Začeci Skechers tenisica

Robert Greenberg osnovao je 1983. godine tvrtku za proizvodnju obuće, a glavni konkurenti bili su mu Nike i Reebok. Godine 1991. poslovanje se pogoršalo pa je Greenberg donio odluku o prodaji tvrtke. Tvrtku je prodao za 100 milijuna dolara te potom sa svojim sinom osnovao novu tvrtku koju su nazvali Skechers. Nakon 1995. godine diljem svijeta otvorene su specijalizirane trgovine, a 1998. svjetlo dana ugledala je prva kolekcija sportske obuće ovog brenda koja je vremenom postala jako popularna.
Krajem 2000. godine Skechers razvija legendarni model Shape Ups koje ima polukružni potplat. Ovakav inovativan oblik Skechers tenisice imao je zanimljiv učinak tijekom šetnje tijekom koje se pomiču mišići gluteusa što posljedično utječe na njihovo zatezanje i oblikovanje. Isto tako, oblik tenisica i tehnologija kojom su napravljene omogućuje ispravljanje problema vezanih uz višak kilograma i poboljšanje cirkulacije kod korisnika.

Skok popularnosti Skechers tenisica

Veliku popularnost Shechers tenisice mogu zahvaliti reklamnim kampanjama u kojima su sudjelovale brojne svjetske zvijezde poput Britney Spears i Christine Aguilere 2000-ih godina koje su potom postale zaštitna lica tvrtke Skechers. Vremenom su se u reklamnim kampanjama, osim pjevača, počeli pojavljivati i glumci te košarkaši. Najnovije lice reklamne kampanje za Skechers tenisice bila je Kim Kardashian koja je reklamirala kultni model Shape Ups.

Shechers tenisice

Glavne karakteristike Skechers tenisica

Brojne karakteristike Skechers tenisica privlače kupce i korisnike. Odličan su izbor za aktivnosti na otvorenom, imaju sustave koje podupiru stabilizatore stopala i torzije. Prikladne su za aktivan svakodnevni životni stil jer pružaju maksimalnu udobnost. Imaju atraktivan izgled zbog kojeg se vrlo lako kombiniraju s casual stilom. Zbog visokog potplata i prirodnih materijala pružaju suhoću i toplinu stopalu.
Prate prirodnu liniju stopala zbog čega su vrlo udobne što onemogućuje pojavu umora i zamora u nogama kao i ostalih nelagodnih popratnih pojava. Imaju posebnu liniju obuće za djecu kod koje se kombiniraju sve prethodno navedene karakteristike i atraktivan izgled.