. Neki će kao glavnu prednost izdvojiti pristupačnije cijene u odnosu na skijanje u drugim državama. Pod time se misli na cijenu svih usluga koje skijaši koriste. Kao prvo, cijene skijaških karata su nerijetko jeftinije nego u nekih drugim državama, poput Austrije ili Francuske. Isto tako, cijene smještaja, najma opreme i ostalog su također ovdje pristupačnije.

Od ostalih prednosti, netko će na prvo mjesto staviti postojanje staza namijenjenih za skijaše s različitom razinom znanja. Skijanje u Sloveniji je tako omogućeno početnicima koji će skijati po manje zahtjevnim stazama, koje sadrže manje zavoja i nisu toliko strme. S druge strane, oni koji dobro skijaju imaju na raspolaganju brojne staze na kojima mogu pokazati svoje skijaško umijeće. Riječ je o strmim stazama na kojima se postižu velike brzine, s mnoštvom zavoja.

Prednost koju imaju neka skijališta, poput Rogle, odnosi se i na mogućnost dolaska automobilom skroz do skijališta. Neki skijaši to i neće smatrati prednošću, dok će nekima upravo to biti razlog za odabir određene lokacije na koju će ići skijati.
Naravno, ovo su samo neke od prednosti skijanja u Sloveniji. Obiđete li nekoliko različitih skijališta, vjerojatno ćete i samo napraviti svoju listu prednosti koja izdvaja jedno skijalište od drugog i ono po čemu ćete se odlučiti za Sloveniju kao odabir vaše skijaške destinacije.

rogla.eu/hr/sto-ciniti/zimi/skijanje-i-daskanje

Sve više turista koji dolaze u Roglu odsjeda u bungalovima

Rogla se nametnula kao odlična destinacija u svim godišnjim dobima. Zimi mnogo domaćih i turista dolazi u Roglu prvenstveno zbog skijanja, a ostala godišnja doba rezervirana su za uživanje u prirodi i ostalim sadržajima. Za razliku od nekih drugih odredišta, Rogla uz nezaobilazne hotele i apartmane nude i još jedan zanimljivi oblik smještaja, odnosno smještaj u bungalovima. Bungalovi su postali sve traženiji, posebno među onim gostima koji dolaze u velikom broju. Bungalovi im omogućavaju prostrani smještaj, a nalaze se na odličnoj lokaciji te su jako blizu svih bitnim sadržajima.

Bungalovi u Rogli

Želite li boraviti u bungalovima u blizini izletišta Rogla, možete se odlučiti između bungalova Rogla i Gaber te Macesen. Svi bungalovi pružaju uslugu na razini 3 zvjezdice. Time možete biti sigurni da ćete dobiti uredne i prostrane bungalove, ali uz vrlo pristupačnu cijenu. Ovi bunglalovi su oko 300 m udaljeni od skijališta pa ukoliko ste došli zbog skijanja, ovi bungalovi će biti odličan izbor. Bit ćete jako blizu skijališta, a boravit ćete u prekrasno uređenim bungalovima. Dolazite li pak u neko drugo godišnje doba, boravak u bungalovima će vam biti jednako ugodan, a vrijeme ćete moći provoditi u prirodi koja ih okružuje ili obilaskom raznih zanimljivih lokaliteta u okolici.

Paketi

Smještaj u ovim bungalovima možete ugovoriti putem brojnim turističkih agencija. Kako bi ponudu učinile još zanimljivijom, agencije nude nekoliko različitih paketa te uz samu uslugu smještaja u bungalovima možete odmah dobiti i neke druge usluge. Paketi tako, osim smještaja u bungalovima, nude i popuste na skijaške karte, korištenje određenih usluga u nekim hotelima u okolici i slično. Isto tako, može se odabrati i smještaj u bungalovima s doručkom ili u obliku polupansiona ili punog pansiona. Takve usluge ugovorene su s određenim restoranom ili hotelskim restoranom koji morate posjetiti kako biste mogli iskoristiti te usluge.

Dodatno